hirdetés

Blitzwolf AIRAUX AA-UM3 TWS fülhallgató teszt

Hajtűkanyar

teszt
Blitzwolf AIRAUX AA-UM3 TWS fülhallgató teszt 1
írta: hajas
2020-07-16

A Blitzwolf almárkája, az AIRAUX szép sorban hozza ki az új fülhallgatóit. A legújabb delikvens az AIRAUX AA-UM3, ami kifejezetten a sportolók számára lett kifejlesztve. Garantáltan nem fog kiesni a fületekből, szerintem nagyon kényelmes, rettentő egyszerű a használata, ráadásul ellenáll a verejtéknek, így az intenzív edzések alatt sem kell aggódnotok, hogy tönkremegy. A kütyü a Blitzwolf.shop jóvoltából érkezett hozzánk, és küldtek kuponkódot is. 10 990 forintért tudjátok megrendelni a PZY55RHG kuponkóddal, ráadásul villámgyors a szállítás és 18 hónap magyar garancia is jár hozzá.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 8

8.6

Népítélet

4.6

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:7
 • felszereltség, funkciók:3
 • ergonómia:3
 • ár/érték arány:1
Véleményt írok

A dobozban a szokásos felszerelést találjátok: három pár gumiharang, töltőkábel, angol nyelvű leírás és maga a kütyü. A tesztalany agybadugós kialakítású, és „antennával”, vagyis fülkagylóra akasztható fülkampókkal szerelték fel. Én korábban ódzkodtam ettől az ilyen fajtáktól, kicsit a 2000-es évek Bluetooth headsetei jutott róluk eszembe, amiket anno nagyon nem szerettem. Mostanában csak earhook nélküli TWS füleseket használok, illetve van egy vezeték nélküli fejhallgatóm, eddig csak ezeket tartottam komfortosnak. Egészen idáig. Az AA-UM3 meglepően kényelmesnek bizonyult.

AIRAUX AA-UM3 – mozogj szabadon

Első útja velem egy késő délutáni futás volt, és hiába volt már 5 óra, odakint még mindig 30 fok körüli hőmérsékletet lehetett mérni. Ez egy kis kocogáshoz még épp megfelelő, és ahhoz is, hogy kellően leizzadjunk az edzés végére. A fülesek egy tapodtat sem mozdultak meg, hála az U alakú kampóknak (lehet ezért UM a neve?). Teljesen körbeölelték a füleimet, és pozitívan csalódtam benne: egyáltalán nem zavartak, szinte észre sem vettem, hogy ott lógnak a füleimen. Útközben „kapóra jött”, hogy kikötődött a cipőfűzőm (pedig ez elég ritkán fordul elő), így lehajoltam bekötni. Lássatok csodát, ekkor sem estek ki. AIRAUX AA-UM3 vs. gravitáció: 2-0.

Másnap a konditerembe is magammal vittem, ahol szinte folyamatosan mozgásban van az ember, ráadásul sokat hajolgat, lefekszik a padlóra vagy a padra. Ezt is bírta, nem kellett igazgatni.Viszont párszor megtapogattam őket, hiszen érintés érzékeny a felületük, így nem kellett odasétálnom a 7-8 méterre lévő telefonomhoz, ha számot akartam váltani, vagy fogadni akartam a hívást. Eddig csak nyomógombos TWS fülhallgatóim voltak, így ezt meg kellett szokni. Mivel a „kattogós” füleseimet gyorsan kellett nyomkodni, hogy számot váltson, így elsőre az AIRAUX-szal is így próbáltam. Nem jött be, csak megállítottam a zenét. Addig próbálgattam, mire rájöttem a trükkre: számváltásnál a két koppintás között nagyjából fél másodpercnek el kell telnie, és akkor máris szól a kövi zene. Ez nem egy hiba, hanem számomra újdonság, és igazából csak megszokás kérdése a dolog.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Blitzwolf AIRAUX AA-UM3 – kényelem és minőség egyszerre

A kütyü sportoláshoz lett kifejlesztve, de ennek ellenére nem kell lemondanotok a minőségről sem. Maga az anyaghasználat rendben van, a doboz masszívnak tűnik, a kampók kellően rugalmasak, még erőből is nehéz lenne eltörni őket, de ki az, aki darabokra törné sporttársát? A tok nagyobb, mint a kampómentes fülesek bölcsője, ez kicsit hátrány. Eddig a sajátomat egyszerűen a zsebemben hordtam, a tesztalany azért neccesen férne be, így inkább a táskámban hordom. Persze ez a kialakításnak köszönhető, hiszen a tok nem Hermione Granger elvarázsolt táskája, ahova még Griffendél kardja is befér. Ezzel együtt kell élni, de egyáltalán nem jelent óriási hátrányt, szintén csak meg kell szokni.

A hangja is teljesen rendben van, egy átlagembernek teljesen megfelel, a vájtfülűek úgyis komolyabb és jóval drágább eszközöket szereznek be. Hiába „csak” sportfülhallgató, a hangkép basszusorientált, de még a kellemes kategóriába esik, nem az agyszétrobbantós változatról van szó. Szépen elkülöníti a sávokat, nem recseg, nem torzít, max hangerőn viszont kicsit gondban van a magasakkal, de senki sem fogja üvöltetni a fülest, hacsak nem szeretne halláskárosodást. Nincs benne zajszűrő, de olyan 50-60%-os hangerőnél már egészen jól ki lehet vele zárni a külvilágot. Ő is Bluetooth 5.0-át kapott, ami jóval stabilabb kapcsolatot, gyorsabb adatátvitelt biztosít, mint a korábbi BT verziók. Videónézés közben pedig egyáltalán nem késik a hang a képhez képest, a régebbieknél ez azért zavaró volt.

Az üzemidő csökkent az elődhöz képest. Az AA-UM2 8-10 órás zenehallgatást, és 7-8 óra beszélgetést biztosított a felhasználóknak, az utódnál ez szinte feleződött: 3 órát tudtok vele telefonálni, és 4,5 órát tudtok zenét hallgatni. Ez persze egyáltalán nem kevés, viszont visszakerült az átlagmezőnybe. Én négy és fél óránál kicsit tovább tudtam használni, 50%-os hangerővel, ami így is rengeteg, de kicsit szomorú, hogy ebben visszalépést tapasztaltam. A fülesekben 50, míg a bölcsőben 500 mAh-s akku található, előbbiek nagyjából 2, míg utóbbi 2,5 óra alatt tölt fel teljesen.

A működési idő egyébként nekem bőven elég, ennyi ideig nem igazán szoktam zenét hallgatni, szerintem egy átlag embernek is megfelelő lesz, de négy és fél órát nem hiszem, hogy rengeteg ember szokott egy huzamban sportolni, pihenés közben csak dobjátok be a tokba őket.

Összegzés

Amennyire „féltem” tőle, annyira megszerettem az AIRAUX AA-UM3-at. Teljesen kényelmes volt, nem nyomta a fülemet, és a hangminőséggel sem voltak gondok. A tok nekem szokatlan, hogy ilyen nagy, de mivel fülkampós kütyüről van szó, így ezt elnézem neki. A Blitzwolf.shop weboldaláról 12 990 forintért kapható, de kaptunk tőlük kupont, így ha a kosárban beütitek a PZY55RHG kódot, akkor 10 990 forintért vihetitek, amihez jár villámgyors szállítás és 18 hónap garancia.

Pro

 • Kényelmes
 • Egész jól szól
 • Headsetként is jó
 • Sportoláshoz tökéletes
 • Olcsó

Kontra

 • Kicsit nagy a töltőtök
 • Csökkent az üzemidő az elődhöz képest

hirdetés