hirdetés

EarFun Free Pro 2 TWS fülhallgató teszt

A legvagányabb EarFun füles

teszt
EarFun Free Pro 2 TWS fülhallgató teszt 1

Forrás: BlitzWolfShop

Norbi
írta: Norbi
2022-09-21

Az EarFun Free Pro 2 a cég szortimentjében a felsőbb polcokon helyezkedik el, amit a Pro szócska is előrevetít. Nagy tudása, hosszú üzemideje, valamint a Bluetooth 5.2 szabvány használata mind-mind ezt erősítik. A készüléket felvértezték aktív zajcsökkentéssel (ANC), ami nagyon hasznos a zajosabb helyeken. Az ENC (környezeti zajszűrés) pedig a telefonbeszélgetések tisztaságát igyekszik növelni. Az ára is reflektál a tudására, 29 990 Ft-ot kérnek érte a BlitzWolfShop weboldalán, azonban az első 10 vásárló ennél olcsóbban, 21 990 Ft-ért tudja megrendelni, ha használja a RKIFREE2  kódot.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A csomagban találtok még Type-C-s töltőt, illetve 3 pár gumi fülkampót és 4 pár gumiharangot, ezek XS, S, M, L méretben érhetők el, hogy mindenki találjon fülméretének megfelelőt. Itt már nemcsak a bölcső, hanem a fülesek kialakítása is más, mint az eddig tesztelt EarFun headseteknél. A „bogyó” formát használta a gyár, de milyen jól tette ezt.

Kibontás után gondoltam gyorsan összepárosítom a telefonommal, utána teszem csak fel tölteni, de eme tervemet keresztülhúzta, hogy annyi szufla sem volt benne, hogy ezt a műveletet véghezvigyem. Így egyből ment is a töltőre, de legalább kipróbálhattam, hogy mennyi egy teljes feltöltés. Nagyjából 3 óra volt, mire teljesen teleszaladt a dokkoló, ez az érték vezetékes töltéssel értendő, de természetesen tölthető vezeték nélküli töltő, vagy egy „reverse charge” képes telefon segítségével is. Az üzemidő be-bekapcsolt ANC mellett nagyjából 5 órára jött ki, ez pedig bőven elég a legtöbb tevékenység – például egy nagyobb futás – alatti zenehallgatáshoz. Ráadásul gyorsan is tölt, 10 perc alatt, 2 órányi zenehallgatásra elegendő energiát tud összegyűjteni.

A készüléknek, mint ahogy az elődöknél már megszokhattuk, háromféle módja van, a transparent, avagy ambient módban mikrofonjai segítségével bekeveri a zenébe a külső zajokat. Ez jól jön, ha zenehallgatás közben mondjuk valaki hozzátok szól. Ez aktív zajcsökkentéses módban teljesen esélytelen küldetés lenne, mármint hogy értsetek is bármit a mondandójából. A módok közötti váltásra az érintőgombokat nyomkodva van lehetőség, az egyéb parancsokat is ezek segítségével lehet aktiválni. Ilyen például a hívások fogadása, a számok közötti váltás vagy a hangerőszabályzás. Ezek nagyon pontosan működtek, nagy megbízhatósággal követte az így tudtára adott utasításokat. Sajnos a cég által fejlesztett alkalmazással egyelőre nem képes az együttműködésre, de talán ezt később orvosolja a cég.

A készülék 5.2-es Bluetooth szabványt használ, így a párosítás nagyon hamar létrejött, a késleltetés is rendkívül alacsony, ezzel el is jutottunk a harmadik lehetőséghez, ami egy dedikált játékos mód. Ez jelen esetben azt jelenti, hogy a késleltetést minimalizálja a hatótávolság kárára, de ez pont játék közben nem zavaró szerintem, mert jó eséllyel úgyis közel ültök a géphez, nincs szükség a 15 méteres távolságra, amit az eszköz normál módban tud.

A készülék lelke egy 6 mm-es alacsony torzítású, dinamikus meghajtó,

ami a gyakorlatban jól vizsgázott, remek hangminőséget produkált, mind zenehallgatás, mind telefonálás közben. A mély hangok a helyükön voltak, magas tartományban is remekül szólt, nem volt egyáltalában bántó a hangja. Mindezt úgy, hogy csak a gyári beállításokkal tudtam üzemelteti app hiányában, persze androidos környezetben így is bele lehet az ekvalizerrel piszkálni a hangképbe. Hívásnál a másik oldalon lévők is csak szuperlatívuszokban tudtak beszélni a hívás tisztaságáról, még enyhén szeles környezetben sem hallatszott be semmilyen zavaró zaj. Elsőre picit tartottam a bogyós kialakítástól, mert nekem ahhoz, hogy fixen álljon a fülemben a füles még sport közben is, a Huawei Freebuds széria kialakítása szükséges. Szerencsére pozitívan csalódtam, mert miután sikerült eltalálni a pontos behelyezését az Earfun termékének, nagyon stabilnak bizonyult. 

A Free Pro 2 rendelkezik IPX5-ös minősítéssel, így nyugodtan használható edzés közben is, nem tesz kárt benne némi izzadság. Hangasszisztenssel való kommunikációra is használható, amit a jobb oldali fülesre való háromszori koppintással tudtok aktiválni.

Összegzés

Konklúzióként azt tudnám mondani, hogy nekem talán ez volt a kedvencem az eddig tesztelt EarFun fülesek közül. Ez főként a kialakításának, illetve a dokkoló dizájnjának köszönhető. A hangminőség a többi terméknél is kiemelkedő volt, így a külsőségek és az ergonómia döntöttek a Free Pro 2 javára. Természetesen az sem elhanyagolható, hogy milyen hosszú üzemidővel rendelkezik, nem kell aggódni, hogy hamar lemerül, hiszen simán bírja 5-6 órán át, illetve akkor sem, ha egy hétig nem kerül töltő közelébe, így részemről az abszolút ajánlott kategóriában sorolnám. Az ára első ránézésre lehet kicsit soknak tűnhet, de továbbra is azt mondom, hogy megéri kifizetni az érte kért többletet. Számszerűsítve az árat, a fülest 29 990 Ft-ért tudjátok megrendelni a BlitzWolfShop oldalán. Szerencsére az első 10 vásárló a kiírt árnál 8000 forinttal olcsóbban, 21 990 Ft-ért tudja a terméket megrendelni, az RKIFREE2  kuponkód segítségével. A szállítás ingyenes és hazai raktárból érkezik a füles, így az esetek nagy többségében egy nap alatt odaér hozzátok.

Pro

  • Jól belesimul a fülbe
  • Hosszú üzemidő
  • Jó hangminőség
  • Hatékony környezeti zajcsökkentés

Kontra

  • A telefonos applikációval sajnos nem használható (még)

hirdetés