hirdetés

Viofo A119S V2 autós kamera teszt

Ennél alább ne add!

teszt
Viofo A119S V2 autós kamera teszt 1
Toobee
írta: Toobee
2019-07-30

A Viofo A119S V2 autós kamera nem tartozik a legolcsóbb termékek közé, ellenben GPS-el is rendelkezik, tehát nemcsak a sebességünket, de a földrajzi helyzetünket is képes logolni, ami vitás eseteknél jól tud jönni. Áfamentes szállítással együtt 21 500 Ft-ért vásárolható a BGHU285 kuponkóddal meg ez a remek eszköz, ami nem kevés, de a sokszorosát hozhatja vissza egy kétséges szituációban.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

8

Népítélet

8.6

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:8
 • felszereltség, funkciók:8
 • ergonómia:9
 • ár/érték arány:8
Véleményt írok

A GPS egység egyébként a Viofo tartója is egyben, tehát egy autó esetén lehet használni ezt a remek extra szolgáltatás. Nagyon jól kitalálták a kínaiak, ugyanis a vevő érintkezőin keresztül táplálja magát az eszközt, tehát nem kell külön kábelekkel bajlódni, elég a GPS-be csatlakoztatni a mini USB-t.

A felhelyezésben nagy segítség a szivacsos 3M ragasztó, amitől úgy áll a Viofo, mint a cerka a strandon. Könnyed mozdulattal helyezhető fel a tartóra a kamera, és ha a műholdas verziót használjátok, akkor a kábelt is fixen benne hagyhatjátok. Így tényleg baromi egyszerű autóból autóba átrakni vagy csak estére kivenni, bár a parkoló gépkocsit is érdemes figyeltetni vele, hiszen bármikor profi tolatás áldozatai lehetünk.

Ha nem szerettek bajlódni a beállítással, akkor van egy jó hírem: gyakorlatilag plug’n’play az eszköz, csak memóriakártya kell bele, ami maximum 128 GB-os micro SD tároló lehet. Bőséges tárhellyel érdemes készülni, ugyanis 1080p@60FPS esetén durván 500 MB egy 3 perces etap, ez az alapbeállítás, amit maximum akkor érdemes piszkálni, ha hosszabb vagy rövidebb darabokat szeretnénk. Rázkódást észlelve automatikusan zárolja a felvételt, ez alapfunkciója a DVR-eknek.

A Viofo A119S V2 autós kamera tesztje

Az adatkábel segítségével még azelőtt elérhető minden funkció, hogy élesben használni kezdenétek a Viofo A119S V2-t. Szerintem érdemes átbogarászni a menüjét, illetve a kezelést, mert a forró autóban nem túl kellemes egy-egy beállítást megtalálni. Indítás után automatikusan elkezdi a rögzítést, ebben az esetben a “Menu” gombbal fotót készíthetünk, aminek meglepően jó a minősége.

A hangfelvétel kikapcsolására szintén dedikált gombunk van, ahogyan a kijelző/eszköz bekapcsolására is, a “Rec” kapcsolóval pedig a felvételt tudjuk elindítani, illetve leállítani. A menübe csak abban az esetben lehet bejutni, ha nincs folyamatban rögzítés. A sávelhagyás érzékelő (LDWS) szerintem az autóba gyárilag beépítve jó, ezek az utólagos cuccok nem igazán megbízhatóak, így ezt a funkciót nem erőltettem.

A V2 verzió 2 colos kijelzőt kapott, ami tökéletesen olvasható, nagyon meg vagyok vele elégedve. Novatek NT96660 chip a rendszer lelke, a szíve pedig a Sony IMX291-es szenzor, amivel korrekt felvételeket készít a Viofo A119S V2.

A gombok háttérvilágítása optimális, egyáltalán nem vakít, de határozottan látszik, felvétel esetén a „Rec” piros fénnyel tudatja velünk, a Viofo működik. A komolyabb menetrögzítőkben egy picike akkumulátort építenek, hogy töltés nélkül is képes legyen felvenni, ha mondjuk valaki a parkoló autónknak tolat. Ezzel mindössze annyi a gond, hogy a szélvédőnél elég meleg tud lenni, ami az álmoskönyv szerint nem tesz jót neki. A Viofoban viszont nem lítium telep van, kondenzátorral oldották meg az energiatárolást.

Összegzés

A Viofo A119S V2 tökéletes választás, ha elég csak egy irányba rögzíteni, szerintem ez alá ne menjetek. A GPS hasznos dolog, nem a sebesség, hanem inkább a pozíció rögzítése miatt, bár vitás helyzetekben azt hiszem, hogy inkább előny lesz, mint hátrány.

 

A BGHU285 kuponkóddal az ára áfamentes szállítással együtt 21 500 Ft, mellé már csak egy memóriakártya kell, én legalább 64 GB-ost választanék. Több autóban is használhatjátok, bár a GPS modult fixen rögzíteni kell, de a kamera funkció menni fog mindenhol.

Pro

 • Kapacitoros rendszer
 • Jó képminőség
 • Egyszerű kezelés
 • GPS modul

Kontra

 • Megkérik az árát
 • A fejlett vezetéstámogató rendszerek továbbra sem megbízhatóak

hirdetés