hirdetés

Awei T10C fülhallgató teszt

Kettő a magyar igazság

teszt
Awei T10C fülhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2020-07-04

A T10C az Awei első próbálkozása az 5.0-s TWS eszközök között, a nagy durranás reményében pedig megfejelték az kütyüt egy vezeték nélkül tölthető tokkal is, ami elég vágykeltő. Miután megszereztem a tesztpéldányt, szomorúan konstatáltam, hogy a bal füles valamivel interferál, ami egy alig hallható, de borzasztóan idegesítő alapsercegésben manifesztálódik. A mindössze 13 250 forintos ár ellenben annyira jó volt anno, hogy újra kértem az eszközt; ebből viszont a Rendeljkínait történetének majdhogynem leghosszabb használttesztje keletkezett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Értem én, hogy az alapvetés a vezeték nélküli energiaátvitel, de ez ettől még mindig egy plusz kábel a táskámban. A töltöttséget 4 LED pötty indikálja a frontoldalon, töltés közben is ezek mutatják a 25%-onként változó mértéket.

A füles meglepően kényelmes, a 3 különböző méretű szilikonharang kellőképpen elszigeteli a külvilágot, pláne, hogy nincs zajcsökkentés. Az 5 grammos egységek nagyon jól beleülnek a fülbe, benne van a top 5 legkényelmesebb earbuds között, amit eddig próbáltam.

 

Awei T10C – Wire lesz?

A fő feature, hogy vezeték nélkül is lehet tölteni a makrancot, az kicsit más tészta. Itthon az Ikea-féle Livboj eszközét használom, ami arcpirítóan olcsó, és mégis rendesen feltölti a Galaxy S10 készülékemet, de az Awei kifogott rajta. Ráhelyezés után pár másodpercig működni látszik a dolog, aztán szomorú villogások közepette kapitulál a Livboj.

Ez annál is furcsább, mert a telefon fordított töltése viszont kérdés nélkül pumpálja a dzsúszt a töltőtokba. Persze nagy dráma nincsen, a Micro USB már úgyis a táskámban, de az kellemes meglepetés, hogy a telefon simán és gyorsan tölti a tokot.

A vezérlés érintéssel történik, és sajnos ezt találtam az Awei T10C leggyengébb megoldásának: egyszerűen nem tudtam úgy megfogni a fülest, hogy ne dobjon egy play/pause parancsot a telefonnak, nincs egy határozott dudor, vagy bármilyen tapintható jelzés, ami alapján az ujjad el tudná kerülni a nem kívánt érintéseket. A legidegesítőbbnek akkor érződik a dolog, amikor hosszan tapódva hangerőt állítok, és richtig, hogy ha elveszem az ujjam a felületről, egyből megállítja a felvételt, ez szomorú.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Nem úgy, mint a hangminőség. A hangja ugyanis nagyon jó, alapjában V karakterrel, de valahogy, idővel, bejáratás után annyira természetessé vált, hogy az állandó sercegés ellenére elkezdtem rendszeresen használni. Futottam benne, bringáztam vele, kutyát sétáltattam, karantén meetingek zömét zavartam le vele, és tetszett a dolog.

Ugyanakkor tudni kellett volna, hogy a sistergés egyedi baj, vagy inkább gyártástechnikai kérdés, ezért aztán nem jelent meg a cikk, amíg meg nem kaptuk a hibátlan darabot. Persze tavaly november óta elég sok víz lefolyt a Dunán, nem is szólva a vírus keltette hullámokról, de a pótegység június közepén landolt az irodában. Egyrészt wow, egészen kitartó a kis csomagunk, másrészt pedig csodás példája ez az elkallódó, majd előkerülő csomagok örök történetének.

A frissiben küldött darab ráadásul egy fejlesztett verzió, kicsit reszeltek a töltésen, még gyorsabb lett a csatlakozás, érzéketlenebb a vezérlés és egy kicsivel gyatrább a mikrofon. Míg a régi verzióval simán lezavartam egy 2 órás online beszélgetést állandó visszakérdezés nélkül, az újabb egységet inkább lekapcsoltam telefonálás közben, annyiszor kérdeztek vissza az emberek, hogy mégis mit beszélek, mert nem értik.

A hangminőség itt már sokkal basszusorientáltabb, de ez lehet, hogy a bejáratódással, illetve a sok podcast hallgatással simán változni fog. A vezérlés pedig végre olyan, mint ahogy egy ilyet elképzel az ember. Nincs félreérintés, nincs pauza hangerőállításnál és még egész fürge is a dolog. Külön imádom, hogy a relatíve ismeretlen Jie Li chipset ellenére a hang nem késik videónézés és játék közben sem, ilyen sci-fi dolgot csak a BT 5.0 bevezetése óta tapasztalok.

A működési időre a gyári megadott érték szerény 3 óra, amit megháromszorozhatsz a tokkal. Általános tapasztalat, hogy normál hangerőn simán eldöcög 4 órát is, ami nem jó, de nem is tragikus. Ha csak munkába menet, vagy tömegközlekedés közben használod, nem nagyon kell több az igazi boldogsághoz.

Összegzés

Adott 13 ezresért egy többnyire wireless kapcsolaton keresztül tölthető, egész jól szóló, kellemesen összerakott és egész szerethető csomag, ami kiforrta magát és a több mint féléves tartóstesztemet (a gyári kórság ellenére) parádésan végigcsinálta. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, csak hát azóta van jobb alternatíva is a piacon, fél év várakozás egy bármilyen vásárlásnál megsokszorozza a választható opciók számát, de hát ez az úgynevezett felgyorsult világ hatása.

Azt még nem is mondtam, hogy anno a teljes bizonyosság kedvéért még Indiegogo-n is megfuttatták a projektet, ahol nem szégyelltek 56 dolcsit kérni érte early bird árnak, az emberek pedig megfinanszírozták a terméket. Ehhez képest a 13 250 forintos ár elég kellemes, de érdemes körbenézni a piacon, mert ez az árszegmens a legzsúfoltabb jelenleg és ennyiért azért már sok érdekes dolgot találni, például a Tronsmart Onyx Free-t.

Pro

 • Jó hang
 • Normális vezérlés
 • Vezeték nélkül is tölthető dokkoló

Kontra

 • A 4 órás üzemidő ma már nem egy nagy szám
 • Minőségben azért lehet hova előrelépni
 • A mikrofon nem csillog annyira, mint mondjuk a Tronsmart Onyx Free-nél

hirdetés