hirdetés

Tronsmart T7 Lite hangszóró teszt

Jobb mint egy kólásdoboz

teszt
Tronsmart T7 Lite hangszóró teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-04-27

A Tronsmart a szokásos utat járja be, az új hangszóró széria referenciapontja a T7, ehhez képest a kisebb modell a T7 Lite, amit ma nagyító alá teszünk. Ez is TWS képes, LED-ekkel felszerelt pofás termék, ami 24 W teljesítményt ad le, és az NNNRendeljkinaitt7l  kóddal csak 12 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte EU raktárból, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

9.7

 • megbízhatóság:9.5
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:9.5
 • ár/érték arány:9.5
Véleményt írok

Hogy mennyire? A gyártó nem merte megmondani,

én meg valós körülmények között nem tudtam kimérni, hogy a 4000 mAh-s akkuból mennyi üzemidő jönne ki bekapcsolt LED-ek és folyamatos hallgatás mellett, de gyanítom, nem több mint az 1 nap fele. Szóval a fények közel sem olyan hasznosak, mint például a csuklópánt, amivel bringakormányra, meg csuklóra lehet fogatni, és egy fokkal többet érnek, mint a hátulján megtalálható micro SD bemenet, amit 2023-ban csak a legelvetemültebbek használnak. Jó, mondjuk Angelina Jolie is hordta Billy Bob Thorton vérét a nyakában egy fiolában, szóval lehet, hogy vannak hasonlóan olyan emberek, akik az 5.3-as BT szabvány és mondjuk a Spotify használata helyett egy pici SD kártyát részesítenek előnyben zenei bevitelnél, de szerintem ez egy „kihalásra ítélt” réteg.

Mivel a nálam lévő hangszóró fekete alapon fekete dizájnt kapott – van még kék, akvamarin és rózsaszín variáns is –, ezért kifejezetten örültem, hogy a vezérlésnek van háttérvilágítása. Nem pepecselnék azzal, mi mit csinál, mert egyrészt a piktogramok eléggé egyértelműek, másrészt meg adja magát minden, de ha nem, ott van erre a leírás. A hátoldalán van két kis pecek, hogy ne guruljon el az asztalon – ez a vízszintes elhelyezés –, illetve az egyik oldalán van egy szürke szilikon réteg, vagyis függőlegesbe is állítható. Ebből könnyen kitalálható, hogy csak előre sugároz, hátra nem, míg oldalra nyomja ki a passzív radiátorokkal a basszust.

A hangja olyan mintha egy T7-et hallgatnátok – teszt itt -, illetve ahhoz képest egy kicsit fakó.

Ez alatt azt értem, hogy nem túl érces, az a 24 W nem tudom hol tör elő belőle, viszont a Sound Pulse technológia tényleg hozzáad némi alacsonyfrekvenciás hangot az összképhez. Szerencsére nincsenek bántó hibái az összemosott hangképen túl, elég jól elvállnak egymástól a hangsávok, de azért olyan nagy csinnadrattát ne várjatok tőle. Persze ez már a 12 000 Ft-os árból is kiderül, és olyan nagyon sok konkurenst ebben az ársávban nem tudok mondani, ami jobban szól, szóval a kategóriáján belül ez a hangminőség rendben van, de úgy egyébként nem annyira. A képeken láthatjátok mellette az EarFun Uboom L-emet – teszt itt –, ami egy kb. 40 000 Ft-os cucc, és az sokkal jobban szól, de hát háromszor annyiba is kerül.

Forrás: Geekbuying

Akinek a hangkép nem tetszik, megmókolhatja a Tronsmart appban,

aminek a letöltése után egyből feldobta frissítés lehetőségét, ami egy plusz pont a termék mellett. Ami viszont nem annyira jó, hogy csak az appban látszik a termék töltöttsége, legalábbis én nem jöttem rá, hogy máshol hogy lehetne megnézni. Természetesen minden más is állítgatható innen, többek között a sztereó párosítási mód, ezt hívják TWS-nek, amihez kell egy másik T7 Lite is. Szintén hasznos a két eszközhöz párosítás, és ez ráadásul elképesztően egyszerűen megtörténik, pedig ezzel más termékeknél korábban elég sokat szívtam. Végül pedig két érdekesség, hogy a BT 5.3-as szabvány már 49 lábig, vagyis 15 méterig használható, és még 2 fal mögött is atom stabil volt a kapcsolat, a másik pedig hogy méretéből fakadóan belemegy a kerékpárok kulacstartójába, ha menet közben is akartok egy kis zene-bonát.

Összegzés

Ha ajándékba kéne adnom egy olcsó és jó, sokrétűen használható BT hangszórót, az a Tronsmart T7 Lite lenne. Nem szól rosszul, hosszú az üzemideje, jó az anyaghasználata, egy csomó okos dolgot tud és hát olcsó. Ennyi, kéretik a kasszához fáradni, nincs igazán nagy hibája, a hangja meg olyan, amilyen egy 15 000 forintnál is olcsóbb hangszórónak.

Pontosabban az NNNRendeljkinaitt7l  kóddal csak 12 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte EU raktárból, ingyenes szállítás mellett, ami annyira alacsony, hogy akár még látatlanban is meg mertem volna venni, de nektek szerencsére már nem kell emiatt aggódni, hiszen ezért íródott ez a teszt.

Pro

 • Jó minőség, kellemes kinézet
 • Okos kiegészítő funkciók (vízálló, két eszközhöz csatlakozik, app alapú)
 • Tűrhető hang
 • TWS módban sztereóként szól
 • Hosszú üzemidő

Kontra

 • A LED rendesen eszi az üzemidőt
 • Csak az appban látszik a töltöttség

hirdetés