hirdetés

Soundcore Motion X500 BT hangszóró teszt

Nem olyan drágán mért zenei cukorfalat

teszt
Soundcore Motion X500 BT hangszóró teszt 1

Forrás: Soundcore

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-11-22

A Soundcore Motion szériájának a legnagyobb tagját, az X600-at már teszteltük, és méltán érdemelte ki a 2023-as év legjobb BT hangszórója címét. Az X500, a kisebb testvér nyilván nem ülhet fel ugyanarra a trónra, pedig nagyjából ugyanazt tudja, mint az X600: kiváló minőség mellett döbbenetesen jó hangot produkál, térhangzással megfejelve. Az ára a minőségének megfelelő, a WS24A3131BFCM  kóddal 49 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető, a szállításért 1900 Ft-ot kell fizetnetek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Arra viszont tökéletesen alkalmas a hatalmas alumínium fogantyú, hogy egy társaspartira magatokkal vigyétek,

de egy nyaralásnál is jól jön, de azért nem egy ütöm-vágom Tronsmart. És nem is így kell rá tekinteni, hanem mint egy hosszabbtávú „befektetésre”, egy élvezeti cikkre, ami nemcsak az anyaghasználatában példás, hanem a dizájnját is eltalálták. Például a fronton lévő rácson diszkréten végighalad a Soundcore jele, a Sky Channel – így hívják a felfelé álló, térhangzásért felelős sugárzót -, pofás LED világítást kapott, ahogyan a gombok is fehérben pompáznak az alattuk megbújó LED panel miatt. A csínos burkolat egyébként teljesíti az IPX7 szabvány követelményeit is.

Ellenben a kiegészítőkkel nem nagyon vacakoltak, leírás, Type-C kábel, szevasztok. Igaz, a hátoldalon is csak egyetlen Type-C bemenet van és nem a szokásos port rengeteg. 2023-ban már senki nem babrál  micro SD kártyákkal, főleg, hogy a BT kapcsolat támogatja az LDAC kódolást – ez a Sony találmánya -, ami az egyik olyan technológia, amivel akár 990 kbps adatátviteli sávszélesség is rendelkezésre áll. Köznyelvben ezt hívják high-res-nek is, az LHDC-vel karöltve ezek produkálják a legjobb minőségű hangátvitelt BT segítségével. Azért a Hi-Fi-zők nem fognak a kardjukba dőlni, mert fizikai összeköttetéssel ez a minőség természetesen túlszárnyalható, de az átlag zenehallgatók így is megkapják az élményt, amire vágynak. Azt azért jó tudni, hogy a Windows 10 nem támogatja az LDAC-ot, az Android meg hajlamos makacskodni, és nem elengedni az SBC kódolást, szóval némi bűvészkedésre azért szükség van a megfelelő minőség eléréséhez. Nem mellékesen külön le kell a Soundcore appban is tölteni ehhez a csomagot, utána viszont nekem tökéletesen működött.

Ami még nagyon tetszett, az a vezérlés.

Kőbalta egyszerűségű, minden adja magát – aki mégsem boldogulna, annak itt a manual -, mégis modern, ha pedig valami nem menne, ott van a Soundcore app, amivel mélyebben bele lehet nyúlni a dolgokba. Az appot azért is érdemes leszednetek, mert nekem egyből jött egy firmware frissítés, ami optimalizált a hangon, ráadásul így az is kiderült, hogy van a cuccnak normális szoftveres támogatása. Plusz itt legalább látszik hogy a funkciógomb nyomkodásával melyik profil lesz éppen aktív a három előredefiniált közül.

Persze ha nem tetszik, bele lehet nyúlni, de igazából erre nincs nagy szükség.

Innen is vezérelhető minden, a kedvencem a LED-ek fényerejének állítása, ugyanis nullára is levehető, így nem zavar be a buliba, plusz jobban lehet mellette relaxálni is. Kár, hogy ehhez a Soundcore alkalmazás nem ad mindenféle hangmintákat, mint a Soundcore Q35 Life esetében, ennek a tesztjét itt olvashatjátok.

Áttérek a hangra, mert az döbbenetesen jó.

Megvan az az élmény, amikor a zsigereidben érzed a zenét, mintha a fejedben szólna a dallam, minden irányból feléd árad, nagyon kellemes, cizellált élményt nyújt, mintha a levegőben száldosnának a hangjegyek. Remekül kitölti a muzsika a teret, szinte sehol nem torzít, nem borul fel a hangsávok közötti egyensúly, hiába pumpálja a Soundcore Motion X500 a basszust rendületlenül, ugyanúgy hallani fogjátok az énekhangot is, meg a magas tartományban szóló hangszereket. Ennél meg nem kell több, persze leírhatnám az összes ilyenkor használt frázist, hogy nagyon széles a színpad, nem szúrnak késként a magasak, de hát igazából nincs mit mondanom, mert mindent tud a Soundcore Motion X500. A legnagyobb dicséret talán az, ha a GGMM M3-hoz hasonlítom, ami örök kedvencem a hangszórók között.

A térhangzás meg egy külön jó pont,

bár azt kipróbáltam volna, hogy TWS módban, két eszközzel növekszik-e tovább az élmény, vagy csak a 40 W-ból lesz kétszer negyven, illetve 3 meghajtóból hat. Próbáltam egyébként kiszúrni vele, pakolgattam asztallapról szőnyegre, ráraktam nagy, sík rezgőfelületekre, betoltam polcmélyedésbe, hogy felerősítsem meg árnyékoljam a hangot, de nagyjából mindenhol ugyanazt produkálta, nagyon kiegyensúlyozott cucc a Soundcore Motion X500. Viszont a DxOMark egyelőre nem tesztelte, pedig érdekelt volna az eredmény. Az üzemideje 12 óra, mondjuk feltölteni meg 5, ami azért eléggé sok, a gyorstöltés támogatása igazán beleférhetett volna az árba. Van mikrofonja is, lehet rajta keresztül beszélgetni, de hát senki nem fog ezért venni egy Soundcore Motion X500-at, erre mérget veszek.

Forrás: Soundcore

Összegzés

Nem mondom, hogy a bakancsilistámon fent volt a Soundcore Motion X széria kipróbálása, de nagyon örülök, hogy ennek az élménynek is részese lehettem. Iszonyatosan jól szól a Soundcore Motion X500 is, kb. mint a nagyobb tesó. Nem sok mindenbe tudok belekötni, maximum abba, hogy nincs gyorstöltés és hogy ez ugyan egy hordozható hangszóró, nem lenne szívem olyan helyre vinni, ahol érdemben sérülhet, főleg, hogy nem porálló. De ezt az ember elnézi neki, ha mellette a zenei élmény az ársávhoz képest szinte tökéletes.

Az érte kért összeg még így is a hasonló tudású konkurensek termékei alatt marad, a WS24A3131BFCM  kóddal 49 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető, a szállításért 1900 Ft-ot kell fizetnetek, viszont itt tényleg nem lehet „dzsunka kínaizni”. Mondjuk alapból nem értem azokat, akik a világ második gazdasági hatalma által előállított termékekre ezt a jelzőt használják. Szuper cucc, ha anyagilag megtehetitek, ilyet vegyetek.

Pro

 • Megdöbbentően jó hang
 • Kiváló anyaghasználat és dizájn
 • Térhangzás
 • Jó app
 • Van normális szoftveres támogatottsága
 • TWS-sel növelhető a teljesítmény

Kontra

 • Nincs gyorstöltés
 • Nagyon jó, de cserébe drága
 • Aki még mindig micro SD kártyán tárolja a zenéit az csalódni fog

hirdetés