hirdetés

Anker Soundcore Mini 3 Pro Bluetooth hangszóró teszt

Színes egyéniség

teszt
Anker Soundcore Mini 3 Pro Bluetooth hangszóró teszt 1
hajas
írta: hajas
2021-12-20

Újabb Anker készülék tett látogatást szerkesztőségünkben, ezúttal egy kompakt Bluetooth hangszórót próbálhattunk ki a Soundcore Mini 3 Pro személyében. Minőségre teljesen rendben van és a megjelenése is kellemes, ráadásul az apró mérete ellenére egész jól szól, így méltó ellenfele (lehetne) a Tronsmart T6 Mininek. Van azonban egy kis bökkenő, mégpedig a 15 000 forintos árcédula, ami azért lehetne alacsonyabb.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 7

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az oldalára kerültek a vezérlőgombok, valamint egy apró LED indikátor, ami a készülék állapotát, illetve a töltöttséget jelzi. Szintén ide került a mikrofon is, illetve egy szilikonfedél mögé rejtették a Type-C csatlakozót. Kapott még egy rövid akasztót is, amivel fellógathatjátok például a biciklitek kormányára vagy egy nyári estén egy faágra, viszont ez ahhoz már túl rövid, hogy a csuklótokra ráférjen.

A kezelőszervek teljesen egyértelműek, összesen 5 gomb található az oldalán, melyekkel gyakorlatilag minden fontos funkció elérhető, ráadásul mindegyikhez több parancs lett társítva, egy csomó dologhoz a telefont sem kell elővenni. A gombok balról jobbra haladva a következők:

 • bekapcsológomb: hosszú nyomásra ki- illetve bekapcsolja a készüléket, rövid nyomásra pedig a világítást
 • hangerő-: rövid nyomásra csökkenti a hangerőt, hosszú nyomásra némít
 • Soundcore gomb: egy nyomásra megállítja/elindítja a zenét, két nyomásra a következő számra léptet, hosszú nyomásra a hangasszisztenst hívja elő
 • hangerő+: rövid nyomásra növeli a hangerőt, hosszú nyomásra a némítás előtti állapotba lép vissza
 • Bluetooth gomb: párosítás módba kapcsolja a készüléket

Anker Soundcore Mini 3 Pro – Kellemes hangzás, hosszú üzemidő

A 6 wattos apróság meglepően jól szól. Nyilván nem szabad tőle óriási teljesítményt várni, ezzel biztosan nem ti fogjátok csapni a környék legnagyobb házibuliját, de egy kellemes baráti összejövetelhez vagy munka közben tökéletes társatok lesz. Egyedül talán a basszus az, amibe bele lehet kötni, de egyáltalán nem mondanám rossznak, viszont egyes dübörgősebb számoknál azért hiányzik. A hangereje egyébként az adottságaihoz képest egész nagy, igaz, ilyenkor már torzít, 80%-nál nem érdemesebb magasabbra tekerni.

Videónézéshez is remekül használható, hiszen a Bluetooth 5.0-s chipnek köszönhetően rendkívül alacsony a késleltetés, így nincs jelentős csúszás a hang és a kép között. Ami még nagyon tetszett, az az Androidra és iOS-re is elérhető Soundcore app, amiben egy rakás dolgot, köztük a hangszínt is lehet módosítani az EQ segítségével. Vannak előre beállított presetek, de mindenki megcsinálhatja a sajátját is. Az alkalmazásban a LED gyűrű színeit és fényjátékát is lehet módosítani, van például party mód és légzés szerű funkció. Minden esetben a zene ritmusára villog, vagy legalábbis valami hasonlót próbál produkálni, előfordult ugyanis, hogy össze-vissza villódzott egy pörgősebb számnál, és már inkább zavaró volt.

Az appban egyébként még megtekinthetitek a gyártó többi termékét, illetve van egy közösségi oldal szerű valami is, ahol különböző számokat találhattok. Ami a legfurcsább, az a White Noise, ami elméletben segíti a koncentrációt és a relaxálást. Három fő kategória van, melyek testreszabhatók. Van a Life, Nature és Animal. Utóbbi kettőre még azt mondom, hogy elmegy, de az elsőhöz nehéz szavakat találni. A háttérben valaki kekszet eszik, valaki üdítőt tölt egy pohárba, és mindezt megfejeli a tűz ropogása. Ezek együtt elég érdekes összképet alkotnak, és ezek folyamatosan ismétlődnek. Nem tudom, hogy ki az az ember, aki szereti más csámcsogását hallgatni, de szerintem ez katasztrófa, de szerencsére ez csak egy kiegészítő funkció, senkinek sem kötelező használnia.

A mikrofonja meglepően jól használható, de mindenképp csendes helyen tegyétek ezt, mivel a külső zajokat nem igazán szűri, vagyis az autós kihangosítónak sajnos nem lesz jó.

Anker Soundcore Mini 3 Pro Bluetooth hangszóró teszt 17

1800 mAh-s akkumulátort pakoltak bele, ami a gyártó állítása szerint 15 órát bír ki. Én az elmúlt napokban nagyjából 2-3 órákat hallgattam vele zenét, és most van az akku 13%-on, vagyis tényleg simán hozza a 15 órát. IPX7-es minősítéssel látták el, ami a konkurenciához képest kiemelkedő, hiszen általában a többi gyártó IPX5-ös védelemmel ruházza fel termékeiket. Ez az egyik legjobb, hiszen 1 méteres mélységű vízben fél óráig is kibírja.

Sajnos a PartyCast funkciót nem tudtam kipróbálni, mert nincs nálam másik Anker eszköz. Ennek az a lényege, hogy egyszerre akár 100 ezközt is össze lehet párosítani, ami támogatja ezt a technológiát. A Tronsmartoknál nagyon szerettük ezt, így itt is hasonló jóra számíthattok.

Összegzés

Az Anker Soundcore Mini 3 Pro egy remek kis készülék lett, gyakorlatilag a specifikációiba nem lehet belekötni. Hosszú az üzemideje, kellemes a hangzása, és a mikrofonja is remekül használható. A LED gyűrű a tetején remekül mutat, ráadásul vele együtt még egy rakás dolgot testre lehet szabni a Soundcore applikációban.

Egyetlen egy hátrányt tudok felróni rá, ami nem más, mint az ára. Jelenleg a BGa38e3b  kuponkóddal 15 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért tudjátok megrendelni a Banggood kínai raktárából, ez az összeg pedig már tartalmazza a Banggood Express szállítási módot is, így további költségekkel nem kell számolnotok.

Pro

 • Remek dizájn
 • Hosszú üzemidő
 • Kellemes hangzás

Kontra

 • Nem valami olcsó

hirdetés