hirdetés

Fertőtleníts úgy, mint az igazi profik

Az ózon erejével

hír
Fertőtleníts úgy, mint az igazi profik 1
írta: hajas
2020-10-31

Ha alapos tisztításról és fertőtlenítésről van szó, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy elsőre a különböző vegyszerek jutnak az ember eszébe. Pedig a különböző kemikáliák ártalmasak lehetnek az egészségre, irritálhatja a bőrötöket stb., ráadásul egy komplett lakás áttörölgetése nem 2 perces munka. Szerencsére ma már léteznek modern és hatékony megoldások, az egyik ilyen nem más, mint az ózongenerátor. A Banggoodon rengeteg készülék kapható, én is innen rendeltem a sajátomat, most pedig megosztom veletek a tapasztalataimat.

HÁT, ÍME
A mentők Facebookjára, egy hét alatt 627 olyan üzenet érkezett, amiben azt kérdezitek, hogy néz ki a már sokat…

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2020. március 26., csütörtök


 

Az ózongenerátor használata

Kíváncsiságból én is rendeltem egyet néhány hete, és nagyon elégedett vagyok vele. Az ózont gyakorlatilag apró villámlásokkal állítja elő ózonlemezek segítségével, amik 6-8000 órán keresztül üzemképesek. Használata rendkívül egyszerű, azonban a hatékonyság és a biztonság miatt szükség van néhány előintézkedésre. Először is érdemes a fertőtlenítés előtt alaposan szellőztetni, ugyanis a száraz levegőben hatékonyabban dolgozik a készülék, és érdemes 20-25 Celsius-fokos levegőben működtetni, 40 °C és 75%-os páratartalom fölött azonban ne használjátok.

Érdemes minden szagforrást megszüntetni, például a szemetet dobjátok ki. A nagy mennyiségű ózon belégzése káros az élőlényekre, így semmilyen állat, növény és személy nem tartózkodhat a kezelt területen. A tisztítás időtartama a szobamérettől függ. A megfelelő ózon sűrűség eléréséhez, 3 méteres belmagasság esetén így állítsátok be a gépet:

  • 0-16 – 0-30 perc
  • 16-32 – 30-60 perc
  • 32-48 m² – 60-90 perc
  • 48-64 – 90-120 perc

Az időt a készülék elején található időzítő segítségével indíthatjátok el, majd a gép automatikusan kikapcsol. Fontos, hogy ezután sem szabad rögtön bemenni a kezelt helyiségbe, minimum 45 percet, de inkább egy órát érdemes várni, mielőtt beléptek a szobába, ugyanis ennyi idő alatt bomlik le az ózon oxigénre. Ezután pedig ismét egy alapos szellőztetés szükséges, ugyanis az ózonnak erős szaga van, szerintem kicsit az esőére emlékeztet, viszont annál kellemetlenebb.

Autóban is használhatjátok, egy Ford C-Max-hoz elég volt 20 perc. A probléma az volt, hogy sajnos a klíma bekapcsoláskor kellemetlen szagot árasztott, pedig nem rég volt kitakarítva. Ezt az ózongenerátor orvosolta. Néhány praktikus tanács:

  • használat előtt dobáljátok ki a szemetet és szellőztessétek ki a kocsit
  • nyissátok ki a fúvókák lamelláit
  • a hátsóülésre helyezzétek el a készüléket, úgy, hogy a szélvédő felé nézzen
  • az egyik ablakot résnyire húzzátok le, hogy azon beférjen a hosszabbító
  • az óvintézkedéseket itt is tartsátok be, várjátok meg, míg lebomlik az ózon
  • érdemes belső keringetésen járatni az autót, amíg a fertőtlenítés zajlik

A fertőtlenítés után megszűntek a kellemetlen szagok, érezhetően frissebb volt a levegő. Akik a fűtésszezonban küzdenek a penésszel, azoknak is érdemes beszerezni egyet, hiszen ezek spóráival is végez, a penész által okozott dohos szagot is megszünteti az ózon, sajnos ez nálunk is probléma volt idáig. A különböző tesztek, leírások alapján még a cigarettafüst bűzét is eltünteti. A Banngoodon rengeteg ilyen készüléket találtok, amit én vásároltam, az 20 700 forintba kerül. Csehországból, néhány nap alatt meghozta a futár, szállítási díj nélkül.

hirdetés