hirdetés

Xiaomi 70mai Pro DVR teszt

A mindent látó szem

teszt
Xiaomi 70mai Pro DVR teszt 1
írta: Don Kartács
2019-06-17

Az első 70mai autós menetrögzítő sikere után nem csodálkoztunk, hogy megjelent egy továbbfejlesztett verzió, ami már kijelzőt is kapott, GPS modullal kiegészíthető és a képrögzítő szenzort is lecserélték egy 2K felbontású darabra. Mindezért 17.000 forintot kérnek, amiben már benne van az áfamentes EU Priority Line szállítás is.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

9.8

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Az összeszerelési minőség teljesen rendben van, nincs ropogás, recsegés, a kamera feje kicsit nehezen forgatható, de ez valószínűleg azért van, hogy a rezgések miatt ne vándoroljon el más pozícióba.

Xiaomi 70mai Pro: Szemesnek áll a világ

A kamera felszerelése rendkívül egyszerű. A csomagban található antisztatikus fóliát felrakjuk a szélvédőre a kívánt helyre, ráragasztjuk a kis műanyag konzolt és belecsúsztatjuk a kamerát. A vezetéket elvezetjük, hogy ne látszódjon, majd a szivargyújtós töltőbe bedugjuk a végét, és amint indítjuk az autót, már készül is a felvétel, ha nem felejtettük el belerakni a készülékbe a memóriakártyát. Ez az egész nagyjából öt percet vesz igénybe, ami igazán nem sok.

Ha mindez megtörtént kezdődhet a gondtalan, balesetmentes közlekedés. Egészen az első balesetig természetesen, ahol már valószínűleg szükségünk lesz a felvételekre, amik kimondottan jól néznek ki. A 140 fokos látószög nem a legnagyobb ebben a kategóriában, de ez legalább valós 140°, ráadásul a szenzor egy Sony IMX335, aminek a különlegessége, hogy 2K-s felvételeket is tud rögzíteni.

Sok értelmét nem láttam a magasabb felbontásnak a tesztüzem alatt, egyáltalán nem adott annyival jobb élményt, mint a full HD, szóval csak a tárhelyet pazarolja. Az f1.8-as apertúra nem a legjobbat nyújtja ebben a kategóriában.A nappali felvételek teljesen rendben vannak, de ha csak az autó lámpájára kell hagyatkoznia, akkor már vannak problémák.

A fénymérés „tökéletlensége” miatt kiégnek a világító részek, ettől pedig nem lehet látni a rendszámtáblákat, ami az elsődleges cél lenne. Nappali viszonyok között teljesen rendben van, de ezt a tesztvideóból ti is meg tudjátok majd állapítani. A felvétel, ahogyan azt korábban említettem, az autó indításakor elindul, de a Xiaomi 70mai Pro kapott egy 500 mAh-s akkumulátort arra az esetre, ha nincs áram alatt, így a parkoló autóval történő koccanásokat is fel tudja venni.

A Xiaomi 70mai Pron egy kis zöld LED csík jelzi, hogy a felvétel elindult, de természetesen a kijelzőn is látjuk, ha éppen rögzít a kamera. A kijelző alatt található négy gombbal tudjuk vezérelni a DVR-t, az alattuk lévő hosszú “billentyű” pedig a ki- és bekapcsolásért illetve a kijelző felélesztéséért felel.

Kapunk hozzá egy applikációt is, ami ugyanaz a 70mai nevű alkalmazás, amivel az előző generációs Xiaomi DVR-t is irányíthatjuk. Ezen keresztül készíthetünk fényképet a kamerával, amit e nélkül nem tehetünk meg illetve megnézhetjük a micro SD kártyán lévő felvételeinket. Van még egy beállítás, amit csak az appban változtathatunk, ez pedig a WiFi hotspot jelszava, hiszen ezt elég nehéz lenne beírni billentyűzet nélkül.

A Xiaomi 70mai Prohoz lehet vásárolni egy GPS modult, ami sajnos a mi eszközünkhöz nem járt, de ezzel a kiegészítővel már használhatóvá válik az ADAS, ami figyelmeztet, ha elhagynánk a sávunkat vagy ütközés veszélye áll fenn. Ha valaki szeretné ezeket a funkciókat használni, külön kell beszereznie a GPS-szel ellátott tartókonzolt.

Összegzés

Az első 70mai után egész nagy előrelépést tett a Xiaomi 70mai Pro, hiszen nőtt a felbontás, sötétben is jobban lát és a látószögön is növeltek, ráadásul kaptunk egy kijelzőt, amin mindent ellenőrzésünk alatt tarthatunk, vagy akár visszanézhetjük rajta a felvételeinket.

Összességében elmondható, hogy a fejlődés tetten érhető, de ez az árban is meglátszik. Az EU Priority Line áfamentes szállítási móddal 17.000 forintba kerülő Xiaomi 70mai Pro egy remek kamera, de a korábban tesztelt Alfawise G70 is hasonló minőséggel rendelkezik jóval olcsóbban. Ennek tudatában én inkább azt választanám, de ha valaki a Xiaomi irányába indulna azt is meg tudom érteni.

Pro

 • Végre van kijelző
 • Xiaomi minőség
 • Remek ár-érték
 • Angol nyelvű applikáció

Kontra

 • A GPS modul feláras

hirdetés