hirdetés

Bluetti AC180 power station premier május 15-én

Sok mindenben fejlődött és már az árát is tudjuk

hír
Bluetti AC180 power station premier május 15-én 1

Forrás: Bluetti

írta: Don Kartács
2023-05-15

A Bluetti AC180 power station május 15-én, közép-európai idő szerint 10 órakor mutatkozik be, és az AC200 modelleket váltja le. Sőt, néhány új funkciót is magáénak tudhat, sőt a tömege is csökkent, ami nem egy lényegtelen dolog a hordozható energiatárolási megoldások esetében. A termék bemutató aloldalát itt találjátok, EU raktárból szállítják, és most már a bevezető ár is ismert, 999 €-ért vihető május 31-ig, míg a teljes ára a kezdeti időszakot követően 1099 €-ra fog emelkedni. A szállítás várhatóan június végén kezdődik meg.

Amennyiben a váltóáramú hálózatot preferáljátok, akkor rendelkezésetekre fog állni a TurboCharge technológia, ami durván másfél óra alatt telenyomja az akkut, de már 45 perc után eléri a telep a 80%-os töltöttséget. A különböző töltési megoldások miatt háromféle kábelt is kaptok a dobozban, szivargyújtós, MC4 csatlakozós és hagyományos, 230 V-ot adó, F aljzatba illeszthető stekkerrel szereltet is. A feltöltés nagyon csendesen, 45 decibelnél halkabban történik, ami az ilyen aktív hűtéssel ellátott rendszerek között jónak számít.

Ami a szoftveres részt illeti, az applikáció alapú vezérlés ma már alapkövetelmény.

Használtam már az appjukat az EB3A tesztje kapcsán, és egy nagyon átlátható, könnyen kezelhető szoftverről van szó. Szinte minden monitorozható és átállítható belőle, időzítve kapcsolgathatjátok a telepet, de például a szünetmentes tápegység funkciót is bekapcsolhatjátok, hiszen az AC180 azt is tudja. A termékre 5 év garanciát ad a gyártó, ami meglehetősen nagyvonalú.

A vállalat a saját bevallása szerint részben az AC200P és az AC200Max utódjának szánja a száznyolcvanat,

így betettem egy táblázatot, amely összehasonlítja a három terméket. A fejlesztések szemmel láthatók, de azt azért megjegyezném, hogy a kétszázas széria teljesítménye és kapacitása nagyobb, tehát inkább alájuk, egyfajta kistestvérnek lőtte be az új power stationt a cég. Így mindhárom berendezés létjogosultsága megmarad, az AC180 leginkább a korábbi két modell hordozhatóbb változatának tekinthető.

Az árakat is közzétette a cég az új termék megjelenéséhez, az early-bird kedvezmény keretében 371 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot – 999 €-t – fognak kérni érte május 31-ig, utána 100 €-val magasabb lesz az árcímkén szereplő szám. A terméket EU raktárból küldik, ingyenes szállítással.

hirdetés