hirdetés

Érkezik a Bluetti legújabb power stationje

Az AC180 a technológiailag egyik legfejlettebb energiatárolási megoldás

hír
Érkezik a Bluetti legújabb power stationje 1

Forrás: Bluetti

írta: Don Kartács
2023-03-22

Bluetti AC180 néven jelenik meg a cég legújabb energiatárolási megoldása, ami az AC200 széria alá tagozódik be. Annak ellenére, hogy ez azok kisebb testvére, eléggé bika, képes leadni 1800 W-ot az 1152 Wh kapacitású akkumulátorából, számtalan ki- és bemenettel rendelkezik és az applikáció alapú vezérlésen túl már egy érintőképernyő is segít abban, hogy mindent be tudjatok állítani. A pontos árat egyelőre nem tudjuk, de vélhetően valamivel olcsóbb lesz mint az AC200 széria.

Bluetti AC180 – A hordozhatóság határán

Az AC szériába tartozó energiatárolási megoldások számítanak a „közepes” méretű termékeknek a Bluettinél, ezek már alkalmasak kisebb kitelepülésekhez, szünetmentes tápegységként funkcionálnak, de még komplett házakat nem tudnak ellátni, tehát ezeket nem a szigetüzemszerűen működő épületekhez ajánlják. Viszont simán meghajtanak nagyobb teljesítményű elektromos eszközöket is, mint a kávéfőző, a hűtő, illetve minden olyasmit, amire egy durvább sátor-táborozás közben szükségetek lehet. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy le tud adni konstans 1800 W-ot – ami egy izmosabb vízmelegítő vagy egy kisebb rezsó teljesítménye -, de időszakosan ez akár 2700 W-ra is emelkedhet a Power Lifting módnak köszönhetően.

Itt a cég példaként a mikrohullámú sütőt, a hajszárítót és a már általam is felhozott vízmelegítőt említi. A kapacitása 1152 Wh, ami mellé elég jó viszonyítási alap lehet az EB3A, amit mi is teszteltünk, ez tud 268 Wh-t, vagyis az AC180 kapacitása durván négyszer akkora.

Forrás: Bluetti

Forrás: Bluetti

Mi sem mutatja jobban, hogy mennyire hisz a termékében a Bluetti, hogy a LiFePO4 akkumulátorokkal szerelt power stationre 5 év garanciát adnak majd, ami nem véletlen, a cég inkább a prémium szegmensben játszik, és valószínűleg ennek megfelelően fogják beárazni is. Az AC180 hamarosan kapható lesz a Bluetti saját webshopjában, ahogy már minden terméküknél megszokhattuk, EU raktáras szállítással, további költségek nélkül. Addig is érdemes figyelni az oldalukat, illetve a közösségi médiás felületeiken is tudtok tájékozódni a cég körüli legújabb információkról.

YouTube: https://www.youtube.com/c/bluettiofficial

Facebook: https://www.facebook.com/bluettipower.eu/

Twitter: https://twitter.com/bluetti_inc

Instagram: https://www.instagram.com/bluetti_europe/

hirdetés