hirdetés

Xiaomi soundbar teszt

Fiatalos és erős

teszt
Xiaomi soundbar teszt 1
molcsa
írta: molcsa
2019-06-04

A Xiaomi sem maradhatott ki a soundbar lázból, ezért természetesen ők is piacra dobták saját megoldásukat. A BlitzWolf és a Shunpad versenyzőit már kipróbáltuk, így komoly kihívás áll a 34.000 forintos Xiaomi soundbar előtt, ha ő akar lenni a mezőny győztese.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 8

8.6

Népítélet

9.8

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

A Xiaomi soundbar tesztje

83x7x9 cm-es méreteivel és 2 kg-os tömegével a BlitzWolf súlycsoportjában játszik, azonban hangkeltők számában felülmúlja azt: 2 magas, 2 középmély és 4 passzív mélysugárzó dolgozik benne. Csatlakozási lehetőségek számában is hasonlóan jól teljesít: analóg módon 3,5 mm-es AUX (jack) és RCA kábellel, digitális módon SPDIF és optikai kábellel csatlakoztathatjuk TV-nkhez. Természetesen nem maradt ki a Bluetooth sem, így egy modern TV mellett telefonnal, táblagéppel stb. is használhatjuk. Akinek USB-re vagy HDMI-re is szüksége lenne, a BlitzWolf megoldásától fogja megkapni.

A hátulján találjuk a be- és kikapcsoló gombot, ami a kivágásnak köszönhetően falra szerelve is éppen elérhető. Kell is, mert sajnos nem kapunk automatikus be- és kikapcsolás funkciót, ahogy távirányítót sem. Ezekben a hasznos extrákban a BW terméke megint csak erősebb. A tetején lévő gombokkal tudjuk a hangerőt állítani és váltani a különböző bemeneti módok között, amit az egyes gombok feletti fehér LED-ek jeleznek.

A Bluetooth kapcsolat stabil és nagy hatótávolságú, könnyen tudtam hozzá mindig csatlakozni, és nagyon jó minőségben lehet rá átküldeni a zenét. Sokak számára jó hír, hogy egyáltalán nem csipog vagy beszél bekapcsoláskor, mód váltáskor, BT csatlakozáskor sem.

Xiaomi soundbar teszt 8

Hangzásban semmi panaszom nem lehet, nagyon szépen szól. Még a BlitzWolf eszközét is lepipálja, főleg mély hangok terén. Telt, dinamikus a hangja, kiegyensúlyozott és közvetlen a hangkép, a mélyek nagyon szépek, erősek, nem puffogósak, nincs dobozhang, sziszegő magasak és alapzaj sem. Sokszor elcsodálkoztam, hogy milyen mély hangokat is kiad, nem vártam egy ekkora dobozkától.

Alacsony hangerőn is szépen beölti a 20 nm-es szobát, amiben használtam, maximum hangerőn alig lehet megmaradni mellette. Az a tapasztalatom, hogy kell neki egy bizonyos hangerő, hogy igazán kijöjjön a dinamika, a mély hangok, így nem érdemes nagyon halkan hallgatni. Sztereó hangzású eszközről beszélünk, tehát ne számítsunk térhangzásra. Ekvalizer beállítására sajnos nincs lehetőségünk.

Készítettem róla is egy videót, amiben direkt ugyanazokat a forrásokat használtam, mint a BlitzWolfosban, hogy minél jobban össze lehessen hasonlítani. A Youtube videókhoz használt felszereléssel készítettem ezt is, így a felvételi módszer és távolságok is hasonlóak.

Még mindig nem vagyok híve egyébként ennek a videón mutassuk meg egy hangcucc hangját dolognak, hiszen nem adja vissza rendesen a hangzást, a mikrofon is torzít, illetve nagyon függ attól, hogy min hallgatjátok vissza. Például jeleztétek kommentben, hogy dobozhangúnak tűnik, a valóságban közben nagyon nem az, sajnos a mikrofon csak a magasak rovására tudta lekezelni a mélyeket.

Összegzés

Összefoglalva, a Xiaomi hangszórójára azt mondhatom, hogy egy remek, a BlitzWolfénál is valamivel jobb hangú, más dizájnú, de funkciókban és extrákban jóval szegényebb eszközt kapunk, drágábban. Nincs távirányító, automatikus ki- és bekapcsolás, USB, HDMI, ekvalizer állítási lehetőség. Viszont falra szerelhető, amit a többi nálunk járt soundbar nem tudott. Akinek a hangzás a fő, ezen belül is leginkább a mély hangok, bátran válassza a Xiaomi darabját, mert a hazai árakhoz képest ez még mindig egy nagyon jó ár-érték arányú ajánlat: áfamentes EU Express szállítással 36.000 forintból nálunk lehet. Ha azonban a felsorolt extrák és az ár többet nyomnak a latba, akkor válasszuk inkább a BlitzWolf eszközét, kb. 10 ezer forinttal olcsóbban.

Pro

 • Remek hang
 • Falra szerelhető
 • Xiaomi minőség
 • Könnyen illeszthető bármilyen lakásdizájnba

Kontra

 • Helyenként túl egyszerű megoldások
 • Hiányos „extra” lista
 • Kevés bemenet

hirdetés