hirdetés

Baseus A2 Pro autós- és morzsaporszívó teszt

Semmi sallang, csak a lényeg

teszt
Baseus A2 Pro autós- és morzsaporszívó teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-08-21

A Baseus A2 Pro egy 6000 Pa szívóerejű mini porszívó. Igazi mindenes, jó az autó takarításához, használható morzsaporszívónak, sőt, én még csocsóasztalt is szoktam takarítani ilyenekkel. Az A2 Pro is HEPA filterrel szűr, elmuzsikál 30 percig és az ára is emészthető. 13 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a BGXIFD1075  kuponkóddal, három szín – fekete, kék és fehér – közül választhattok, a terméket kínai raktárból küldik, a Banggood pedig rendezi az áfát.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 8
  • felszereltség, funkciók: 8
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A nagyjából dupla kólásdoboz méretű szerkezet elölről szétszedhető, a műanyag burkolat alatt van egy HEPA szűrő,

ami kiszedegeti a mikron méretű részecskék igen jelentős részét, a nagyobb maradékot pedig beküldi egy 120 ml-es tartályba, ami egy mozdulattal üríthető. Az eszköz hátul fújja ki a már megtisztított levegőt, és itt van a Type-C port is, amivel feltölteni lehet a benne lévő akkut, mintegy 3,5 óra alatt. Ez autós szempontból azért szerencsés, mert simán fel lehet tölteni egy szivargyújtós töltőről is, ha kell, és belefér a pohártartóba is.

A két kiegészítőből az egyiket az orr részre lehet csatlakoztatni,

az egyik egy sörtés szűkítő, a másik pedig egy még szűkebb elem, amit előre nem tudtok felhelyezni a szélesebb száj miatt. De akkor mire való? Fújni lehet vele, ha felteszitek az eszköz végére, mint egyfajta mini falevélfújóval, szóval inverz módon is takaríthattok. A készüléken összesen két gomb van, egyikkel bekapcsolni lehet, másikkal meg a két mód között váltogatni. Nyilván a 30 perc a gyengébb fokozatra vonatkozik, az erősebbet „efficient”-nek, vagyis hatékonynak hívja a gyártó, ilyenkor 10 perc üzemidőre számíthattok a gyár szerint, de én ennél többet, 17 percet mértem.

A takarítási képességei kapcsán két gondolatom is támadt: viszonylag gyenge, ez mégis majdnem mindenre elég. Ízlelgessük a 6000 Pa-t annak tudatában, hogy A Baseus A3 13 000 pascalt tud, és a Xiaomi Mijia autós porszívója is hozza ezt a szívóerőt. A szintén Xiaomi albrand Coclean pedig 16 800 Pa-lal büszkélkedhet, ahogyan azt annak idején a tesztben is írtam. A vicc persze az, hogy kisebb csapágygolyók felszívásához 2-3000 Pa is elég, nyilván akkor a porhoz még ennyi sem kell. Amivel viszont nem tud mit kezdeni, az autókárpitba ragadt mocsok, falevelek, sár, satöbbi, ellenben úgy felkapott minden mást – kis köveket, port. homokot stb. – mint a huzat, szóval nem is olyan kevés az a 6000 Pa. A kárpitba ragadt sár sokszor a hagyományos porszívóknak is kihívás, ugyanis a lábtérben lévő anyagba szabályosan beivódik a dzsuva, onnan eltávolítani nem kis feladat.

Forrás: Banggood

Minden másra viszont alkalmas, morzsaporszívónak, az autó zsebeinek, pohártartóinak kipucolására, az ülések réseibe szóródott dzsuva kiszippantására.

Az olyan helyeken is remek, ahol a kis tömegnek nagy jelentősége van. Például a létra tetején, a magasabb polcokon, ahol nem jó nagy súlyt tartani, ott mesése egy ilyen eszköz.

Összegzés

A Baseus A2 Pro egy remek eszköz, mindent jól csinál, viszont semmi olyat nem mutat, amit a konkurensek ne tudnának. Innentől kezdve dönt az ár, ami szerintem korrekt, nem félnék ezt a mini porszívót megvásárolni. 13 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a BGXIFD1075  kuponkóddal, ami teljesen rendben van, akinek szüksége van egy ilyenre, az nyugodtan megveheti. Kínai raktárból küldik, a szállítás ingyenes, a Banggood pedig rendezi az áfát az A2 Pro után.

 

Pro

  • Semmi kirívó nincs a minőségében és a dizájnjában, de azt éreztem: időtálló darab
  • 30 perc üzemidő
  • Nagyon egyszerű vezérlés
  • Alkalmas arra, amire kitalálták

Kontra

  • A konkurensek erősebbek

hirdetés