hirdetés

BlitzWolf BW-CF2 autós telefontartó teszt

Kényelmesre okosítva

teszt
BlitzWolf BW-CF2 autós telefontartó teszt 1
írta: Don Kartács
2021-10-13

Az autós telefontartó olyan kellék 2021-ben, amit gyakorlatilag senki nem tud nélkülözni. Szinte mindenki mobilról navigál, ráadásul ezek viszonylag nagy értékű eszközök, így nem szerencsés, ha nagyot koppanva hullanak le az autó utasterébe. Éppen emiatt mindenkinek szüksége van egy jobb telótartóra a gépjárműjébe, ezt prezentálja nektek a BlitzWolf, a BW-CF2 személyében. Ez ráadásul egy okos variáns, ami érzékeli, ha készülék kerül bele, és automatikusan összezárja a széleit. A hasznos apróság a BGHU1051 kóddal 5000 Ft-ba kerül, az áfa- és vámmentes szállítás pedig ingyenes.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

6.2

 • megbízhatóság:6
 • design és anyagminőség:9
 • felszereltség, funkciók:4.5
 • ergonómia:5.5
 • ár/érték arány:6
Véleményt írok

Ez viszont azt eredményezi, hogy a szivargyújtós töltőn ez is felzabál egy helyet és még egy tyúkbélbe tudok beleakadni váltás közben, de hát miért nem vettem automata váltós kocsit annak idején. Szerencsére van beépített akkuja, tehát nem kell állandóan bedugva tartanotok. A BW-CF2 pofonegyszerűen működik. Van az oldalán egy gomb, ami kinyitja a pofákat, illetve a jó anyagokból építkező tartó műanyag előlapja mögött egy infravörös közelségérzékelő, ami pedig összezárja a tartót, ha oda bármit behelyeztek. Akár a kezetekkel is kipróbálhatjátok, tökéletesen működik, közben pedig felvillant kéken egy BlitzWolf feliratot is, ami még jól is néz ki. Persze ahány autó, annyiféle nyűg lehet a felszerelésével, mondanom sem kell, hogy a csiptetős tartó természetesen nem ért be a szellőzőrostélyig, de hát ez inkább a Seatot minősíti. A tappancsos megoldás eleinte pedig a “jobb minőségérzet reményében” megérdesített műszerfalboritásomon nem akart megragadni, de azért megoldottam a dolgot. Nyilván utána hatalmas élmény volt eltávolítani, de hát ez egy ilyen műfaj.

Aztán pár nap alatt mégis megszerettem a cuccot, aminek az oka az, hogy nagyon kényelmes használni.

Nem kell szétrángatni mint a mechanikus megoldásokat, baromi egyszerű elfordítani fekvőbe a telefont, hiszen egy gömb alakú toldatot kell behelyezni egy szorítógyűrűbe, ami annyira fogja meg a toldalékot, amennyire megszorítjátok a gyűrűjét. Szóval, ha forgatni akarjátok, lazábbra hagyjátok, ha meg bikán kell tartania, jól ráhúztok, és kész is. Ez megold egy másik problémát is, ez a tükröződés, amit egyszerűen azzal ki lehet védeni, hogy állítotok a telefon dőlésszögén, és máris jobban látszik minden. Érdemes úgy feltenni a ragasztós tartót, hogy a görbület az ellenkező irányban álljon, mint amerre a műszerfalatok íve halad, mert akkor lehet kellően nagy tartományban állítgatni.

A másik ami nagyon tetszett, hogy van benne beépített akkumulátor,

ami miatt nem igényel állandó tápellátást. A 200 mAh kapacitású telep 1 hónapig képes működtetni a BW-CF2-t, ami nem kevés, és ha állandó tápellátáson van, akkor egyből újra működni kezd, tehát igazából sosem kell direktben feltölteni, ha lemerül, bedugjátok a Type-C végű kábelt, és minden megy tovább. A befogadó méretei elég nagyok, 98 mm széles telefont is képes megtartani, de ma már nem merem azt mondani, hogy ez mindenre elég, mert minden mobil egy mini tablet, a 6,5-7 inches képátlójával.

A Poco X3 NFC-m simán belefért tokkal együtt, és még maradt mellette majdnem 1 centi hely, szóval olyan nagyon nem aggódnék a többi teló miatt sem. Ráadásul ez egy viszonylag nagy készülék, nehéz is mint a sár, vagyis nehezen tudom elképzelni, hogy valakinek gondja lenne a befogatással, talán csak a strapatelefonos bagázsnak kell egy picit méregetnie, hogy biztosan befér-e a féltéglájuk.

Sajnos, a rezgések autóban való érzékelésére a magyar utak állapota bőven ad lehetőséget, egyes helyeken a burkolat olyan, mint a 101 kiskutya írhája: folt hátán folt. Ettől viszont beremeg az öntapadós fej és vele együtt a tartó, ami hosszabb úton fel tudott idegesíteni. Nyilván az elhelyezéssel ez nagy mértékben csökkenthető, de ez megint egy autóspecifikus dolog, gyanítom, hogy a VW csoport más márkáinál is totálisan más eredményt kaptam volna, akkor meg pláne, ha átülök egy japán vagy egy francia gyártmányba.

Összegzés

Egész jó cucc lett a BW-CF2, elsőre azt mondanám, ez egy használható termék, a BGHU1051 kóddal elérhető 5000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os ár nem olyan kevés, de a kényelmet meg kell fizetni. Sajnos az öntapadós láb tud remegni, ami a rossz utakon zavaró, a simákon viszont nem. Ez egy eléggé autóspecifikus dolog, így márkája és modellje válogatja, hogy milyen eredményt fogtok elérni.

Szerencsére a pozitív oldalon is sok mindent fel lehet sorolni, jó nagyra tudja nyitni a karmait, mindenféle teló belefér és kétféle felfogatási megoldást is adnak hozzá, szóval nagy eséllyel megfelelő lesz a ti autótokba is. Aztán az idő majd eldönti, hogyan viseli az UV sugárzást, de elég jó minőségűnek tűnik a cucc ahhoz, hogy jó pár évig kihúzza. Az árban már a Banggood Express szállítás és az áfa is benne van, a webshop ezt fizeti helyettetek,  így többletköltségekkel sem kell számolnotok.

Pro

 • Jó minőség
 • Automatán zárja a tartóját
 • Hosszú üzemidő
 • Szinte bármilyen telefon belefér

Kontra

 • A töltés miatt még egy kábelt kell az autóban tartani
 • Rossz úton az öntapadós láb miatt beremeg

hirdetés