hirdetés

Valami régi, valami új

Xiaomi Mi 9 Pro, Honor Band 5, Tronsmart Spunky

hír
Valami régi, valami új 1
írta: Rolla
2019-10-02

A mai vegyes listán találhattok olyan újdonságokat, mint az egy héttel ezelőtt bemutatott Xiaomi Mi 9 Pro – nem összetévesztendő a Mi 9T Pro-val – vagy a Tronsmart legújabb dobása, a Spunky TWS fülhallgató, így áp-tu-déjt-ek maradhattok az új cuccokat tekintve. De hogy ne felejtsük el a régóta bevált dolgokat sem, mint a Honor Band 5 okoskarkötő és a népszerű olajmentes fritőz, hiszen minek eldobni azt, ami már többször bizonyított?

4000 mAh-s akkumulátorát 40 wattos gyorstöltéssel kevesebb mint 50 perc alatt nulláról száz százalékra tölthetitek fel, és szerencsére a mobil mellé csomagolják a 45 W-os töltőfejet is, ami PD képes, szóval akár egy ultrabookot is el tud látni energiával. 30 wattos teljesítménnyel akár vezeték nélküli töltésre is képes – az ehhez szükséges töltőt külön lehet majd megvásárolni -, ami jelenleg a leggyorsabb lehetőség a telefonok között. Más eszközök aksiját is fel tudja pumpálni, ami elég ritka tulajdonság még manapság, a legismertebb ilyen funkcióval rendelkező kollégája a Samsung Galaxy S10.

Na de nézzük a hálózatokat: a telefon 5G képes és 7 antennával szerelték fel, ami elengedhetetlen a stabil kapcsolathoz, már ahol a hálózat képes erre. Jelenleg Magyarország még nem ilyen hely, de már nagyon dolgoznak az újításon. Az eszköz nagy hiányossága, hogy kimaradt a B20, ami a stabil mobilnet eléréséhez lenne szükséges a ritkábban lakott területeken.Ezen lehet, hogy a későbbiekben módosítanak, de jelenleg ezt nem tudja a Mi 9 Pro.

Ettől függetlenül a 3SRYQPOF kóddal a 8+128 GB-os verziót 214 000 forintért tudjátok előrendelni a Geekbuying oldalán, máshol jelenleg még nem kapható.

Huawei Honor Band 5 okoskarkötő

Ha a Mi Band 4 túl mainstream számotokra, és szeretnétek valami egyedi darabot a csuklótokra, akkor keresgélésnél vegyétek számításba a Honor Band 5 okoskarkötőt is. AMOLED kijelzőjének mérete megegyezik a népszerű Xiaomiéval, viszont ebben az esetben az egyetlen érintőgombot jól láthatóan kiemelték a sötét háttérből, ami – a BMW hűtőrácsához hasonlóan – az avatatlanabb szemek számára is segít felismerni, hogy ez egy Honor Band. A karkötők eredeti funkciójához tartva magunkat, kezdjük a sportolást segítő funkciókkal.

A megszokott edzések nyomonkövetése mellett az úszás monitorozására is képes, ami rögtön magával vonzza azt is, hogy az eszköz teljes mértékben vízálló. Nekem kifejezetten tetszik az a fícsör, hogy QR kód segítségével csatlakozhattok más futókhoz, és egymást motiválva eljárhattok közösen kocogni, vagy akár eseményeket is szervezhettek. Az edzésen kívül is nagy hasznát vehetitek, hiszen többek között lépést számol, pulzust mér, statisztikát készít az alvásotokról, megtekinthetitek rajta a bejövő hívásokat és az értesítéseket. A Honor Band 5 11 000 forintba kerül, de ha  mégis a Mi Band 4 felé húz a szívetek, akkor itt tudjátok beszerezni.

Xiaomi OneMoon OA1 olaj nélküli fritőz

Ez a minimalista színfelhasználással készült R2-D2 nem más, mint egy olaj nélküli fritőz. Az ételek elkészítéséhez forró levegőt használ, így jóval egészségesebb ételeket készíthettek, mint zsiradék felhasználásával. Az eszköz használata nem igényel mérnöki diplomát, egy gomb van rajta, amivel időzíthetitek, továbbá a tea-rántotta beginner szinten állóknak is hatalmas segítség, hogy rengeteg recept van a neten ezekhez a készülékekhez. 22 000 forintba kerül, szállításnál pedig válasszátok az áfa- és vámmentes EU Priority Line-t.

Tronsmart Spunky Beat TWS fülhallgató

Gondolom a Tronsmart nevet nem kell részletesebben bemutatnom, találkozhattatok már sok teszttel az oldalunkon. Bár leghíresebb termékei a Bluetooth-os hangszórók, legújabb mutatványa a cégnek a Spunky Beat TWS fülhallgató. Hogy mennyire odafigyel a Tronsmart a technológiai innovációra, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy a Xiaomi telefonokból ismert Qualcomm chipet tették a fülesbe, de Bluetooth fronton sem kell szégyenkeznie az 5.0-s szabvánnyal.

A fentiek mellett mégis a legmeglepőbb a működési ideje, egy töltéssel 7 órát bír ki, amivel végigtolhattok egy teljes munkanapot, a bölcsővel pedig összesen 24 órára bővíthetitek ezt az időt. Ha mégis elfáradna, akkor ebédszünetben 5 perc alatt 1 órára elegendő áramot pumpálhattok bele, így krónikus fel nem töltőknek ez hatalmas segítség.

Szerencsére az ára nem olyan durva, mint a működési ideje, a SPUNKYBEAT kóddal 7700 forintért rendelhetitek meg, ráadásul a szállítás is ingyenes.

hirdetés