hirdetés

Megjelent a Poco X3 Pro okostelefon

Kirúgja a ház oldalát

hír
Megjelent a Poco X3 Pro okostelefon 1
írta: Don Kartács
2021-03-22

A Xiaomi Poco X3 NFC után itt a mindent verő Pro, ami teljesen új, SD 860-as SoC-val, brutális mennyiségű memóriával, nagyon gyors háttértárral, szenzortengerrel és olyan árral érkezik, hogy a hajatok le fog esni. Az early bird kedvezménynek köszönhetően nagyjából 73 000 Ft a 6/128-as és 92 000 Ft a 8/256-os variáns. A telefonra 2 év garanciát vállalnak, spanyol raktárból küldik, sőt még egy nyereményjátékban is részt vehettek a Goboo weboldalán.

Poco X3 Pro – Lesújtott a piacra a balhorog

Annak idején a Poco X3 NFC kapcsán már áradoztam arról, hogy mennyire alulárazottnak tűnik a termék – annyira, hogy én is egy ilyet használok -, különösen ahhoz képest, hogy a Note 9 Pro-nál is jobb telefon, ami elvileg a Xiaomi középkategóriás szériájának a csúcsa. A következő lépés a Poco F2 Pro volt, viszont a flagship telefon és a középkategória  között nem volt termékük, ide ékelődik be a felső-középkategória leendő királyaként a Poco X3 Pro. Mit ékelődik, szétcsapja az ellenfeleit, hiszen ugyanannyiba kerül bevezető áron, mint a Poco X3 NFC annak idején.

A hardver több mint durva, Snapdragon 860 SoC adja a lelkét,

ami közel 500 000 Antutu pontot csinál a teszteken, gyakorlatilag a korábbi F2 Pro szintjét hozza. Ez egészül ki 6 vagy 8 GB RAM-mal és 128/256 GB háttértárral. Itt kiemelném, hogy ez a lapka már az UFS 3.1-es technológiát használja, ez gyorsabb, mint a Mi 10 volt annak idején, és az egy 300 000 Ft-ba kerülő telefon. Viszonyítási alapnak használjátok az ott mérteket: 1300/600 Mb/s az olvasási és írási sebesség, ilyesmi várható X3 Pro-tól is.

A kijelző kialakítása hasonlít a kisebb tesóhoz, DotDisplay került bele, 6,67 inch képátlóval és Full HD+ – 1080*2400 pixel – felbontással, amit Gorilla Glass 6 felületkezelés véd. Ennél viszont izgalmasabb, hogy a képfrissítés maximuma 120 Hz, de adaptívan is képes viselkedni, ahol spórolni kell, ott szépen visszaveszi a frekvenciát a telefon. Az akkumulátor és a töltési megoldás szerintem az X3 NFC-ből érkezik, 5160 mAh kapacitású a telep, amit a 33 W-os gyorstöltéssel 1 óra alatt fel lehet tölteni, ezt tapasztalatból mondom. A jó ebben az, hogy 15-20 perc alatt bele lehet reggel tolni 1 napnyi energiát, ha éppen este elfelejtettétek feltenni a töltőre.

Finomítottak a kameraszigeten, meg az egész dizájnon egy kicsit,

ami azért lényeges, mert az előbbi eléggé meghatározza a kinézetet. Ez az Oblivion droidos nézés eléggé cyberpunkra sikeredett, a 4 szenzor a vakuval pedig kiadja az érdekes robotformát. A felhozatal az alábbi:

  • 48 MP-es Sony IMX582-es fő kamera
  • 2 MP-es makro kamera
  • 2 MP-es mélységélesség szenzor
  • 8 MP-es ultraszéles egység
  • 20 MP-es szelfi kamera

Szinte minden műszaki paramétert ismerünk már a kamerákról, és biztosan eltér a Poco X3 NFC saját szettjétől. Láttam pár képet, amik állítólag az X3 Pro kameráival készültek – ezeket mellékeltem a fenti galériába -, nagyon meggyőzők voltak, de azért ezzel megvárnám az éles teszteket. Ami biztos, hogy a szokásos portré, bokeh, éjszakai és pro mód mellett lesz dual videó – egy képben a szelfi és a fő kamera képe -, illetve klón mód, amivel tükrözhetitek a tartalmakat.

Megjelent a Poco X3 Pro okostelefon 24 A stream-ből vágtam ki, az árak miatt, amik meglepően alacsonyak.

Szenzorfronton a Xiaomi almárkáknál megszokott bőség zavara effektus alakult ki,

mindent megkapott a Poco X3, ami számít. NFC, duális WiFi, jack bemenet és infra port, ujjlenyomat-olvasó, GPS, pedométer, iránytű, gyorsulásmérő, BT 5.0, IP53-es védettség folyadékok ellen, és egy kifejezetten erős rezgőmotor, hogy a játékok még élvezetesebbek legyenek, ezt egyébként a sztereó hangszórók is támogatják. A SIM tálca kételemű, vagy 2 db Nano SIM vagy az egyik helyett egy maximum 1 TB-os micro SD kártya lehet az üreg lakója. Az operációs rendszer egy átbőrözött MIUI 12, ami a Poco Launcher névre hallgat.

A fenti adatok mind szépek és jók, de szerintem a mobilt az ára adja el, nagyjából 73 000 Ft a 6/128-as és 92 000 Ft a 8/256-os variáns, ami eszméletlenül olcsó az előrendelési akció keretében. A lehetőség 2021.03.22 és 2021.03.25 között él, ebben az időszakban csak a 20 eurós foglalót kell letenni, majd 03.26-ával a teljes vételárat ki kell egyenlíteni. Ráadásul az első 500 előrendelő fél éves kijelzőcsere garanciát kap és egy Mi Watch okosórával vagy fülhallgatóval is megajándékozzák. Ha a kamera megfelelően teljesít – már pedig egyelőre nagyon úgy néz ki -, szerintem a kisebb tesó, a Poco X3 NFC ár/érték arányát is verni fogja. Mivel spanyol raktárból jön, többletköltségekre nem kell számítanotok, néhány nap alatt megérkezik, és a 2 év garancia is meggyőző.

hirdetés