hirdetés

Bemutatták a Poco F3-at

Újabb nehézbombázó a flagship szemgensben

hír
Bemutatták a Poco F3-at 1
írta: Don Kartács
2021-03-23

Sorjáznak elő az újabbnál újabb Xiaomi albrandek alá tartozó telefonok, megjelent a Poco X3 Pro és az F3 is, sőt a Black Shark 4-et is belengették. A Poco F3 nagyon olcsó lett, ahhoz képest amit felvonultat. Snapdragon 870-es lapka, 6 vagy 8 GB RAM, UFS 3.1-es szabványt használó háttértár, 120 Hz-es AMOLED kijelző olyan fényerővel, hogy még napfényben is jól látható lesz, és persze a készülék az 5G/WiFi 6 szabványokat is támogatja. És akkor jöjjön az ár: a 6/128-as modellért 110 000 Ft-ot (300 EUR), a 8/256-osért 128 000 Ft-ot (350 EUR) kérnek early bird akció keretében, a hivatalos árak várhatóan 50 EUR-ral lesznek magasabbak.

Egy fontos dolgot viszont már le lehet vezetni az SoC típusából, azt hogy támogatja az 5G és a WiFi 6 technológiákat, így az átvitel sebességével nem lesz gond. Szenzor fronton egyébként is mindig nagyon jól állnak a Poco telefonok, van itt minden, mint a búcsúban. Infra port és jack bemenet, ujjlenyomat-olvasó, GPS, pedométer, sztereó hangszóró, iránytű, kétsávos WiFi, gyorsulásmérő, NFC, és 33 W-os gyorstöltés Type-C porton keresztül, és ez nem a teljes repertoár. Ez utóbbi technológiával egy 4520 mAh-s telepet 1 óránál rövidebb idő alatt lehet telepumpálni, és szerintem a 2 napos üzemidő nem elrugaszkodott elvárás.

A nagy durranás a Poco F3 kapcsán a kijelző.

Először is, a mindenki által imádott AMOLED technológiát használja, illetve annak egy spéci variánsát az E4-et. Még szebbek a színek, még kevesebbet fogyaszt a 6.67 inch-es panel, de ami nagyon durva benne az az 1300 nit-es fényerő. Egy átlagos telefonnál ez 400 és 500 közé esik, annak idején a DJI csinált egy 2000 nit-es, direkt kültéri drónozáshoz készített kijelzőt, ami nem volt éppen olcsó mulatság. A lényeg az, hogy vakító napsütésben is látszani fog minden a panelen, és ez szerintem egy elég nagy extra. A másik pedig a 120 Hz-es képfrissítési és a 360 hertzes mintavételezési frekvencia, ami szuper folyamatos megjelenítést és remek játékélményt fog nyújtani.

A kameraszekcióból az eddigi információk alapján a fő kamera megegyezik a Poco X3 Pro sajátjával,

persze lehet, hogy van valamilyen szoftveres tuning, tehát ezt nem kell azért készpénznek venni. A többi adat viszont eltér, itt csak háromelemű a hátlapi kamerarendszer, ehhez társul a szelfi egység:

  • 48 MP-es fő kamera , f/1.8
  • 8 MP-es ultraszéles egység, f/2.2, 119˚
  • 5 MP-es makró, f/2.4
  • 20 MP-es szelfi kamera

A képekről egyelőre nincsen részletes információ, nyilván ebben a szegmensben nagyon rossz nem lehet a minőség, de gyanús, hogy mivel az X3 Pro-val egyezik a fő kamera, ez az egyik spórolási pont. A másik meg a videók 4K 30 FPS-ben maximalizálása, vagyis nincs fancy 8K videó – ami egyébként nem sok mindenre jó jelenleg – , viszont van gyro-EIS stabilizálás, illetve nagyon durva, 960 FPS-es 1080p felbontás, amivel remek lassításokat lehet majd csinálni.

A készüléket háromféle színben – fekete, fehér és kék – vásárolhatjátok meg, a 6/128-as modellért 110 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot (300 EUR), a 8/256-osért 128 000 Ft-ot (350 EUR) kérnek early bird akció keretében. Egyelőre ennyit lehet tudni a Poco F3-ról, ha derülnek még ki részletek, azonnal jelentkezünk. Az árak pár nap múlva fognak élni, amikor megkezdődik az előrendelés felvétele és a hivatalos forgalmazás, addig is érdemes elolvasni, mit tud a kisebb testvér, a Poco X3 Pro.

hirdetés