hirdetés

Kospet Optimus Pro vs. Ticwatch Pro okosórák

Megoldva a rövid üzemidő?

hír
Kospet Optimus Pro vs. Ticwatch Pro okosórák 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2019-09-26

Az Androidos okosórák egyik legnagyobb problémája a rövid üzemidő. Gyakorlatilag olyan sűrűn kell töltenetek őket, mint egy mobiltelefont, szóval a két napnak már nagyon kell örülni. Erre azonban van megoldás, meg kell duplázni a kijelzőket vagy éppen a processzorokat, és máris nyerhető néhány nap üzemidő fronton. A Kospet Optimus Pro az előbbi, a nagyobb nevű Ticwatch Pro az utóbbi megoldást választotta, ami ár fronton elég markáns – 49 000, illetve 73 000 Ft – eltérést jelent.  Azért hogy ez az összeg ne legyen magasabb, EU Priority Line szállítással operáljatok, ami áfa és vámmentes.

A szupertakarékos mód egyébként már ismerős lehet a Xiaomi Amazfit GTR óta, ott is volt egy hasonló funkció. Egy páran most biztosan felkapták a fejüket, hiszen a LiteOS eddig a Huawei névhez kötődött, kíváncsi lennék rá, vajon ugyanaz az oprendszer fut-e a két cég termékein. Természetesen a Kospet Optimus Pro még számos funkcióval – SIM kártyát fogad, így telefonálhattok róla, van rajta egy 8 MP-s kamera, zenét játszik le a saját háttértárolójáról stb. – kecsegtet, AMOLED a kijelzője, amik jól hangzanak papíron, a kérdés már csak az, hogyan sikerült az optimalizálás. Vicces lifehack kínai módra: felkerült a ping-pong – az ország nemzeti sportja – az aktivitás listára, amit emlékeim szerint semelyik másik óra nem támogat.

A Ticwatch Pro kapcsán nagyobb a bizodalmam, elég patent kis órákat dobtak eddig a piacra, szuper flexibilisek, nagyon optimalizáltak, jó az anyaghasználatuk is, csak az a fránya üzemidő szokott rajtuk kifogni. Ennek a problémának a megoldására hozták létre a Pro-t, ami duális kijelzővel rendelkezik, egy AMOLED és egy LCD réteg között váltogathattok. Így az üzemidő 2-30 nap között szór, attól függően, hogy éppen melyik megjelenítő működik.

Természetesen a Ticwatch Pro is mindenféle „fancy” funkcióval egészíti ki a repertoárját, zenelejátszás, elektronikus fizetéshez NFC, a cég ígérete szerint több ezer óraszámlap, Google Assistant, no és persze a már jól megszokott Android Wear OS biztosította variálhatóság. Ha a szettet jól optimalizálták, akkor ráadásul egy kiváló sportórát is kapunk az okosfunkciók mellé, hiszen GPS modul segítségével mindenféle adatot megmér – elégetett kalória, lépésszám, útvonalrögzítés stb. -, ezeket pedig feltölthetitek Stravaba és Google Fitbe is. Az ára húzós, de ha tudja a fentieket, akkor egy igazi „kínai svájci bicska” került be az okosórák igencsak sűrű piaci szegmensébe.

hirdetés