hirdetés

Blitzwolf BW-ES5 vezetékes fülhallgató teszt

A kábel még nem tűnt el

teszt
Blitzwolf BW-ES5 vezetékes fülhallgató teszt 1
hajas
írta: hajas
2020-07-24

Manapság egyre több ember használ TWS, azaz vezeték nélküli fülhallgatót, hiszen ezek minősége egyre jobb, az árak pedig a hatalmas kínálat miatt egyre inkább lefelé mennek. Azonban ettől még a „hagyományos” vezetékes füleseket nem érdemes eltemetni, hiszen vannak előnyeik a vezeték nélküli változatokkal szemben. A Blitzwolf.shoptól érkezett hozzánk a Blitzwolf BW-ES5 Type-C csatlakozós fülhallgató, amit az AXSNV1VT kuponnal 5990 forintért tudtok megrendelni, 18 hónap magyar garanciával és villámgyors szállítással.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 7
  • ergonómia: 7
  • ár/érték arány: 8

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első
Blitzwolf BW-ES5 vezetékes fülhallgató teszt 7

Blitzwolf BW-ES5 – Leláncolva

A vezetékes fülesek legnagyobb hátránya a TWS fülesekkel szemben, nem más mint maga a vezeték, hiszen sokszor rövid szokott lenni a madzag. Sajnos könnyen összegubancolódnak, és ennek a megakadályozását szolgáló csíptető, vagy hasonló feladatot ellátó kis “alkatrész” nincs rajta, illetve a fülesek hátuljai sem mágnesesek, így érdemes szépen összetekerni, és olyan helyre tenni, ahol nehezen gabalyodik össze, különben percekig is eltarthat, mire kibogozzátok. Szinte biztos vagyok benne, hogy már ti is jártatok hasonlóan, azt javaslom, hogy valamilyen kis szütyőt vagy dobozt kerítsetek neki, és ebbe tegyétek bele, így minimalizálni tudjátok a gordiuszi csomó kialakulásának esélyét.

Persze előnyei is vannak a kábeles megoldásoknak. Például maga a Bluetooth kapcsolat több energiát fogyaszt, mint a zsinóros változat, így a BW-ES5-tel még a mobilotok akkuja is tovább fogja bírni, ráadásul nem kell külön töltögetni a fülest és annak a töltőbölcsőjét, kevesebb macerával jár az egész. Ma már kaphatóak nagyon jó minőségű TWS (True Wireless Stereo) kütyük is, és a BT 5.0-ás eszközök minősége is jelentősen javult a korábbi verziókhoz képest, iszonyatosan gyorsan fejlődik a technológia, azonban

jelenleg a legtöbb vezetékes fülhallgatónak jobb a hangminősége, mint a vezeték nélkülieké.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy noname, 200 forintos vezetékes, talán fülhallgatónak nem is nevezhető cucc a Nyugati aluljáróból jobban szólna, mint mondjuk a Blitzwolf AIRAUX AA-UM3-as.

Blitzwolf BW-ES5 – Ok Google, play some music

Zenei téren egész jól szerepelt az ES5, főleg az árához képest. A számok közti szünetnél az alapzajt alig lehet hallani, zenehallgatás közben pedig észre sem lehet venni. Az éneklős számok, ahol főként a középtartományt használják ki, tiszta, nem sziszegős a művészek hangja. A magas hangokkal sincs gond, viszont basszus téren nem a legerősebb. Több ismerősömet is megkértem, hogy próbálják ki a fülest, és eltérő visszajelzéseket kaptam tőlük.

Blitzwolf BW-ES5 vezetékes fülhallgató teszt 8

Volt, aki kifejezetten jónak mondta a basszust, míg mások, ahogy én is, kicsit gyengének érezték. Ezt én a füles kialakításának számlájára írnám, hiszen a semi-ear miatt nem mindenki fülébe passzol tökéletesen. Akivel „kompatibilis”, azok számára a „diumdisum” számok jobban visszaadják a zene teljes tartalmát, míg ez másoknál csak az agybadugós kütyükkel jön át. Másik nagy hátránya a semi-ear-nek, hogy a külső zajok akadálytalanul behallatszanak, ez kifejezetten zavaró tud lenni, például egy hangos Ikarus buszon ülve eléggé fel kellene tekerni a hangerőt, hogy a motor zúgása ne legyen zavaró, míg az in-ear fülhallgatóknál a gumiharang a külvilág zajának jelentős részét felfogják. Viszont sok embernek borsódzik a háta a „cuppanós” kütyüktől, és sokkal fontosabb számukra a kényelem, vagyis teljesen egyénfüggő, hogy ki milyen szempontok alapján választ fülhallgatót.

Sporteseményt kifejezetten jó vele nézni és hallgatni, például szépen el lehet különíteni a játékosok és a nézők kiabálását, amikor 11-est fúj a bíró. A Forma 1-es magyar nagydíjat is vele néztem végig, szépen bőgtek a különböző istállók motorjai.

Sportoláshoz viszont nem a legjobb választás. Maga a kábel kellően hosszú, hogy a zsebembe tudjam tenni a telefont, viszont futás közben minden egyes lépésnél éreztem, hogy másznak kifelé, így elég gyakran kellett igazgatnom őket. Piros pont viszont jár neki, hiszen számot váltani, illetve hangerőt állítani a fülesen található gombokkal is tudtam, nem kellett a telóm után kutakodnom, sőt, még az „Ok Google” utasításokat is értette anélkül, hogy a számhoz tartottam volna a mikrofont. Már ekkor sejtettem, hogy telefonáláskor semmi gond nem lesz a hívásminőséggel, és a megérzésem be is igazolódott, tisztán, érthetően hallottak engem a vonal másik végén.

Összegzés

Nem rossz a BW-ES5 fülhallgató, szépen, tisztán szól, viszont a zenei élmény egyénenként változik, ez pedig a kialakítás számlájára írható. Aki a semi-ear füleseket szereti, azok ilyen árkategóriában nem fognak jobb fülest találni. A Type-C csatlakozó miatt minden újabb androidos mobillal kompatibilis lesz, így azokkal is, amelyeken már nem található meg a hagyományos 3,5 milliméteres jack csatlakozó.

A formája miatt viszont sok zaj szűrődik be a külvilágból, illetve az in-ear pártiak számára kevésbé lesz kényelmes az ES5-ös. A jó minőségű mikrofon, illetve a vezérlőgombok miatt jár a piros pont, egyedül az összegubancolódást megelőző csíptetőt hiányolom róla. Ha megtetszett nektek a termék, akkor a Blitzwolf.shop-tól az AXSNV1VT kuponnal 5990 forintért rendelhetitek meg másfél év garival, és villámgyors szállítással.

Pro

  • Type-C port
  • Kellemes hangzás
  • Hosszú kábel

Kontra

  • Könnyen összegabalyodhat a kábel
  • Nem mindenki számára lehet kényelmes

hirdetés