hirdetés

Top 5 olcsó mobil

40 000 alatt is van értelmes vétel

hír
Top 5 olcsó mobil 1
írta: Don Kartács
2020-05-13

Bár a dollár az egekben, ennek ellenére még mindig vannak méltatlanul elfeledett, cserébe rendkívül olcsó, viszont használható telefonok. Nem feltétlenül a legtrendibb nevek között kell keresni, de még így is találtunk 30 000 Ft-ért 4/64-es NFC képes mobilt. A változatosság jegyében most kihagytuk az Oppo és a Xiaomi mobiljait, hátha találunk néhány olcsó ellenfelet nekik.

Ez nem véletlen, hiszen a készülék mindössze 4,9 inch magas, a kijelző képátlója pedig 5,5 colos, és már ebben a méretben is Full HD+-os. A mai napig szoktatok nekünk írni, hogy ajánljunk olcsó, kis méretű mobilokat, ám ezek gyakorlatilag kivesztek a piacról. A Sharp készüléke ezek hírmondója, és szerintem már ez sem érhető el sokáig.

Lenovo K5 Pro – Fekete Péter

Ha a Sharpnál egy mérettel feljebb léptek, rátaláltok a Lenovo telefonjára. Eléggé lent van minden készülékük ára, durva akciókat ki lehet fogni a mobiljaikkal kapcsolatban. A K5 Pro sem nevezhető éppen drágának, legutóbb, mikor írtunk róla, még 41 000 volt, most pedig 34 000 Ft-ot kérnek érte. Ezért az összegért a Snapdragon 636-ra épülő 4/64-es modellt vihetitek haza, gyenge pontnak itt is a régebbi stock Android 8.1-et látom, de hát a low budget kategória mindig kompromisszumos.

Előny viszont, hogy ez is B20-as teló – vagyis a Vodafone usereknek is lesz vidéken gyors internetük -, Full HD+ kijelzővel rendelkezik, Type-C csatin gyorstölt, duális WiFi-n kommunikál, támogat micro SD kártyát, és ez sem egy gigantikus készülék a maga 5,99 inch-es képátlójával, és 165 grammos súlyával. És nem is fog olyan gyorsan kifogyni a szuflából, mint a Sharp, 4050 mAh kapacitású akkuval szerelik. Aki szeretné minimális költséggel letudni a telefon problémát, az mindenképpen nézzen rá a készülékre. A nagyobb tesóját, az S5 Pro-t teszteltük és szerettük, és az sem sokkal drágább, 42 000 Ft-ért érhető el.

Oukitel C17 Pro – Innovatív olcsóság

Az Oukitelről eléggé régen hallottam már, inkább strapatelefonokban jeleskedtek, mint a WP2, a hagyományos vonalat némileg hanyagolták. A C17 Pro viszont annyira olcsó volt, hogy 32 000 Ft-os árával könnyedén felkerült listánkra. Ha már az erős márkaimázzsal nem tudják a vásárlókat magukhoz édesgetni, akkor mindenféle vívmányt igyekeznek bevetni, hogy elnyerjék kegyeiteket. Modern forma, kijelzőbe épített selfie kamera, ami így száműzi a középső szenzorszigetet, és kifejezetten nagy, 6,35 colos képátlót biztosít. A trükk a kis felbontásban keresendő, mindössze 720*1560 pixellel dolgozik a megjelenítő.

Az olcsó mobilokra nem feltétlenül jellemző tulajdonságok közé sorolhatjuk még az ujjlenyomat-olvasó meglétét, a duális WiFi-t, állítólag ez a készülék is gyorstöltés képes – fast charge néven -, viszont az NFC nem fért bele az árba, szerencsére a B20 igen. A rendszer központi magja a Mediatektől érkezik, MT6763 néven, amit 4 GB RAM és 64 GB háttértár egészít ki, míg Droidból a 9-es jutott a mobilnak. Valószínűleg az MTK lapja miatt ilyen olcsó a teló, de aki ezzel együtt tud élni, annak ez is remek alternatíva a Lenovo Z5 Pro mellett.

Umidigi Power 3 – Összekapták magukat?

Régebben szitokszóként használt Umidigi sokat fejlődött az elmúlt években, az ára viszont a béka bizonyos testrésze alatt maradt, a készülékért 49 000 Ft-ot kérnek, plusz a szállítási költséget. Ezért az árért a 4/64-es modell áll rendelkezésetekre, amit egy Helio P60 SoC egészít ki, ez a Mediatek gyártó közepes lapkája. A Power névből már kitalálhattátok, hogy ez a giga akkuval szerelt széria, 6150 mAh kapacitással gazdálkodhattok, ami jó eséllyel kategóriája egyik leghosszabb üzemidejével áldja meg a készüléket. Az elektronok pótlásáról pedig 18 W-os gyorstöltés gondoskodik, sőt a telefon power bankként is tud működni.

Ebben az esetben ráadásul nem egy régebbi, hanem egy kifejezetten modern mobilról van szó, így 10-es Android és négylencsés kamerarendszer boldog tulajdonosai lehettek, ha ezt a terméket választjátok. A selfie egységet itt is a bal felső sarokba rejtették el. A képátló a mai divat szerint gigantikus, 6,53 inch-en terpeszkedik a Full HD+ kijelző. Az NFC chip itt sem maradt ki, ahogyan a 2 SIM+micro SD kártya hely sem. Ne felejtsétek el, hogy ez már közel sem apró készülék, 162 mm magas és 218 gramm súlyú, ezért elsősorban a méretesebb mobilok kedvelői válasszák.

Elephone E10 – Friss, ropogós

Listánk egyetlen előrendelési státuszában lévő termék, a teljesen új Elephone E10, amiről nemrég itt írtunk. Azért távirati stílusban összefoglalnám a telefon lényegét: 4 GB RAM, 64 GB ROM, friss, 10-es Android, NFC chip, duális WiFi, Type-C gyorstöltés, és alacsony 39 000 Ft-os ár. Kérdés, hogy mit tud hozni a 4 lencsével ellátott kamerarendszer, az ilyen olcsó telefonokkal szemben általában az elvárásaink is alacsonyabbak. Gyenge pontja lehet a kijelző, ami csak HD+ felbontású, de ebben a Redmi 8 ársávban ez teljesen megszokott praktika.

hirdetés