hirdetés

AirAux AA-BTS7 csontrezgéses fülhallgató teszt

Kis lépésekkel a használhatóság felé

teszt
AirAux AA-BTS7 csontrezgéses fülhallgató teszt 1

Forrás: Banggood.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-09-23

A csontrezgéses fülhallgatók általában nem a közönség kedvencei, hiszen a nagyon érdekes technológia jelentős korlátokkal rendelkezett eddig. Ezen próbál most meg változtatni az AirAux az AA-BTS7-tel, ami nemcsak remek minőséget kínál az áráért, hanem egy beépített 32 GB-os háttértárat is, így gyanús, hogy sporthoz lesz ideális a kütyü. 13 000 Ft-ot kérnek érte cseh raktárból a BGHUAABS7  kuponnal, a szállításért pedig egy további ezrest kell kicsengetnetek, cserébe pár nap alatt megérkezik a postaládátokba, és a vámolással sem kell vacakolnotok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 10

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Azért a másik oldalt se felejtsük el, akit zavar, hogy a hallójáratába egy gumiharang nyomakodik be – ezeket hívjuk agybadugós fülhallgatóknak – vagy például sérült a dobhártyája, annak nem nagyon van más választása, mint csontrezgéses fülhallgatókat választani. Van továbbá még egy előnye, amire sokan nem gondolnak, hogy sokkal könnyebb magasabb IP szabvánnyal felvértezni az ilyen típusú zajongókat, mint egy normális semi in-ear – ez az oldalról befordulós – vagy egy agybadugós fülest, ugyanis nincs rajta 2 darab nyitott hangszórómembrán, ahol a folyadékok befolynának. Ez az AA-BTS7 esetében IPX6 védettséget jelent, ami ideálissá teszi sportoláshoz, bár itt is van egy csavar, de erről később.

A viszonylag fiatalos és esztétikus dobozát kibontva előkerül a füles,

a mágneses USB-s töltő, a leírás és egy pár füldugó, ami a tömítetlenséget hivatott ellentételezni. Ez utóbbival az a gondom, hogy én ANC-s füleseket használok, amire mindenki azt mondja, hogy jaj, hát azt nem szabad sport – például futás – közben használni, mert mi van, ha elüt az autó? Egyrészt, még soha nem volt ilyenből problémám – mert mindig duplán körülnézek –, másrészt az összes zajszűrős kütyünek van egy transzparens módja, amikor bekeveri mikrofonokkal a kültéri zajokat a zenébe, és konkrétan jobban halljátok a környezeteteket, mint egyébként. Ez a funkció általában egyetlen érintéssel kapcsolható, vagyis a technológia már megoldotta ezt a problémát.

Ellentétben a füldugó ki- és betételével, ami kifejezetten kényelmetlen tud lenni.

Nem tudod hova tenni, elejted, meg kell állnod, hogyha normálisan be akarod nyomni a hallójáratba. A konditeremben meg muszáj néha kommunikálni az emberekkel, hogy légyszi ne itt nyomjad már azzal a 20 kilós súlyzóval, hanem inkább amott, mert nem férek el, és hasonlók. Szóval kényelmetlen a füldugó, de én még a teljesen csendes lakásban is használtam, mert minden pici zaj, mondjuk a billentyűzet püfölésének hangja, ahogyan ezt a tesztet is írtam, behallatszott a zenébe. Szóval volt a kör, amit sikerült négyszögletesíteni a csontrezgéses fülessel, majd egy füldugóval újra körré alakítani. Nyilván ez a technológia sajátossága, nem az AA-BTS7-ből fakadó probléma, de ettől még mindenképpen tudnotok kell róla.

Forrás: Bangood.com

Ami a minőségét illeti, az teljesen rendben van, tetszett a kinézet és az anyaghasználat,

annyi sirámom van mindösszesen, hogy mivel a pántja elég széles, ezért hátul eltart a tarkótoktól, de futás közben így sem pattogott. A vezérlés jobb oldalra került, három fizikai gombra, a szokásos módokon lehet váltogatni a számok között, hangerőt állítani, ki- és bekapcsolni. Egyetlen dolgot emelnék ki, hogy alapból a BT kapcsolat módban indul el, így ha a beépített 32 GB-os háttértárat akarjátok használni, akkor duplán nyomjátok meg a bekapcsoló gombot. Ilyenkor elhangzik egy hang, hogy „TF card”, de nem erről van szó, nincs benne micro SD kártya, a beépített tárolójához az USB porton keresztül lehet hozzáférni. Enyhén szólva idegesítő ergonómiai hiba, hogy nem jegyzi meg a korábbi hangerőbeállításokat, és ha ki-, majd újra bekapcsoljátok, „leordítja” a fejeteket, szóval csak óvatosan a dologgal.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A „leordítja” szót nem véletlenül tettem macskakörömbe, mert a hangereje viszonylag korlátozott, nem tud annyira hangos lenni,

mint a hagyományos megoldások, de ez nem is feltétlenül baj, így legalább nem süketültök meg tőle, és a füldugókkal tényleg mindenre elég ez a hangerő is. Csak hát kicsit hülyén néz ki, ha bedugott fülekkel utaztok a buszon vagy vezettek autót, nem beszélve arról, hogy balesetveszélyes is lehet. De hát a puding próbája az evés, így feltöltöttem a háttértárat és kimentem az utcára. Ebből a szempontból a hozzá adott neonsárga füldugó nem annyira szerencsés – a másik, ami volt itthon, az meg narancs -, mert eléggé megbámulják az emberek, szóval én valami diszkrétebb színnel csapatnám helyette. Plusz az is eszembe jutott, hogy azért higiéniai okokból ezt néha cserélni kell, így tárazzatok be belőle.

Ami a hangját illeti, az elég jó, és ez meglepett.

Nyilván a hangterjedelem sosem lesz olyan, mint egy agybadugósnál, ahol egy rezgő membrán szolgáltatja a zenét, de azért már ennél a technikánál is egész kielégítő. Meglepő, de van valamennyi basszus, az énekhangokat sem veri agyon a technológia, felül van némi nazális orrhang, de ennyi.

Ebben az ársávban csilingelőbben szólnak az in-ear fülesek, de ott meg az éles magasak, meg a „lefordított kukán doboló rocker” hangok szoktak zavarók lenni, amitől teljesen mentes az AA-BTS7. Vagyis ebben a kérdésben hozza a kötelezőt, és amíg bent van a füldugó, addig a hangerő is megfelelő.

Forrás: Banggood.com

Ami viszont nem tetszett az formátum kezelés, illetve inkább annak hiánya.

Csak mp3-at játszik le a háttértárról, a wav, a wmv még nem is fájna annyira, de a flac igen, főleg, hogy itt nem szűkítené az átvitelt az SBC kódolás sem, amivel BT-n keresztül dolgozik. De hát nem tudja az ebadta, így flac fájlokhoz marad a berendezés által kínált Bluetooth 5.3-as szabvány használata, aminek azért van egy hatalmas előnye: remek a késleltetés és nem csúszik videók alatt sem a hang. Ami a beszédhang minőségét illeti, az teljesen rendben van, Norbi kollégám szerint 7/10, de én akár a 8-at is megadnám neki, azzal a feltétellel, hogy füldugót is viseltek, és így megvan a megfelelő tömítettség. Ami a feltöltést illeti, ezt egyszerűen megtehetitek az USB-s töltő segítségével nagyjából 2 óra alatt, cserébe durván 8 óra üzemidőt kaptok.

Még egy érdekes jelenségre hívnám fel a figyelmet, ezt pedig a helyenkénti túlzott rezgés kellemetlensége. Mivel a hangátvitel a csontot rezgeti, ezért extrém esetben, a nagyon rossz minőségű hangok esetében képes annyira rezegni, mintha kismanók ütögetnék kalapáccsal a fejeteket. Korábban SOHA nem tapasztaltam ilyet, de aztán felhívtam a bankomat, ahol egy unott női hang a „megnövekedett forgalomra tekintettel” – nem mintha nem mindig ez lenne – várakoztat, majd később brutális hangerővel lejátszik egy rettenetes zenét, mindezt olyan hangminőség mellett, hogy sírva fakadtok. Szóval, ha csontrezgéses fülesetek van, kerüljétek az ügyfélszolgálati zenéket, mert kellemetlen élményben lesz részetek.

Összegzés

A világmegváltás elmaradt, a szokásos csontrezgéses problémák – tömítetlenség, alacsonyabb hangerő, gyengébb hangminőség – itt is megvannak, de azért az AA-BTS7 így is kihozta a dolgokból a maximumot. A hangja jó, ha pedig használjátok a füldugót, igazából a hangminőség sem szenved túl nagy csorbát. A beépített háttértár sok dolgot megkönnyít, például edzéshez nem kell egy plusz telefon, illetve futás közben sem kell zenéket tároló okosórát viselnetek. Sajnálatos módon csak mp3 formátumot játszik le, így kimaradt a piaci űrt betöltő ziccer. A minősége és az anyaghasználata viszont rendben van, és szépen lépeget a technológia is a használhatóság felé, ezért el tudom képzelni, hogy van olyan réteg, akinek erre van szüksége.

A terméket 13 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihetitek cseh raktárból a BGHUAABS7  kuponnal, illetve a szállításért még elkérnek további 1000 forintot. Cserébe gyorsan megérkezik, az áfával sem kell törődnötök, hiszen az már ebben az árban benne van.

Pro

 • Jó minőség
 • A technológiához képest meglepően jó hang
 • IPX6 minőség, jól bírja az izzadságot
 • Beépített, 32 GB-os háttértár
 • Jó üzemidő

Kontra

 • A technolóigából fakadó korlátok
 • Nagyon nagy hangerőn, egyes esetekben kellemetlen tud lenni a rezgése
 • Az állandó tömítetlenségre nem igazán megoldás a füldugó
 • Nincs ANC, és nem is lehet

hirdetés