hirdetés

BlitzWolf BW-WA4 Bluetooth hangszóró teszt

Kicsi, de ügyes

teszt
BlitzWolf BW-WA4 Bluetooth hangszóró teszt 1

Forrás: Banggood.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-02-08

Újabb erős versenyzőt dobott piacra a farkasos cég, a BW-WA4 hangszórójuk igen kellemesre sikeredett. Remek anyaghasználat, jó hang, beépített ekvalizer profilok, korrekt ár és természetesen TWS funkció, vagyis két eszköz sztereoban összekapcsolható. 13 600 Ft-ot kérnek érte a BGHUCJ205  kuponnal, egy ezres a szállítás, a Banggood pedig fizeti a termékei után az áfát. Alternatívaként 18 000 Ft-ért cseh raktárból is elérhető, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Fölöttük három pici lyuk trónol, a bal oldalt egy indikátor LED – kék a BT kapcsolat, piros a töltés -, a jobb oldali kettős pedig a módválasztást jelöli. Megfordítva a BW-WA4-et, egy szilikon takarólemez mögött a töltésért felelős Type-C port bújik meg, és itt sajnos kihagytak egy ziccert, ugyanis reverse charge-ot nem tud, tehát nem működik power bankként. Mellette az egyre kevesebbet használt micro SD kártya bemenet van, illetve a jack csatlakozó. Az emberek nagyobb része jó eséllyel a BT 5.0 kapcsolatot fogja használni, de azért jó, hogy vannak még alternatívák egy partihangszóró esetében, bár nem tudom, hogy ki az, aki magával hord egy jack kábelt vagy egy TF kártyát, de a berendezés ezt is tudja. Mint ahogy a sörrel leöntést is kibírja, hiszen IPX6 szabvány szerint áll ellen mindennek, már amennyiben nem felejtitek el visszadugaszolni a szilikonajtót a hátoldalon.

Ami számomra egy kicsit zavaros volt, az a gyártó által megadott üzemidő hossza.

A Banggoodon a leírásban 6 órát adnak meg, de ez nagyon kevésnek tűnt a 3600 mAh kapacitású telepből. A sajtóanyagban már 18 óra szerepel, míg a hivatalos oldalon 20 óra, akkor most mi van? Ezek ráadásul 50%-os hangerőre vonatkoznak, de ezt hangosítás vagy halkítás közben sehol nem jelzi vissza a WA4, csak saccolni lehet az alapján, hogy hányat nyomtál. A tapasztalataim szerint a 20 órát tudja, de mivel én általában 50% alatt hallgattam, ennél is több jött ki. Ez bőven veri a konkurenciát, a Tronsmartok 15 óra körüli üzemidővel rendelkeznek, szóval ez egy nagyon jó érték. Itt már nem maradt ki a ziccer, töltés közben is lehet használni, vagyis egy power bankról simán lehet közel végtelen üzemidőt kreálni. Feltölteni a BW-WA4-et kb. 3 óra, ez szerintem teljesen rendben van a hosszú üzemidőt is figyelembe véve.

Forrás: Banggood.com

A hangja nem rossz, persze vannak limitációi ennek a kategóriának.

30 wattotok lesz zajongani, de nyilván ez valamiféle maximális érték, de így is tud ordítani. Sajnos a 80% körül elkezd torzítani, itt már nem nagy élvezet hallgatni a csöppséget. A hangkép elég cizellált, egész jól kiadja a basszust, a középtartományt, ahol az énekhangokat hallani, illetve a magasat, ahol általában egyes hangszerek szólnak. Érdemes kipróbálni vele az Infusion Trio – Boss Loop Contest 2012-es számát, itt ugyanis minden hangsáv szinte egyszerre szól. Ki is jön, hogy ez egy alsó polcos termék, a kategóriájában elfogadható hanggal. Szerintem a Tronsmartnak és a Xiaominak jobb a hangja, de ez sem vészes. A háromállású beépített ekvalizer szerintem inkább elvesz a zenei élményből, de aki akar, az váltogathat a surround/bass/vocals között, szerintem az elsőn szól a legjobban.

Van még két marginális funkciója, a kihangosítás és a hangasszisztens.

Még soha életemben nem láttam senkit, aki ezt használta volna telefonhívásokra, hiszen ebben a mobilok sokkal jobbak, akkor már inkább egy headsetet érdemes munkára fogni. Plusz Windows alatt meg is zavarodik, nálam 3 különböző eszközként látta a Microsoft csoda op. rendszere. Az viszont megdöbbentő, mennyire jó a beszélgetés minősége, ilyen remek mikrofonnal hangszóróban még nem találkoztam. A voice assistanttel pont ugyanez a helyzet, működik, de minek, erre vannak jobb megoldások, ha más nem, akkor ott a teló. Persze ez egyfajta trendiséget sugároz, csak nem vagyok abban biztos, hogy a gyártókon kívül másnak is van erre igénye.

Összegzés

Meglepően pozitív csalódás a BW-WA4, de azért nem hibátlan termék, igaz a konkurensek sem azok. Ami nem tetszett, azok pont marginális dolgok, pl. a hangasszisztens magyar nyelven nem igazán használható, de ez kit érdekel? Az már nagyobb baj, hogy közeledve a nagyobb hangerőhöz, torzítani kezd, de az emberek ritkán hallgatják 80%+-on az ilyen kütyüket. Ahhoz túl kicsi is, hogy egy komolyabb házibuliban főszereplő legyen, de a tábortűz mellett egy farönkön remekül elmuzsikál. Az anyagminősége remek, a mikrofonja meglepően jó, az üzemideje kategóriaelső, a kezelése egyszerű, és menet közben is lehet tölteni, vagyis tulajdonképpen a „végtelenségig” ki lehet tolni az üzemidőt.

A fentiek tükrében a szállítással együtt is csak 13 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a a BGHUCJ205  kuponnal, erre jön még rá 1000 Ft szállítás, de ez még így is igencsak rendben van. Aki jobb hangminőséget szeretne az a Tronsmart Force 2 vagy a Xiaomi Mi Portable Bluetooth Speaker felé is nézelődhet, de azok nagyobb cuccok, a Blitzwolfot sokkal könnyeb hordozni, mint a konkurenseket. Ezzel szépen el is osztják a piacot, mindegyiknek megvan a maga helye a palettán. Ha erre esik a választás, akkor érdemes azt tudni, hogy a termék Kínából érkezik, az áfát pedig a Banggod fizeti, de van cseh raktáras alternatíva, némileg drágábban, ingyenes szállítás mellett.

Pro

 • Remek anyagminőség
 • Nagyon hosszú üzemidő
 • Tölthető használat közben is
 • Jó mikrofon
 • Egész jól szól
 • 2 db képes sztereo módban együttműködni

Kontra

 • A konkurenseknek egy kicsit jobb a hangminősége
 • Volt ez már olcsóbb

hirdetés