hirdetés

Mifo O5 Professional TWS fülhallgató teszt

Már értem, miért 25

teszt
Mifo O5 Professional TWS fülhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2019-07-27

Közkívánatra – na jó, azért engem is nagyon izgatott – itt a Mifo O5 prémium fülhallgató tesztje. Kiváló minőség és hang, nagyon sok fineszes apróság, kifejezetten egyedi dizájn és brutális üzemidő az ismérve a 26.000 Ft-os készüléknek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 7

9.4

Népítélet

9.4

 • megbízhatóság:9.6
 • design és anyagminőség:9.4
 • felszereltség, funkciók:9.2
 • ergonómia:8.8
 • ár/érték arány:9.8
Véleményt írok

Bár nem szivarozom – ez mrgergoke kiváltsága – a prémium szivarok minőségét kiemelő „tokozását” pont ilyennek képzelem el, mint a Mifo O5 dokkolóját: finoman nyíló mechanikus fedél, alumínium mindenhol, diszkréten világító töltésvisszajelző LED a fülhallgatókat ágyként körbeölelő tartóban, szinte már a szaga is prémium. Érdekes módon ez az egyik olyan termék, ami élőben jobban néz ki, mint a képeken, bár azért inkább az ezüst-szürkére voksolnék, mint a bazári vörösre.

Ami nagyon tetszett a Mifo O5 kapcsán, az az ergonómia. Elképesztően okosan találták ki a használat minden apró részletét. Például ki mondta azt, hogy a két oldalnak egy színűnek kell lennie? A kék a bal, a piros a jobb, SOHA nem kevertem össze őket, ellentétben például a QCY T1 Pro-val. Aztán a fülcimpa és a kagyló találkozása közötti kis résbe belefordíthatóak a fülesek, ahol egyrészt nagyon kényelmesen megülnek, másrészt meg brutálisan tömítenek. Viccből felvettem rá egy sima fejhallgatót és annak a hangját is remekül izolálta.

A gombok elhelyezése szintén ötletes. Hagyták a fenébe az érintésérzékeny vezérlést, helyette eldugtak a dizájnban két pici kapcsolót, amit hova tettek? A felület szélére, így sosem keverjük össze, melyik az előre és a hátra, és véletlenül sem nyomunk félre, mint az érintős fülesek esetében. Néha a kevesebb több, főleg ha ilyen anyagokba csomagolják. Nem mellékesen adnak hozzá 6 pár gumiharangot, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt. A műanyag csomagolást se dobjuk el, ugyanis erre szitázták rá a vezérlés kombinációit.

Mifo O5 Professional TWS fülhallgató teszt 11

Mifo O5 TWS: a hang is jó, a mikrofon is jó

Ezek az eszközök jellemzően úgy működnek, hogy már a kinyitásra feléled a technika, esetleg mond valamit kínaiul, aztán mehet is a zenebona. Ez itt is így van, de örülök neki, hogy angolul magyaráz, így minden érthető. A másik a LED visszajelzés, ami egyrészt jól néz ki, másrészt pedig mindig láttam, hogy éppen milyen állapotban vannak a fülesek.

Kifejezetten okos megoldás, hogy ha csak az egyiket vesszük ki a dokkolóból, akkor szingli, ha mindkettőt, akkor duális TWS módban működik a Mifo. Nincs szarakodás azzal, hogy akkor most párosítjuk vagy sem, hogy összetalálnak-e, hogy milyen módban vannak, egyszerűen csak mindig működik a cuccos.

Van azért az egyenletben egy trükk: A Mifo O5 Standardet dinamikus meghajtókkal, a Mifo O5 Professionalt rezgőnyelves armatúrával – balanced armature vagy BA – szerelik, ez utóbbi egyébként a drágább megoldás, cserébe szebb hangképet ad. Ez nagyjából azt jelenti, hogy minden hangfrekvencián tisztán szól, ha kell, van basszus, ha magas, akkor az, széles a színpad, és szerencsére eléggé műfaj független a karakterisztika. A Netsky-Eyes Closed d&b számot ugyanúgy jól esik meghallgatni rajta, mint egy Morcheeba-t vagy egy dubstep violint. Érdemes minél jobb minőségű alapanyagokkal operálni, én a veszteségmentes FLAC állományokat részesítettem előnyben.

A másik az üzemidő, amiben a teljes piacot agyonveri az O5. Ha kicsit olcsóbb lenne, egyből mindenkinek azt ajánlanám, hogy ilyet vegyen, mert a 7 óra üzemidő – maximális hangerőn ordíttatva 4,5 – egyszerűen döbbenetes. Hozzátenném, hogy a tartó azért olyan nehéz, mert egy 2.600 mAh kapacitású telepet rejt magában, amivel összehozható a 100 órányi üzemidő és a 30 nap standby. Emlékeim szerint a Xiaomi AirDots Pro-nál ez 2 nap volt, muhaha.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Gondoltam a mikrofonnál kezdi majd el a cég lobogtatni a fehér zászlót, hiszen kell, hogy legyen ennek a történetnek egy gyenge pontja, de nem, az is jó. Persze ha a háttérzaj kellően brutális volt, nem hallottam a beszélgető partneremet – például a négysávos Hegyalja úton -, de egyébként minden más esetben kielégítő végeredményt kaptam. Sportolni is kifejezetten jól lehet vele, egyrészt jól betámaszt a fülkagylóba, másrészt pedig az IP67-es szabvány szerinti ellenállóság miatt, amit még az én „korrozív” izzadságom sem tudott kikezdeni.

Néhány apró makulát azért találtam Szűz Mária szeplőtlen orcáján, ilyen a gyorstöltés hiánya – már amennyiben a 80-90 perc lassúnak számít -, a micro USB portnál is modernebb a Type-C. A lényeg viszont nem ez, hanem az aptX hiánya – ami egy Qualcomm védjegy -, ami egy veszteségmentes szabvány, helyette csak az AAC áll rendelkezésre, ami viszont veszteséggel tömörít és kevesebb adatot is képes átvinni. Hiába a Bluetooth 5.0, azért az aptX egy 100 dolláros fülestől talán elvárható lett volna. Volt még egy fura dolog, Windows 10 alatt visszhangzik az O5, szerintem a mikrofon szed össze némi zajt.

Összegzés

A Mifo O5 tipikusan az a termék, amelyről kevesen hallottak, mégis prémium minőséget képvisel, de ilyen volt 20-25 évvel ezelőtt a Jabra is. Kifejezetten jó minőségű, prémium anyagokból összerakott zajkeltőről van szó, aminek kategória győztes az üzemideje és még jól is szól. Sportolni is ideális, hiszen nehezen esik ki a fülből, ráadásul ellenáll az izzadságnak is.

Nehéz belekötni a termékbe, de azért apróbb hibákat találtam, például nincs Qualcomm specifikus aptX tömörítés. A legnagyobb ellenérv persze az ára, 26.000 Ft-ot kérnek a Professional verzióért, igaz a Xiaomi AirDots Pro sem olcsóbb, ahelyett pedig százszor inkább a Mifo O5 kellene. Alternatív, olcsóbb lehetőség a QCY T1 Pro, ott viszont komolyabb kompromisszumokat kell kötnünk.

Pro

 • Szuper minőség
 • Remek hang
 • Nagyon sok fineszes megoldást tud
 • Extrém hosszú üzemidő

Kontra

 • Drága
 • Nem tud aptX-et

hirdetés