hirdetés

Redmi 8 és 8A specifikációk

Sok örömteli változás

hír
Redmi 8 és 8A specifikációk 1
írta: Don Kartács
2019-10-10

Úgy látszik a kínaiak meghallgatták az európai – és indiai – vásárlók fohászait, ugyanis az új Redmi széria kapcsán elkezdték kisatírozni a specifikációk közül a nyomorúságosabb tételeket. Végre lesz 4/64-es kiszerelés, gyorstöltés, mélységélesség állításhoz segédlencse a fő kamera mellett, maradnak a Snapdragon központi magok, és hatalmas, 5000 mAh-s akkumulátor, amivel jó eséllyel új üzemidő bajnokot köszönthettek az alsó-közép kategóriában. Az árakat még nem nagyon lehet tudni, de ha az előző Hetes sorozatból indulok ki 40, illetve 30 000 Ft körül kezdődhet az értékesítés.

Jó hír, hogy a szinte már Xiaomi hagyománynak számító infravörös port és az FM rádió is maradt, a kijelző csepp szenzorszigetes, 6,2 colos egység, viszonylag kis kávával. Nagyon várom már az éles tesztet, mert ha marad a 40 000 Ft körüli ár – nem teljesen hivatalos infók szerint 112 és 126 USD-be kerül majd a két variáns -, akkor ez a telefon bizony ütni fog.

Redmi 8A: eltűnik a nyomorúság?

Nem sokban marad el a 8A a nagyobb tesótól, a kinézet itt is fiatalosan színes, igaz ezt már a Redmi 7A kapcsán is elmondhattam. Az Aura Wave dizájnnak hívott új külcsínben ott a csepp notch és a hatalmas, 6,22 colos kijelző, alig van káva, modernnek néz ki a kisöccs is. A kijelző felbontása HD+, viszont ellentétben a Redmi 8-cal, az ujjlenyomat-olvasó nem a repertoár része, cserébe lesz valamilyen arcfelismerés alapú feloldás.

A központi lapka marad a Snapdragon 439-es SoC, ami Redmi 7A örökség, az akkumulátor pedig a nagyobb testvérrel közös 5000 mAh-s variáns. Ebből kitalálható, hogy a kistesó is QC 3.0-val képes gyorstölteni 18 W-os teljesítményen. Itt is megtaláljátok az infra portot és a jack dugót, a fékezőernyőt a RAM és a ROM esetében dobták ki, a legnagyobb verzió 3/32-es, míg a népsanyargató belépőmodell a jól ismert 2/16-os kiszerelés maradt. Bár a telefon alapból MIUI 10-zel érkezik a boltokba, hamarosan mindkét készülék megkapja a Tizenegyes frissítést is.

Nyilván a döntő tényező itt is az ár lesz, amiről már lehet hallani ezt-azt. A hagyományosan alacsonyabb összköltségvetéssel dolgozó háztartásokat felvonultató indiai piacon 6500 rúpiát kérnek érte, ami durván 28 000 Ft-nak felel meg, így bőven a mágikus 100 dolláros sáv alatt marad a teló.

forrás: xda-developers.com

hirdetés