hirdetés

Hivatalosan is megjelent az Oppo Watch

Újabb okosórás iszapbirkózás

hír
Hivatalosan is megjelent az Oppo Watch 1
írta: Don Kartács
2020-03-11

Hivatalosan is megjelent az Apple Watch és a Xiaomi Mi Watch ellenfelének szánt Oppo Watch, és a kínaiak rendesen bekezdtek, ami a funkciókat illeti. Kétféle méret, EKG funkció, eSIM alapú telefonálás, módosított oprendszer és még sok egyéb különlegességet vonultat fel az egyelőre csak kínai árral rendelkező okosság. 1500 jüan, átszámítva 64 000 Ft az ára a kisebbik modellnek, de várhatóan ennél magasabb összeg szerepel majd az európai árcédulán.

A vezérlésért két oldalgomb és nem tekerőgomb felel, közöttük a mikrofon és a hangszóró bújik meg, ugyanis az óra eSIM funkcióval is rendelkezik, így elvileg telefonálni is lehet majd róla. A cég mobiljaitól megörökölte a VOOC Flash Charge-ot is, ami kifejezetten gyors töltést tesz lehetővé. Ez az Oppo Watch-nál 15 perc alatt 46%-os töltöttséget jelent, ami a piac leggyorsabbjai közé katapultálja a terméket. Üzemidőre a nagyobbik, 46 mm-es modellnél 40, míg a kisebbik 41 mm-esnél 24 órát ígérnek.

Hivatalosan is megjelent az Oppo Watch 8 Forrás: Chigz Tech Reviews

Néhány extra funkció is a pakk része, NFC – vajon működik majd Európában is? -, WiFi, Bluetooth, GPS modul és EKG a felhozatal. Az integrált 8 GB-os háttértár zenelejátszást sejtet, nem csak sima zenevezérlést. A hardver a Snadpragon Wear 2500-ra épül, szerencsére nem a nyomorsúgásos SD Wear 2100-ra, amit annyira nem kedveltem a Ticwatch-ok kapcsán. A megjelenítésért egy 1,6, illetve egy 1,91”-os AMOLED kijelző felel 402*473 pixel felbontással.

Az óra természetesen vízálló, amit az sem befolyásol, hogy a kinézetet egyedi szíjakkal is testre szabhatjátok. A pontos sporttámogatási lista még nem ismert, az biztos, hogy nem a Garmin és a Xiaomi által is használt Firstbeat algoritmus elemzi az adatokat. A kisebbik modell ára 1500 – 64 000 Ft -, míg a nagyobbik 2000 jüan – durván 85 000 Ft – körül várható.

Forrás: Oppo.com

hirdetés