hirdetés

Xiaomi Air Purifier légtisztítók

Kevesebb por, jobb illatok

hír
Xiaomi Air Purifier légtisztítók 1
írta: Don Kartács
2020-06-11

Több légtisztítót is teszteltünk már, de eddig a gyakorlatban csak a Xiaomi típusai váltak be. A Geekbes terméke konkrétan kudarc volt, viszont a kínai Apple viszonylag magabiztosan szállította a jó eredményeket. Mára azonban annyiféle variánst dobtak a piacra, hogy érdemes egy kicsit rendet tenni a különböző eszközök között.

Már a beugró 2H modell is eléggé pöpec, teszteltük is, és nagyon elégedettek voltunk vele. Ennek az utódja a 2S, amit gyakorlatilag egy OLED panellel egészítettek ki, így nemcsak az applikációban, hanem a kijelzőn is nyomon követhetitek az adatokat. Ez utóbbit sokkal kényelmesebb használni, de mind a 2 – amit 2H néven is fellelhettek -, mind pedig a 2S modell légszállítási kapacitása kevés egy nagyobb lakás levegőjének átforgatásához. A két eszköz utódja az Air Purifier 3S – ezt is teszteltük -, ami gyakorlatilag mindenben többet tud, mint a 2H/2S, így érdemes ez utóbbi verziót választani, igaz, az alapmodellhez képest rendelkezik némi felárral. Elsődlegesen az dönti el, hogy a 2H vagy a 3S variánst érdemes beszereznetek, hogy milyen áron érhetőek el. Az előbbi jelenleg 49 900 Ft, az utóbbi 75 000 Ft, és ez az 50%-os különbség azért már elgondolkodtatja az embert.

A nagyobb lakásokba találták ki a Pro és a Max típusokat, előbbi akár 60 négyzetmétert is lefed, és méretre sem sokkal nagyobb, mint a kisebb variánsok, tehát inkább ez is az átlag használatot jelentő vízválasztó vonal innenső oldalára esik 85 000 Ft-os árával. A Max viszont igazi szörnyeteg, ami mind a méretén, mind a súlyán meglátszik. Ehhez mért a teljesítménye is, egy kisebb ház levegőjét is képes megtisztítani, de azért plusz egy „szekrényt” elhelyezni a szobában nem biztos, hogy mindenki akar. Az ára borsos, 240 000 Ft-ot kérnek érte itthon, viszont ebben a kategóriában már alap az OLED panel, és a számtalan egyéb funkció kijelzése. Természetesen mindegyik vezérelhető a Mi Home appból és okosotthonba is integrálható.  Én egyébként látok még némi kiaknázatlan potenciált abban, hogy illatosításra is használják ezeket a berendezéseket, akkor nem kellene venni külön egy párásítót, ami ezt a feladatot ellátja.

Az összes fenti eszközre igaz, hogy magyarországi számlát kaptok melléjük, segítséget nyújt a magyar nyelvű ügyfélszolgálat, ha kell, és a szokásos Xiaomishop által nyújtott 2 év garancia is vonatkozik rájuk.

hirdetés