hirdetés

Tippek, trükkök az alis cipőrendeléshez

Hogyan válasszuk ki a jó eladókat?

hír
Tippek, trükkök az alis cipőrendeléshez 1
írta: Don Kartács
2020-10-22

Minden héten felmerül, hogy mi alapján lehet kiválogatni a megbízható eladókat az Aliexpress piacterén. Éppen ezért összeállítottunk nektek egy tippek-trükkök listát, ami segít a válogatásban, ehhez pedig a cipő szekcióban tevékenykedő boltokat használtuk fel mintaként. És ha már lábbelik, bemutatunk néhány márkát, amit érdemes a kívánságlistátokra tenni az ünnepi kedvezmény cunami közeledtével.

Ahogyan az eladott példányszám is beszédes, az olyan boltok, ahol a termékeket nem veszik tucatszám, jellemzően nem a megbízható, olcsó shopok közé tartoznak. Fontos, hogy mennyi követőjük van, hiszen a vásárlók jellemzően csak olyan eladókat jelölnek be, amelyekkel nincsen negatív tapasztalatuk. Érdemes a megbízható márkák közül válogatni, például a kínai cipők esetében a Li-Ning, Anta, Peak, Xtep, Xiaomi brandek – Freetie, Amazfit, Mijia, Rax stb. – érdekesek, illetve csekkoljátok azt is, készült-e már a termékeikről teszt.

Összefoglalva a fő szabályokat:

  1. Az Official Shopot részesítsétek előnyben
  2. Ellenőrizzétek a pozitív visszajelzések arányát
  3. A képpel rendelkező visszajelzések különösen értékesek
  4. Nézzétek meg az eladott darabszámokat
  5. A követők száma szintén fontos indikátor
  6. Maradjatok a megbízható márkáknál, vagy amiről már van teszt
  7. Várjatok a remek akciókra, kövessétek a vásárlási ünnepeket

Ha esetleg mégis belefutnátok egy problémás eladóba, akkor sincs semmi veszve, indítsatok egy „dispute”-ot, jó eséllyel visszakapjátok a pénzeteket, mi idén 4 ilyet nyertünk meg zsinórban.

 

Ezekből a cipőkből válogassatok Aliexpressen

Unalomig ismételtük már, hogy ha olcsó és megbízható cipőt kerestek, akkor a Li-Ning márka termékeit nézzétek meg. Két boltjuk is van Aliexpressen, aLINING Official Store és a az Outlet Store, utóbbinál kisebb a termékválaszték, de alacsonyabbak az árak. Rengeteg tesztet írtunk már a cipőikről, viszont ez a 8-10 fokos esős idő nem csábít a kültéri sportolásra, így érdemes végignyálazni egyrészt a beltéri cipőiket, másrészt a többi márkát is.

Talán a legismertebb kínai gyártó, a Xiaomi is az érdekszférájába vont néhány sportszermárkát, jellemzően „Xiaomi ecological chain” megnevezés alatt találjátok az „albrandeket”, amiket szintén érdemes végignézni. Az egyik a Freetie, aminek a cipellőit már 5-6000 Ft körül el lehet hozni Aliról, a drágább termékek között pedig van egy két igen érdekes darab. A másik vonal a Xiaomi Amazfit cipők, ahol igazi különlegességeket találhattok. Emlékeztek még a „tekerős Puma”-ra? Az Amazfit megcsinálta, de például chippel felszerelhető okoscipők közül is válogathattok:

A Li-Ning/Xiaomi vonalon maradva van még egy két márka, amiknek a kínálatát érdemes végigpörgetni, az egyik a Onemix, amelyik a Nike Air MAX cipők „szellemi utódja”, és itt írunk a Slant Tonge termékükről. Szintén minőségi kínai termékeket gyárt az Xtep és a Peak, míg a 361 reklámját nemrég a Runners Worldben láttam, szóval a kínaiak „már a spájzban vannak”. Ezeket azonban még nem teszteltük, hiszen az árazásuk még nem esett az ingerküszöbünk alá – azért már dörzsöljük a tenyerünket az ünnepek miatt -, de érdemes az Official Store-jaikat – vagy ha az nincs, akkor a sima eladókat – figyelni:

Néhány „titkos esélyest” még megemlítenék. Emlékeztek még a Kelme márkára? Nem éppen tipikus kínai brand, de náluk az is van a „pult alatt”, ami egyébként nincsen. Nekik is van Official Store-juk Aliexpressen, igaz, az árazás inkább a hazai boltokra hajaz – kicsit alatta van -, mint amit a kínai cipőktől megszokhattatok, de például ez a csukájuk nagyon bejövős. Szintén érdekes gyártó a Camel, ami most nem cigiben, hanem cipőben utazik és van egy-két olyan lábbelijük, amit simán felvennék. Itt is az árnak kéne még egy kicsit esnie, de igencsak ígéretesek a cuccaik, ráadásul túracipőket és bakancsokat is árulnak.

Az utolsó a Rax, aminek állítólag van valami köze a Xiaomihoz, bár erre bizonyítékot nem találtam. Mindenfélében utaznak, futó és utcai cipőktől kezdve a bakancsokig és túracuccokig. Nekem a dizájnjuk nem tetszik, de állítólag igen jó minőségben gyártanak lábbeliket, és mivel nem vagyok a közízlés meghatározója, ezért nézzetek rá a termék palettájukra, hátha nektek bejön:

Természetesen amint lesz valami jó deal, azonnal leközöljük gyorshír formájában, így semmiről nem fogtok lemaradni.

hirdetés