hirdetés

Ninebot Max G30 roller

Bika motor, megbízhatóbb gumi

hír
Ninebot Max G30 roller 1
írta: Don Kartács
2019-09-30

Másfél évvel ezelőtt az olcsó roller őrületet a Ninebot által felvásárolt Segway kezdte el az ES szériával, amit pedig a Xiaomi tolt pénzzel. Az viszont gyorsan kiderült, hogy a százezer forintos kategória fölötti gépekre is van igény, így piacra dobták a Ninebot Max modellt. 65 kilométeres hatótáv, defekttűrő gumi, 30 km/órás végsebesség, 10 colos kerekek és még néhány nyalánkság jár a szerintem meglehetősen magas, 243 000 árért, de megy ez még lejjebb is.

A másik kardinális kérdés a hatótáv, már csak azért is, mert ez olyan, mint az autók fogyasztása: van a katalógus érték, meg a valóság. A gyakorlat pedig azt igazolja, hogy teljesen mindegy, hogy éjszaka 3 vagy 6 órát töltötök, az viszont nem, hogy cserébe 15 vagy 60 km a hatótáv. Ezt ráadásul számtalan dolog módosítja – hőmérséklet, sebesség, dőlésszög, súly, szél stb. – így lesz az ígért 25-30 kilométerekből a valóságban 15-20. Értelemszerűen az akkumulátorméret növelésével ez ellensúlyozható, ezzel viszont nő a töltési idő. Ezt feloldandó, beépített – sima, háromeres Philis kábellel 220-ról tölthető – gyorstöltőt kapott a Max, így a névleges 65 kilométeres hatótávra – 15,3 Ah-s akkumulátor – is csak 6 óra töltésidő esik.

Megváltoztatták a fékrendszert, a motor elhelyezkedését és erejét is. Elöl dobfék lassít, hátul pedig motorfék, így ez is a jobbik felén hajt, nincs többé hegyen felfele kipörgő első kerék, sokkal jobban fog tapadni a scooter, mint eddig, ráadásul a teljesítmény is megnőtt 350 W-ra. A Kugoo S1 és S1 Pro tulajdonosok mesélhetnének arról, hogy a megvétel utáni első feladat a szétszedés és az elemek leszigetelése, ezt a Ninebot Max esetében nem kell elvégeznetek, hiszen a fő elemek IPX7, míg a teljes roller IPX5 minősítést kapott, így az esőben rollerezés sem lesz gond. Érdemes az Indigeogo kampányukat végigpörgetni, mennyi finomság – például nagyobb fellépő, jobb lámpa, beépített biciklizár, új applikáció – található még a járművön.

source: https://www.voltes.nl/en/segway-ninebot-kickscooter-max-g30.html

Szerintem az ár egyelőre nagyon magas, de ha leesik egy százassal, akkor kiváló Xiaomi M365 Pro ellenféllé válik majd a Max, sőt, ahogy elnézem a műszaki paramétereket, a pénzetekért annál jobb gépet fogtok kapni.

hirdetés