hirdetés

Umidigi X okostelefon

Tud-e versenyezni a Redmi Note 7-tel?

hír
Umidigi X okostelefon 1
írta: Rolla
2019-10-10

Nem véletlenül szerepel a Xiaomi a legnépszerűbb telefonok között, hiszen ár-érték arányát és megbízhatóságát tekintve még mindig ott van a toppon, de a látótér bővítése érdekében nem szabad más márkákról sem megfeledkezni. Az Umidigi X okostelefon Xiaomi Redmi Note 7 áron – 55 000 forint – lenget be olyan funkciókat, mint a képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasó és az NFC. De vajon hol a buktató?

És akkor jöjjön a bevezetőben már említett finomság: mézesmadzagnak belengette az Umidigi a képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasót, aminek hibátlan működése megkérdőjelezhető azok után, hogy a 100 ezer forintos Xiaomi telefonok esetében is lassabban működnek a telefon hátulján elhelyezett szenzorokhoz képest.

Másik figyelemre méltó dolog az NFC, ami szintén nem egy megszokott dolog ebben az árkategóriában. Bár itthon Google Pay hiányában korlátozott a használat lehetősége, ettől függetlenül többek között OTP, Gránit, és MKB bank ügyfelek gond nélkül használhatják érintés nélküli fizetésre boltokban az adott pénzintézet saját alkalmazásának telepítése után.

Ezek mellett természetesen nem maradhattak el a megszokott funkciók sem, amik közül a legfontosabb a Bluetooth 4.2, a GPS, a 4G és a B20, amik közül az utolsó felel azért, hogy gyérebben lakott területeken is stabil mobilnetet tudjatok vadászni.

4150 mAh-s aksijával a gyártó minimum egy napot ígér, ami szimpatikus számomra, hiszen a mai telefonokat ismerve azért nem állítottak lehetetlent. Ami még az akkumulátor méreténél is fontosabb infó, az természetesen az eszköz ára. 55 000 forintot kell kicsengetnetek érte, ami a jól ismert Xiaomi Redmi Note 7-tel van egy szinten. A kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó és az NFC mindenképp figyelemre méltó dolog, de fontos megemlíteni korábbi tesztek alapján az Umidigi működésének rapszodikusságát, így döntés előtt érdemes ezt is mérlegelnetek.

hirdetés