hirdetés

Viofo A119 V2 autós kamera olcsón

A kiegészítők is elérhetők a boltban

hír
Viofo A119 V2 autós kamera olcsón 1

Forrás: Aliexpress.com

írta: Don Kartács
2022-11-02

A Viofo megbízható dash cameket, vagyis autós menetrögzítőket gyárt. A Viofo A119S V2-t már teszteltük korábban, ami ennek a kamerának egy variánsa, de drasztikus különbség nincsen a két eszköz között, így érdemes ránézni az írásunkra. Az 1440p-s kamerának nemcsak a képe jó, de GPS-szel is rendelkezik, illetve kiegészíthetitek hard wire kittel – folyamatos tápellátást biztosító kiegészítő – és CPL filterrel is, amitől a felvételek sem fognak csillogni. A Spend & Save akcióval és az 1 USD-s store kuponnal 31 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihetitek haza, a szállítás pedig ingyenes.

A kijelzője 2 inch-es, és éjszakai módban kikapcsolható, illetve tud a kamera egy csomó extra funkciót is, amit érdemes megemlíteni: mozgásérzékelésre bekapcsolás, vészrögzítés – erre egy gyorsulásszenzort használnak –, körkörös felülírás és hasonlók. A képre az A119 V2 ráírja az adott hely GPS koordinátáit is, hiszen műholdas rendszerekkel is kommunikál. A tükröződéseket és a becsillanásokat CPL filterrel lehet szűrni, így a szélvédő és a fényes útfelület – például eső után – nem befolyásolja a felvétel minőségét.

Aki követi a Budapesti Autósok Közössége tevékenységét, az tudja, mennyi veszélyes szituáció alakul ki az utakon, tehát nem kérdés, hogy minden járművezetőnek szüksége van valamilyen rögzítő berendezésre. Főleg akkor, ha balesetet is szenved, hiszen a kár mértéke szinte biztosan meghaladja majd a kameráért kért összeget, és nagyon nem mindegy, hogy a bizonyítási eljárásban van-e felvétel az eseményekről vagy sem. A Viofo ráadásul elég jó eszközöket gyárt, így a Spend & Save akcióval és az 1 USD-s store kuponnal 31 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért elvihető eszköz ára nem tűnik soknak, a szállítás pedig ingyenes. Ez az alapcsomag ára, ami tartalmazza a GPS modult, de a többi kiegészítőért plusz összegeket kell fizetnetek.

hirdetés