hirdetés

Xiaomi Jimmy JV85 Pro, ami még meg sem jelent

Ezt biztosan nem olvastátok még sehol

hír
Xiaomi Jimmy JV85 Pro, ami még meg sem jelent 1
írta: Don Kartács
2020-07-02

Hozzájutottunk a legújabb, még nem kapható Xiaomi Jimmy JV85 Pro állóporszívó marketing anyagaihoz. Ebbe még biztosan nem futottatok bele sehol, ugyanis még meg sem jelent a termék, pedig ez lesz minden idők legerősebb porszívója, ami ráadásul 70 percig üzemel. A Roborock H6-hoz hasonló panelen követhetitek nyomon az aktuális működési módot, a maradék üzemidőt, a töltöttség állapotát és hasonlókat. A berendezés ráadásul egy levédett, vertikális ciklontechnológiával is működik, meglátjuk majd a teszt során, hogy tényleg olyan formabontó-e, mint ahogy állítják.

Természetesen a teljesítménye is nőtt, amit sajnos a különböző gyártók elég trükkösen adnak meg. Lehet csak simán teljesítmény, ez a JV85 Pro esetében 600 W, lehet szívóteljesítmény, ami itt 200 AW – air watt -, illetve szívóerő is, amit Pascalban szoktak megadni. A JV85 Pronál ezt az értéket egyelőre homály fedi, lehet, hogy a megjelenés után többet tudunk majd.

A nagy durranás azonban nem a fenti műszaki paraméterek folyamatos feljebbsrófolása, hanem a beépített kijelző. Ezt már a Roborock H6 kapcsán is szerettem, sokkal jobb megoldás, mint az applikációban – Roidmi széria – nézegetni, hogy éppen mi történik. Hatalmas előny, hogy elég, ha a szekrényből kivétel előtt egy pillanatnyira meghúzzátok a ravaszt, máris mutatja, kell-e rajta tölteni vagy sem, illetve ha az adapteren van, akkor is nyomonkövethetitek a folyamatot. Többé a kiegészítőket sem kell nézegetni, az állóporszívó szól, ha csereérett valami. Szerintem ez lesz a jövő, nem lennék meglepve, ha 1-2 éven belül mindenki átvenné ezt a megoldást.

Természetesen variáltak a kiegészítőkkel is, a nagyobbik modell – ugyanis van egy sima JV85 is, némileg csökkentett teljesítménnyel – szívócsöve középtájt behajtható, így elméletileg akár derékszögben is betolható a bútorok alá. A modellek csomagjában megtalálható mind a bútortisztító, mind a sima motoros fej is, mindkettőt felvértezték összegubancolódás elleni védelemmel – a szőrt és a hajszálakat nem tekeri fel -, jelentsen ez bármit is, valószínűleg a forgókefét alakították ki speciálisan.

Az árakról egyelőre nincs információnk, de a Roborock H6 árából azért ki lehet indulni, ami jelenleg 120 000 Ft-ba kerül. Tippem szerint ez alá pozícionálják majd a JV85 Pro-t, valahova hangyányit 100 000 Ft fölé, míg a sima JV85 ennél némileg olcsóbb lesz, szerintem olyan 80 000 Ft körül érhető majd el. Ezek persze csak találgatások, amint hivatalosan is bejelentették a modelleket, tájékoztatunk benneteket. Valószínűleg a Geekbuyingon lehet majd először kapni, érdemes figyelni az oldalukat.

hirdetés