hirdetés

BlitzWolf BW-WA6 karaoke BT hangszóró teszt

Jucika, gyere, ez karaoke

teszt
BlitzWolf BW-WA6 karaoke BT hangszóró teszt 1

Forrás: RendeljKínait

Don Kartács
írta: Don Kartács
2024-06-27

A BlitzWolf BW-WA6 is felül az újra népszerű karaoke vonatra, és egy olyan Bluetooth hangszóróval érkezik a piacra, aminek dobozában 2 darab mikrofon is megtalálható. Nem mellesleg 80 W teljesítménnyel ontja magából a hangokat, akár 6 órán át. A BGhobbywa6  kuponnal, cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett vihető a termék, 20 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, a szállítás ingyenes. Nagy kérdés, mennyire jó célfeladatra vagy általános zenehallgatásra. Olvass tovább, és kiderül!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Nem vártam sokat a hangszórótól, de amikor kivettem a dobozból, igencsak meglepődtem.

Először is nagyon masszív hatást kelt, van tömege – 1780 gramm – konkrétan jó kézbevenni. Még akkor is, ha egy kicsit bazári a kinézete, ezekkel a csillogó felületekkel, de a felhasznált anyagok minőségiek, és az összerakottság is jó. Ez azért meglepő, mert ez nem egy igazán drága termék, hiszen durván 20 000 forintot kérnek érte, ami egy ugyanekkora JBL árának fele, csak ebben már benne van a két mikrofon is.

A hátoldalon van egy szilikon fedlap, amivel teljesíti az IPX5 szabványt, ami ma már nem nagy truváj, abból kiindulva, hogy szép számmal vannak a piacon közel vízálló hangszórók is. Cserébe számtalan be- és kimenetet és csatlakozót vonultat fel a BlitzWolf BW-WA6:

 • 6,3 mm-es „nagy jack”
 • 3,5 mm-es jack
 • TF, vagyis micro SD kártya bemenet
 • USB-A csatlakozó
 • Type-C csatlakozó

Ebből az USB-A nemcsak a pendrive-ok miatt van ott, hanem innen lehet vész power bankként is használni a hangszórót. Ezzel kapcsolatban gyorsan meg is néztem, mekkora akkumulátor van benne, és a 6000 mAh-s kapacitás rendben van, viszont a 3-6, egyes esetekben 7 órányi üzemidő annyira azért nem lelkesítő. Mondjuk, meglepőnek sem mondanám, hiszen 80 W teljesítményről van szó, amit egy RGB LED működtetése fejel meg, ami szerencsére kikapcsolható. Elképesztő, milyen éhesen zabálják fel az elektronokat a fényforrások, ezt tapasztaltuk a Tronsmart termékek kapcsán is, szóval, aki tisztes üzemidőt akar, az lője le a világítást. Nálam 7 órán át bírta, de a BlitzWolf BW-WA6 az asztalomon állt, így nem akartam, hogy az arcomba ordítson. Viszont mikor elfelejtettem a LED-et kikapcsolni, volt, hogy naponta kétszer! is lemerült, ami eléggé kiábrándító.

És ha már asztal, a gumi lábak elképesztően fognak, mindenhol fekete nyomot hagyva maguk után a felületeken.

Ami a vezérlését illeti, eléggé intuitív, viszont itt is elkövették azt a hibát, hogy fekete alapon fekete jelöléseket használnak, szerencsére kitapintható minden, illetve a LED-ek is mutatják az állapotokat. Balról jobbra haladva egy bekapcsoló gomb, egy módválasztó, egy ekvalizer, egy accompaniment gomb – erről később – és 3 darab, vezérlésért felelős kapcsoló tárul a szemetek elé. Mondhatnám, hogy nincs itt semmi látnivaló, de mivel nincsen applikáció, ezért a hangszíneken csak előredefiniált profilokkal lehet változtatni, ami lehet a basszus, az equilibrium – nyugalom – és a vocal mode, ez utóbbi tulajdonképpen énekhang kiemelést jelent. A basszusra alapból nem kell nagyon rásegíteni, mert az van bőséggel, a másik kettő pedig egy kicsit színez a hangképen, de azért szívesen belepiszkáltam volna manuálisan is.

Egy dolgot viszont a mai napig nem értek: bekapcsolás után miért kell majdnem full hangerőn sípolnia.

Ezt akkor is csinálja, ha előtte lehalkítottátok, és pont így méltatlankodik a merülés miatt is. A frászt hozta rám többször, be is véstem egy feketepontot neki a Contra rovatba.

hirdetés

BlitzWolf BW-WA6 karaoke BT hangszóró teszt – Jó hang, üzemidő által gúzsba kötve

Mivel ez egy kisméretű, hordozható, vállpántos BT hangszóró, ezért elvittem magammal máshova is, hogy ott is megörvendeztessek néhány embert. Remekül szól, így mások sem voltak szomorúak emiatt, öröm az ürömben, hogy egy komolyabb kártya vagy társasjáték partival eltöltött estét sem képes kihúzni közepes hangerőn, szerencsére töltés közben is szól.

A rövid működési idő viszont eléggé zárójelbe teszi a hordozhatóságot, amire az is rátesz egy lapáttal, hogy a konkurensek 15-24 órányi üzemidőre is képesek,

például a Tronsmart vagy a Soundcore modellek ilyenek, de az Earfun Uboom L-nek is sokkal hosszabb. A BlitzWolf BW-WA6 teljesítménye és hangereje viszont brutális, vagyis részleges gyógyír a problémára, hogyha visszavesztek egy kicsit a teljesítményből, akkor nyerhettek 1-2 órányi plusz üzemidőt.

A BlitzWolf BW-WA6 kapcsán a legnagyobb kérdés az volt, hogy hogyan szól, és azt kell mondjam, hogy jól. Nagyon öblös, kellemes hanghullámokat tol ki magából, jó hangos is, alig recseg, szépen kihallható a basszus mellett az énekhang, nem bután püfölős, hanem inkább érces az összehatás. Nem tudom pontosan, ennek mi a letétményese, de a hátsó, alapvetően a basszusokért felelős, ovális membrán jó nagy, a hangoknak van terük rezegni. Igaz, ez csak hátrafele zajong, előre 2 darab, 78 mm-es segédhangszóró egészíti ki az összeképet. A gyári leírás szerint ez egy körsugárzó, mondjuk úgy, előre és hátra is szól, ami mindig jó hír a zenekedvelőknek. falra tolni nem érdemes, mert az lefojtja a basszust, tehát tartsatok körülötte némi teret.

Forrás: Banggood

Ami a karaoke módot illeti, ezt a BlitzWolf BW-WA6 esetében a dupla kör gombbal lehet aktiválni, ilyenkor keresi meg a BT hangszóró a mikrofonokat. Ilyenkor alapból „singing” módba lép, vagyis semmi más nem történik, mint hogy ráénekelhettek egy zeneszámra. Ha még egyszer megnyomjátok, akkor átvált accompaniment módra, ami tulajdonképpen annyit tesz, hogy a vokált kiveszi a hangszóró a zenéből, így marad az ütem, ti pedig ráénekelhettek. Mit mondhatnék, nem vagyok nagy barátja a karaokénak, de lehet csak túlzott boomerségem miatt nem látom meg ebben a jót. A kísérletezést mindenkinek meghagyom, beszélek inkább a hangminőségről, ami az elmegy kategória, ennél azért vannak sokkal jobb megoldások is a piacon, legalábbis mikrofon oldalon. Vannak továbbá hangtorzító módok – amiket kínaiul mond be az eszköz -, nyomhatjátok a Miki egér és a sátán hangokat, ami vicces. Buliban, részegen ordibálni tökéletesen megfelelő, és ahhoz az üzemidő is kellően hosszú, hogy megunjátok, vagy hogy elmenjen a hangotok.

Összegzés

Nagyon tetszett a BlitzWolf BW-WA6 BT hangszóró hangképe, annak ellenére, hogy egy műanyag burkolatú eszközről van szó. Kellően ki tudja ereszteni a hangját, szépen elválnak a hangszerek, a jobbak közül való ebben az ársávban. Ellenben az üzemidővel, amit az RGB LED-ekkel lehet igazán agyonverni, de ha ezt kikapcsoljátok, akkor sem marad olyan rettentően sok. Nincs app, van viszont egy csomó bemenet, lehet hozzá mikrofont csatlakoztatni, viszont hiányzik a TWS mód, így nem tudtok 2 darabot összepárosítani. Szóval kicsit vegyes az összkép, ez egy hordozható karaoke hangszóró, és arra is jó. Ezt szűkebb szegmensnek látom, mint a hagyományos TWS-sel rendelkező megoldásokat, amiket széleskörűbben lehet használni, főleg, ha sztereóban kettőt összefogtok. Viszont aki ilyet keres, annak ez egy decens választás.

A BlitzWolf BW-WA6 a BGhobbywa6  kuponnal, cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett vihető haza, 20 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért cserébe, a szállítás pedig ingyenes.

Pro

 • Jó minőség, robusztus külső
 • Jó hang
 • Rengeteg port
 • Karaoke mód
 • 2 darab, hangtorzítós mikrofon a dobozban

Kontra

 • Nem túl hosszú üzemidő
 • Nincs TWS, app és hasonló extrák
 • Ordítva sípol, ha valamit jelezni akar

hirdetés