hirdetés

BlitzWolf BW-BTS6 csontrezgéses fülhallgató teszt

Valami elveszett, és nem is került elő

teszt
BlitzWolf BW-BTS6 csontrezgéses fülhallgató teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-02-16

Kb. 10-12 évvel ezelőtt robbantak be a piacra a csontrezgéses fülhallgatók, de igazán azóta sem terjedtek el. A gyártók, így a BlitzWolf is, folyamatosan kísérleteznek a technológiával, ezért is dobták piacra a BTS6-ot, ami egy kifejezetten kényelmes, kellő üzemidővel megáldott darab. Előrendelési akcióban 12 400 Ft-ért lehet behúzni, a szállításért 900 Ft-ot kérnek, a Banggood pedig fizeti az áfát a termékei után.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ezzel a módszerrel ráadásul olyan füleseket is lehet készíteni, amelyek teljesen vízállóak, így például úszás közben is használhatók a csontrezgéses fülesek. Sajnos a BlitzWolf terméke csak a IPX7 szabványt teljesíti, és a gyártó sem említi, hogy lehet uszodában is használni, így ez a ziccer kimaradt.

A fizikát viszont nem lehet megerőszakolni, ez a kialakítás bizonyos hátrányokkal is jár,

és pont ez az oka, ami miatt nem is igazán terjedtek el az ilyen típusú fülhallgatók. Ez a megoldás ugyanis:

 • gyengébb hangminőséget
 • halkabb hangokat
 • a fül tömítetlenségét

eredményezi, és a fentiekből sajnos további másodlagos hátrányok is következnek. Például nincs ANC, szélzajszűrés, transparency mód, nem lehet a hangképet tesztőlegesen variálni, a tömítetlenség miatt pedig a külső hangok belezavarnak a zenébe.

Most, hogy felvezettem a dolgokat, nézzük mi van a BW-BTS6 dobozában, bár nagy extrára nem kell számítanotok. Kaptok mellé egy egyedi töltőkábelt, és mivel nem egy szabvány USB-n keresztül történik a töltés a füles oldalán, így tulajdonképpen ezt is felirhatjátok a limitációk közé, ugyanis ha ezt elhagyjátok, akkor lehet újra megvenni az egész szettet. Viselni nem különösebben kényelmetlen, viszont azért nem is egy nirvána, ráadásul van egy fajta finom, bizsergető érzés, ami érezhető. Engem ez nem igazán zavart, de azért akkor is észrevető, és el tudom képzelni, hogy ez másokat majd irritálni fog.

A dobozban találtok még 1 pár füldugót a külső zajok kint tartásához, egy leírást, és ezzel véget is ér a felsorolás. Itt már kezdtem egy kicsit úgy érezni magamat, mint aki fából vaskarikát szeretne alkotni, hiszen ha az a lényeg, hogy halljam a külső hangokat, akkor minek a füldugó, ha pedig mégiscsak kell a tömítettség a megfelelő zenei élményhez, akkor miért emlegetik azt folyamatosan az összes csontrezgetős termék kapcsán, hogy a tömítetlenség előny?

Forrás: Banggood

A BW-BTS6 anyagminősége rendben van, ahogyan a kezelése is viszonylag egyszerű,

a jobb oldalon található páros gomb felel a ki- és bekapcsolásért, illetve a hangerőállításért, a különálló kapcsoló pedig elindítja és megállítja a zenét, lapoz a számok között, illetve felveszi és leteszi a telefonhívásokat. Mint látható, egy csomó funkciót azért nem lehet vezérelni, mert egyáltalán nem is léteznek – zajszűrések, transzparens mód, beépített hangminták stb. -, pedig ezek ma már a modern fülhallgatók sajátjai, vagyis nemcsak a technológia korlátos, de a szolgáltatási oldalt is determinálja a kialakítás.

Ami az üzemidejét illeti, egy feltöltés 2 órát vesz igénybe, így 5 órán át képes működni, ami kirívónak éppen nem mondható, inkább csak átlagos. A standby ideje 20 nap, ha ez bárkit megmozgatna, illetve BT 5.0 szabvány segítségével viszi át a hangot, SBC és AAC kódolás segítségével. A fentiekből azért az már kiderülhetett, hogy itt nem egy über fülhallgatóról van szó, hanem sokkal inkább egy speciális változatról, ami egy viszonylag szűk rétegnek tehet jó szolgálatot. Nézzük, milyen a hangja, hiszen a puding próbája az evés.

 

BlitzWolf BW-BTS6 – Fülesek Wankele

Mire idáig jutottam a cikkben, azon gondolkodtam, hogy milyen jelzővel lehetne illetni a BW-BTS6-ot, ami kifejezi azt a problémakört, ami a fülest körbelengi. Félreértések elkerülése végett, nem a BTS6-tal van baj, hanem a csontrezgéses fülhallgatok működési sajátosságaival. Erre persze lehetne azt mondani, hogy nem szabad a hagyományos megoldásokhoz mérni, hiszen akkor almát a körtével hasonlítok össze. Ez elméletben igaz is, a gyakorlatban viszont a fogyasztók az egységnyi pénzösszegért – ami ebben az esetben 12 400 Ft – a legjobb megoldást keresik.

Ez biztosan nem az, hiszen a BW-BTS6 a fülhallgatók között olyan, mint a belső égésű erősforrások közül a Wankel-motor, csiszolhatod a végtelenségig, akkor sem lesz olyan jó általános felhasználásra, mint a hagyományos megoldások. Ez alatt azt értem, hogy sajnos a hangminőség meg sem közelíti egy jó agybadugós füles szintjét, de pl. a rezgési tartomány is szűkebb, 50-12 000 Hz, és még csak nem is tömít. A hangok kicsit kásásak, basszust alig hallani, ami sajnos a technológia hibája, de azért még így is egész jól el voltam vele.

A másik furcsaság a hangereje. Több helyen olvastam, hogy ezekhez külső fejhallgató-erősítőt szoktak használni. Tessék? Hogy mit csináljak? A dolog még megoldható lenne egy vezetékes megoldással, de ez alapból bukta a BT átvitel miatt. Így viszont csak egy csendes szobában használható, az utcán gyakorlatilag semmit nem lehet hallani a zenéből, hiszen nincsen, ami kint tartsa a zajt. Várjunk csak erre van a füldugó, de akkor meg visszajutok oda, ahonnan indultam, és egyébként is, ki hord nap mint nap ilyeneket magával? Tudjátok hogy oldja meg ezt egy modern agybadugós füles? Transparency vagy más néven ambient móddal, ami annyit jelent, hogy egyszerűen bekeverik mikrofonok segítségével a külső zajokat és kész. Ez viszont ki-be kapcsolható, vagyis ha nincs rá szükség, akkor egyszerűen nem használjátok.

Forrás: Banggood

Ugyanez a baja mikrofonnak is, utcán és autóban olyan sok a külső zajforrás, hogy hiába jó a mikrofon hangminősége, ha alig lehet valamit hallani a beszélgetésből.

Ismét a már emlegetett fából vaskarika esete, emiatt nem sikerült megbarátkoznom a BlitzWolf termékével. Nem véletlen, hogy az evolúciós zsákutcába kerülő állatok is előbb-utóbb kihalnak, és valahogy így érzem ezt a csontrezgéses fülhalgatók esetében is. Persze azt nem szabad tagadni, hogy van egy olyan réteg – pl. akinek sérült a dobhártyája -, akiknek nincs más lehetőségük, illetve úszás közben is jól jöhet egy ilyen kivitel, de ez jelentősen le is szűkíti a potenciális vásárlók körét.

Összegzés

Nomen est omen, nevében a végzete minden csontrezgéses fülhallgatónak, hiszen a hagyományos agybadugós megoldásokat sem hangminőségben, sem hangerőben nem tudják megközelíteni, a szolgáltatások terén meg pláne. DE, és mindig ezen szócska után jön a lényeg, a BW-BTS6 a kategóriájában még így is egy szolid választás. Kellemes a minősége, egyszerű a kezelhetősége, nem is különösebben drága, de azért a használata közben rengeteg keserű pirulát kell lenyelni egy átlagos agybadugós füleshez képest. Ha viszont intenzív izzadással járó tevékenységet végeztek vagy dobhártya károsodásban szenvedtek, akkor a BTS6 is számításba jöhet, nagy kár hogy úszni nem lehet benne.

A terméket előrendelési akcióban 12 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).ért lehet behúzni, a szállításért 900 Ft-ot kérnek, a Banggood pedig fizeti az áfát a termékei után.

Pro

 • Jó minőség
 • Akit irritálnak a fülbedugós megoldások és nem akarnak semi in-ear fülest azoknak lehet jó megoldás
 • Jól bírja az izzadtságot

Kontra

 • Gyengébb hangminőség
 • Átlagos üzemidő
 • Túlságosan halk
 • Nulla zajszigetelés
 • Nincsenek divatos szolgáltatásai, mint például a zajszűrés
 • Utcán, autóban használhatlan a háttérzajok miatt

hirdetés