hirdetés

Konka A8 masszázspisztoly teszt

Viszlát izomláz

teszt
Konka A8 masszázspisztoly teszt 1

Forrás: Banggood.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-09-20

A Konka is kiadta a maga masszázspisztolyát, ami a sportolás utáni izomlázat, izomfáradást képes enyhíteni. Adnak hozzá egy kazalnyi kiegészítőt, amivel váltogathatjátok a masszírozás jellegét, ráadásul a masszírozás intenzitása is 99 lépcsőben állítható. A Konka A8-ért 19 000 Ft-ot kérnek, a szállítás ingyenes, a Banggood pedig intézi az importköltségeket.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A hátoldalon egy panelen vannak a vezérlőgombok, itt lehet növelni vagy csökkenteni az intenzitást – ez a bal oldali szám -, illetve mutatja a töltöttséget is.

Ez utóbbi kicsit túl egyszerű, mert ugyan százalékos formában jelöli az akkufeszt, de csak 20-as lépésekben, így ennyi erővel akár LED pöttyökkel is jelezhették volna a maradék kraftot.

A teljesítménye 18 W és maximum intenzitáson 9800-at rezeg percenként az A8,

de ez tulajdonképpen mindegy is, a trükk abban van, hogy milyen fejet helyeztek bele az elejébe. A dobozban pedig van pár, összesen 8 darab különböző, viszont helyenként elég csúnya az eldolgozás, látszik, hol ért véget az öntőforma. Mellette ott figyel egy Type-C kábel, hiszen mint minden modern masszázspisztoly, ez is Type-C porton keresztül tölthető. Amikor kivettem a dobozból, 80%-on volt, így úgy voltam vele, először lemerítem jó sok masszázzsal, majd utána töltögetem 3 órán át a cuccot.

Az üzemideje a gyári adat szerint 10 óra, ami nem kevés,

de mivel a leírás teljesen kínai, ezért a korábbi masszírozós tesztekből próbáltam visszaemlékezni, hogy nagyjából egy izomcsoportot maximum hány percig lehet megdolgozni. Emlékeim szerint 15 körül volt, szóval egy pár végtagra 30 perc jut, ez a 10 órával számolva 20 napnyi üzemidő. Ez elég sok, nem gondolnám, hogy ez bárkinek kevésnek bizonyulna. Nézzük, hogyan masszíroz a pisztoly.

Az első dolog a tömege, ami 1 kilogramm, ez még az elviselhető határon van, nem volt vészes tartani. A másik a rezgés intenzitása, minél erősebb fokozatra állítjátok, annál jobban átadja a rezgéseket a kezetekre. Jellemzően egyes fokozaton használtam, mert már az is eléggé erős, viszont a 99 sem gyilkos. A sajtóanyag szerint minél nagyobb a teljesítmény, annál beljebb hatol a rezgés, még a mélyszöveteket is eléri, ha kellően feltekeritek. Ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom, mindkettő kellemes, az erősebb értelemszerűen nagyobb terhelést ró az izmokra és az akkumulátorra is. Az intenzitást leginkább azzal lehet variálni, hogy fejet cseréltek, amelyek az alábbiak lehetnek:

 • puhább, gömb alakú
 • kétféle lapos
 • kétféle hegyes
 • egyféle kétágú
 • egyféle hatágú
 • egy lapos-széles bütykös

Forrás: Banggood.com

Ezek közül talán a gömb dolgozik a legegyenletesebben,

elég nagy a felülete, jól elteríti az erőt. A lapos bütykösök között csak a felület a különbég, és szerintem a gömb jobb, ezt nem igazán használtam. A hegyesekkel az a baj, hogyha pl. a vádlitoknál van az izomláz, akkor annak túlzottan odaver, és az már tud fájni – pedig szoktam SMR hengerezni és az sem kellemes -, aminél egy fokkal jobb a kétágú, ugyanis az inkább az izmok szélén masszíroz.

Ami viszont igazán bejött az a hatágú és a lapos-széles bütykös. Előbbi tulajdonképpen majdnem egy foltban masszíroz, elég nagy területen, nagyon kellemes, ahogy az izmok szélére ér, és úgy vettem észre, egész jól le is lazít. A legtöbbet viszont a negyedkör alakú, ívelt, bütykös felületűt használtam, mert ez követi le legjobban az izomkötegek vonalát. Ezt ráadásul a nagy felület miatt könnyebb erősebben rányomni az adott bőrszakaszra, tehát nemcsak a berendezés erejét szabályozhatjátok, hanem a rányomásét is. Inkább ezzel operáltam, mint a gép állítgatásával, mert ez sokkal kézenfekvőbb.

Összegzés

Összefoglalva a fentieket, a Konka A8 egy kellemes termék, jól használható, de egy kicsit túlgondolták ezt a 99 fokozatot. Teljesen felesleges ennyit állítgatni, simán a rányomás erejével lehet operálni. Ami nem annyira tetszett, az a minősége, láttam már ennél szebben kivitelezett terméket, de ez tulajdonképpen egy célszerszám, ez nem befolyásolja a használatát. Az üzemideje parádés, és amit csinál az is kellemes, de nyilván nem helyettesíti egy hivatásos masszőr tudását. A Konka A8-ért 19 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, a szállítás ingyenes, a Banggood pedig intézi az áfaköltségeket.

Pro

 • Jól használható
 • Rengeteg különböző fej
 • Hosszú üzemidő

Kontra

 • Helyenként nem annyira szép illesztések
 • A fejek közül néhány sorjás

hirdetés