hirdetés

AirAux AA-ER6 gamer fejhallgató teszt

Átmegy a gamer vizsgán

teszt
AirAux AA-ER6 gamer fejhallgató teszt 1

Forrás: Banggood.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-08-29

Az AirAux, ami a BlitzWolf almárkája, kiadta az új zenéhez kapcsolódó termékszériáját, melynek jeles képviselője az AA-ER6 gamer fejhallgató. Mindenféle színben játszó LED-ek, levehető mikrofon, kicsire összecsukható test és állítólag állat hang, ezek a főbb erényei. 11 300 Ft-ot kérnek érte cseh raktárból a BGHU2481  kóddal, ingyenes szállítás mellett, így megért egy komolyabb ránézést a cucc.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ellentétben az AA-ER6 narancs betéteivel, ami szépen feldobja az egyen szürkeséget,

és az összecsukhatósága is tetszett. Ugyan hordtok nem jár hozzá, de kicsire összehajtható az egész, ráadásul 90 fokban a fülpárnák is kifordíthatók, így kényelmesen lehúzható a mellkasotokra, ha éppen nem használjátok. A vezérlésről csak érintőlegesen beszélek, mert intuitív módon rá lehet jönni mindenre. A szokásos kikapcs-bekapcs, hangerőállító gombok mellett van egy LED-et aktiváló gomb is, illetve 2 db 3,5 mm-es jack csatlakozó, egyikbe a mikrofon kerül, a másikba pedig a kábel, ha így akarjátok használni.

A feltöltésről a Type-C port gondoskodik, ami mellett egy négyelemű LED sor mutatja az aktuális töltöttséget, illetve itt jelzi, ha lemerült, és töltésre van szüksége. Az állapotváltozásokat egy kínai női hang is bemondja, nem túl érthető angolsággal, de lehet, a „COVID miatt maszkban vették fel” a hanganyagokat. Az újratöltés 2,5 órát vesz igénybe – 200 mA-rel tölthető, tehát a matek is kiadja a 150 percet -, cserébe, a 400 mAh kapacitású fejes 45 órát képes zenélni vezeték nélkül, ami szép teljesítmény. Ebben szerintem szerepet játszik a modern, 5.2-es BT szabvány is, ami meglehetősen takarékos megoldás.

A kényelem kardinális kérdés az ilyen eszközöknél, és ezt tulajdonképpen hozza is a fület eltakaró, over-ear rendszerű AA-ER6.

Mondjuk azt nem állítanám, hogy 40 fokos hőmérsékletben mérvadó eredmény születhet, és mivel a fülpárnák műbőrből vannak, elég durván befűtik a fül könyékét, cserébe viszont kényelmesek, és hosszabb távon sem nyomnak. Ha kifordítjátok a baloldali szárat, felbukkan egy TF bemenet, ahová micro SD kártyákat lehet behelyezni, adatátviteli célból. A lényeg az, hogy szinte minden formátumot lejátszik, de ennek ma már semmi jelentősége nincsen, mivel BT-n keresztül mindent át lehet vinni. Illetve egy esetben mégiscsak van, ha flac fájlokat akartok lejátszani, hiszen a gyártó hallgat arról, pontosan milyen kódolásra képes az eszköz, vagyis a tippem az, hogy csak SBC-re, aminek elég szűk a sávszélessége. A dolog szépséghibája az, hogy a micro SD kártyára felmásolt fájlok közül csak a wav és a wmw állományokat játszotta le, a flac és az mp3 fájlokat nem, ami kicsit röhejes a 2020-as években.

Az AirAux kiemeli az AA-ER6 kapcsán, hogy ez egy gamer fejhallgató, ami többek között abban nyilvánul meg, hogy van egy dedikált, szájhoz hajlítható mikrofonja. Ez alapvetően sokkal jobb hangminőséget tesz lehetővé, mint a hagyományos megoldások, hiszen közelebb kerül a hangforráshoz a mikrofon. És valóban, kiváló a hangminőség – mondjuk egy 10-es skálán 9 -, tisztán hallható minden, és a külső zajok sem türemkednek be a beszélgetésbe. Erre tökéletesen alkalmas, így csapatjátékokhoz – mondjuk WOT, WOw és hasonlók – ajánlott a cucc.

Forrás: Banggood.com

Ami a hangminőséget illeti, azzal kapcsolatban voltak alapvetően kétségeim.

Ennek két oka volt, egyrészt ez egy olcsó füles, amit gamingre találtak ki. Azt hittem, emiatt durva basszus lesz, vagy legalábbis valami mélykiemelés, de semmi. Nincs ekvalizer sem, és ez most mind jó hír, ugyanis semmi nem torzítja össze-vissza a hangképet. A hang egy kicsit plasztikus, de alapvetően nem rossz, nyilván érződik, hogy a 40 mm-es dinamikus meghajtók nem a high-end szegmensből jönnek, de úgy összességében az elfogadhatónál jobb a hangzás. A baj az, hogy semmilyen ANC nincs, ami 2022-ben gáz. 10-15 000 Ft körül már azért vannak zajszűrős modellek, nagyjából ugyanilyen szintű hangképpel.

Összegzés

Az AA-ER6 pontosan olyan, ahogyan a sajtóanyag írta, egy gamer fejhallgató, remek mikrofonnal, egy RGB LED-del, nem túl minőségi alapanyagokból összerakva. A legnagyobb hiányossága az, hogy nincs ANC és hogy nem tudja az mp3 fájlokat micro SD-n keresztül lejátszani, miközben az MPOW H17 és a Tronsmart Q10 is tud ilyet, de a OneOdio eszközei sem sokkal drágábbak. A hangja viszont rendben van, belépő fülesnek teljes mértékben elfogadható, ha valakinek az igényei nem mutatnak túl az alap dolgokon.

11 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte cseh raktárból a BGHU2481  kóddal, ingyenes szállítás mellett, így erre nem lehet panasz.

Pro

 • Kicsire összecsukható
 • Kiváló, behajlítható szárú mikrofon
 • Semleges, nem kellemetlen hangkép
 • Hosszú üzemidő
 • Micro SD kártya bemenet

Kontra

 • Gyenge anyaghasználat
 • A műbőr fülpárnák melegben izzasztóak
 • Az RGB LED nem konfigurálható
 • A micro SD kártyára másolt mp3 és flac fájlokat nem tudja lejátszani

hirdetés