hirdetés

Szétütöttük a Cubot Kingkong Mini strapatelefont

Mit bír ki egy 30 rongyos készülék?

hír
Szétütöttük a Cubot Kingkong Mini strapatelefont 1
írta: Don Kartács
2020-07-10

Vannak olyan termékek, amiket az ember legszívesebben összetörne, annyira idegesítő a működésük. Ez a tevékenység viszonylag ritkán indokolt, de egy strapatelefon esetében adja magát a dolog, hogy ha már erre tervezték, akkor ki is próbálja az ember, mit bír ki. Ezt a nemes feladatot most átengedtük Mesterházi Dávidnak, hogy az Apavlog csatorna keretein belül megpróbálja elpusztítatni a Cubot Kingkong Mini telefont.

Hardveresen sem volt éppen toppon a Mini. Egy régebbi MTK SoC adta a rendszer lelkét, a 3 GB RAM és 32 GB háttértár pedig ma már az elvárható minimum kategóriába tartozik. Az Android 9.0-val még nem is lett volna semmi baj, de az egyedi menürendszer, illetve a fura – szerintem fölösleges – funkciók tovább rontottak az összképen. A strapatelefonoknak legalább az akkumulátora nagy, mondhatnátok, de persze itt ez sem igaz. A 2000 mAh-s telep merül, mint a vízbe dobott kő. Az előbbieket az árával próbálta meg kompenzálni – tényleg olcsó 32 000 Ft-ért – a termék, illetve volt egy fajta cukiság faktora a 4 colos kijelzővel szerelt készüléknek.

Az viszont biztos, hogy az iPhone SE hívők nem erre gondoltak, amikor kis mobilt áhítottak a piacra, és valljuk meg, a fenti tulajdonságok után ti is szívesen megcsaptátok volna a Cubot Kingkong Minit. Kicsit irigylem is Dávidot, hogy ez a nemes feladat neki jutott, hiszen én is kitomboltam volna rajta magamat, ha már másra nem jó a cucc. Lássuk, mennyit bírt ki az apró strapatelefon és hogy milyen következtetésre jutott Dávid.

hirdetés