hirdetés

Random érdekes termékek Alin Black Friday alkalmából

Kalandozásom a felületen

hír
Random érdekes termékek Alin Black Friday alkalmából 1

Forrás: Aliexpress

írta: Don Kartács
2023-11-21

A fogyasztási ünnepek alkalmával a RendeljKínait csapat tagjaként elég sokat szörfözök az Aliexpress oldalán, kuponokat és coinokat gyűjtögetek, árakat próbálgatok, boltokat keresgetek. A random kóborlás eredménye pedig általában valami baromi olcsó, de hasznos, esetleg nevetséges termék, amit be szoktam dobálni a kosárba, hogy aztán később a nagy részét kihajítsam. De azért mindig marad pár dolog, ami aztán az ajtóm előtt landol, ezekből szemezgettem ki most hármat.

Van ugyanis T90 és T9C verzióban is, ami kb. ugyanekkora, de láttam valahol T80-at is, ha nektek az jönne be. Semmi értelme azokat venni, de vicces, hogy az átbrandeltek drágábbak.

Persze a lényeg az, hogy egész jól pakolható és filléres tétel, és még az is lehet, hogy Black Friday-en lehet faragni valamennyit az árából.

Ózongenerátor – Minden év slágerterméke, ráadásul be is vált

Egy jó ózongencsi életet ment, illetve, hát a baktériumokét éppen elveszi, de pont ezért vásárlunk ilyeneket. Nekem kb. 3 éve van ilyen, Tamás kollégánk írt annak idején róla cikket, így én is vettem egyet a lakáspenész ellen. De aztán nem erre használtam, hanem tudjátok hogy mire? Az autó klímájának szagtalanítására, amit tökéletesen el is végez. Klímatisztításban van az egyszerűbb megoldás, amikor „nyolcezeré” belefújnak egy flakon tisztítószert, meg van a normális, de drágább verzió. Igazából mindegyik után kb. fél évre rá újra kellemetlen szagot árasztott az autóm klímája, szóval úgy voltam vele, hogy veszek Aliról egy ilyen cuccot, aztán azzal elintézem a nyomorult baktériumokat.

Ezt azóta évente 2-3 alkalommal meg is tettem és ugyan nem vezetek róla pontos naplót, hányszor történt meg a szagtalanító szeánsz, de 6-8 alkalommal biztosan,

így a gép már bőven visszatermelte az árát. Nem mellékesen a lakásban is végez a penésszel, de mindenki felelősséggel használjon ilyen berendezéseket, mert mérgező a kibocsájtott részecske, szóval olvassátok el a linkelt cikket a hogyanról.

Az ózongenerátorok teljesítményét a kibocsájtott ózon mennyiségével szokták meghatározni, a fantasztikus UIPOY esetében 60 g/h, ami eléggé kamu szagúnak tűnik, de ki tudja. Az enyémre annak idején 28 g/h-t írtak és autóhoz az is killer, 20 perc alatt végez a szagokkal, ha keringetitek bent a ventilátorral a levegőt. Ha az UIPOY cucca ennyiért a fele teljesítményt tudja, már az is bőven elég. Az Aliexpress ózongenerátor felhozatala egyébként eléggé bőséges, annak idején nekem ebből a modellből a fém színű jutott, de hát „ma már mindegyik 60g/h-t tud”.

Hordozhatók akkus turmixgép – Az árát sem értem

Régebben nézegettem ezeket a fitnesz kisgép cuccokat, mert egy csomó smoothie-t szoktam csinálni itthon, egyrészt mert egészséges, másrészt mert magammal tudom vinni, és sok kalóriát lehet bevinni vele viszonylag gyorsan. Akkor 20 000 forint alatt nem nagyon találtam a márkásak között hasonlókat, úgyhogy vettem egy 230-as hálózatról üzemeltethető Xiaomi Ocookert, most viszont itt ez a kvázi noname darab, sokkal olcsóbban. Ez ráadásul akkumulátoros, bár nem vállalom túl magam, hogyha azt mondom, nem 12 000 Ah a kapacitása – jó lesz az 12 000 vagy 1200 mAh-nak -, ahogyan a terméklapon írják, mert akkor a lakást kötném rá, nem pedig gyümölcsöket aprítanék vele. Mondjuk azt megnézem, hogy ezzel bárki jeget aprít, de a banánt, meg a gyümiket ez is simán elviszi.

Van egy csomó képes értékelése – a 284 darabból 54 -, ahol látható, hogy adnak hozzá 2 darab hordozható tárolót, viszont csak 1 darab kupakot, szóval egy megy a gépre, egyet meg el tudtok magatokkal vinni. Kár, hogy csak 0,3-asok a „kulacsok” és nem fél literesek, de ennyiért ezt meg lehet neki bocsájtani. Ezeknek a cuccoknak általában az szokott lenni a halála, ha a plasztik tartókat elhagyjátok, de ennyiért még így is megkockáztatnám a vételt. Megnéztem mi a teljes felhozatal, szép számmal akadnak konkurensek, akár hasonló áron is, de például egy Xiaomi sokkal drágább, cserébe vélhetően jobb, és az sem eget rengető összeg.

hirdetés