hirdetés

Blitzwolf BW-WA5 hangszóró teszt

Okos basszus, buta basszus

teszt
Blitzwolf BW-WA5 hangszóró teszt 1

Forrás: Banggood

írta: Don Kartács
2023-01-24

Újabb BlitzWolf hangszóró, ami nem kevesebb, mint 100 W teljesítménnyel büszkélkedik, mondhatom rá, hogy a BW-WA3 utódja. Természetesen ez is képes TWS módban működni, de a szomszédok szerencséjére nem tudták meg mit tud 200 W, mert csak egy érkezett. IPX6 szabvány szerint áll ellen az elemeknek, van vállpántja, üthető-vágható, de azt nem lőném le előre, hogyan szól. 22 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte cseh raktárból a BGXIFD185 kuponnal, ingyenes szállítás mellett, de vajon megszorongatja például a Tronsmart hangoskodók tökét? Lássuk!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Természetesen van Bluetooth kapcsolat 5.0-s szabvánnyal, úgyis mindenki ezt használja majd. A fekete alapon fekete gombok alkotta összhatást csak a három LED dobja fel némileg – a sötétben kotorászást az érdes felület segíti –, ami nem csinál mást, mint visszajelzi, hogy melyik forrást használjátok éppen, illetve hogy melyik EQ mód aktív a három közül. A vezérlés intuitív, de aki nem jönne rá a csínjára-bínjára, az lapozzon bele a kézikönyvbe. Az üzemidejét külön adják meg zenehallgatásra és telefonálásra, előbbi 12, utóbbi 20 óra, de kötve hiszem, hogy a mikrofonját bárki használja majd kihangosításra, főleg nem ilyen hosszú időn át. Pedig alapvetően nem rossz ez, de nem is hozza egy jobb telefon beszélgetési minőségét, szóval a lehetőség adott egy jó kis traccspartihoz, de szerintem ezt kevesen erőltetik majd.

Jöjjön a hangja, amivel nagyon meglepett, azt hittem, hogy egy ilyen „tufa tégla” nem szólhat jól.

Ehhez képest a 2 darab 18 mm-es magas és az 1 darab 25 mm-es mély tisztességesen teszi a dolgát. Úgy voltam vele, hogy először lepörgetek néhány mixet – Ben Böhmer progresszív house-ával kezdtem –, ahhoz jó lesz. És tényleg jó volt, a 100 W nem viccel, a basszus brutális, és itt kötnék vissza az alcímben írtakhoz. Ez az „okos basszus”, ami nem veri agyon a hangképet, de úgy tolja ki a levegőt, hogy az egész asztallapom rezgett tőle. Ennek ellenére megmaradt a közép – a legtöbb énekhang itt hallható – és a magas tartomány is, mégis rendesen odaver a WA5. Talán egy picit túlságosan is, de a beépített ekvalizer három lépcsőjével – alap/extra basszus/3D (érzésre inkább vokál) kiemelés – lehet rajta finomhangolni, ha valaki soknak érzi. Az énekorientált muzsikáknál átettem 3D kiemelésre, és így is jó volt a hangkép, bár egy kis cizelláltságot hiányoltam, azért a hangszerek szétbontása mehetne egy hangyányit jobban is. Azért ahhoz képest, hogy ez egy hordozható „beach” hangszóró, kifejezetten szépen szól, viszont beltérben hosszabb távon fárasztó lehet hallgatni a basszus püfölését.

Blitzwolf BW-WA5 hangszóró teszt 12

Forrás: RendeljKínait

Igazából TWS módban 2×100 W-tal nyilván még durvábban szól, de ezt maximum a Grassalkovich-kastély báltermében lehetne kihasználni,

vagy természetesen szabadtéren. Bár már írtam az üzemidőről, a 100 W-os teljesítménynek határozottan van egy olyan előnye, hogy nem kell túl nagy hangerőn hajtani, a 12 órás üzemidőt pedig 50%-os hangerőre adja meg a gyártó. Ide viszont annyi sem kell, szóval ez bőven elnyújtható, akár tronsmarti magasságokig. Az applikáció nem léte szerintem kihagyott ziccer, így kicsit hiányosnak érzem a BlitzWolf hangszórós ökoszisztémáját nélküle, és nyilván a felhasználóknak sokkal nagyobb mozgásteret ad abban az értelemben, hogy így mindenki azt állít be a „zenedobozán”, amit akar.

Ezzel a hangképpel játékokhoz és filmekhez is kiváló a BW üdvöskéje.

Előbbi esetében a robbanásokat és a lövöldözést szólaltatja meg jól, és tulajdonképpen a filmeknél is ugyanezt, és a BT 5.0 szabvány miatt a hang sem csúszik a képhez képest, vagyis a késleltetés kellőképpen alacsony. Van még néhány további extra, az egyik a már említett power bank funkció, amit az USB-A porton keresztül vehettek igénybe. Ez zenehallgatás közben is használható, sőt a töltést sem zavarja, arra ott a Type-C. Az viszont okos gondolat lett volna, ha ez utóbbin keresztül is működne a reverse charge, ekkor ugyanis a pendrive-okat is lehetne vele egyidejűleg zenelejátszásra használni.

Összegzés

Jó kis veretős hangszóró lett a BW-WA5, különösebben nagy hibát nem tudok említeni, az app hiánya picit fájó, de lehet csak nekem, másnak eszébe sem jutna ez a dolog. A hangképe nagyon basszusra kihegyezett, ezzel nem hárfa szólót kell hallgatni, hanem technót, rappet, d&b-t és hasonló zenéket, illetve jó kis akció filmeket. Ez viszont nem annyira fogja elvenni a fiatalság kedvét, és a Bang&Olufsen hangszettet rendelők halmazát sem fogják metszeni a BlitzWolf vásárlók.

Szolid performansz, nagy teljesítmény, „vasököl, oda üt, ahova köll”, csak az ember néha simogattatni is akarja magát, és nem egy kiadós verésre vágyik. Szóval aki bulibárónak érzi magát vagy a strandra keres hangszórót, ami kegyetlenül szól, akkor a WA5 az „ő embere”. 22 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte cseh raktárból a BGXIFD185 kuponnal, ingyenes szállítás mellett, ez nem is vészes érte.

Pro

 • Remek minőség
 • Nagy teljesítmény
 • TWS módban 2×100 W
 • Masszív basszus, és a többi hangsávban is marad elég kraft

Kontra

 • Ez a mennyiségű basszus hosszabb távon fárasztó
 • Nincs applikáció alapú vezérlés

hirdetés