hirdetés

Mikor, ha nem most?

Elektromos járművek és kiegészítők

hír
Mikor, ha nem most? 1
írta: Rolla
2019-07-15

Bevállalósabbak télen is biciklivel, rollerrel, uniciklivel vagy Segway-jel járnak, de tény, ami tény, hogy nyáron sokkal nagyobb varázsa van, hiszen akkor nem egy szükséges rossznak érezzük a munkába és munkából hazavezető utat vagy a leugrást a boltba. A jó időben megvan a dolognak az a szépsége, ahogy csak krúzoltok az utcákon a saját tempótokban, és ezt az időt nem a trolimegállóban kell eltöltenetek, majd nem kívánt rapidrandin résztvennetek a tömött metrón. Ezért, ha eddig még nem szereztetek be elektromos járművet, esetleg a kiegészítők közül hiányzik néhány, akkor nyálazzátok át a Gearbest kifejezetten erről szóló akciósorozatát.

Megawheels S1 elektromos roller

Ennél olcsóbban igazából fejen állva sem találni elektromos rollert, ezért ha valami könnyű bevezetőt kerestek ezen járművek világába, akkor ne menjetek tovább. Ezért természetesen pár kompromisszumot fel kell vállalni, de feleannyiba kerül, mint a legolcsóbb roller, ezért érdemes megfontolni. A Megawheels S1 végsebessége szuper, annyit tud, mint a Ninebot Segway ES1, 23 km/órával mehettek vele, viszont inkább „rövidebb” távokra ajánlott, ami azt jelenti, hogy a gyártó szerint még így is kibír 8-12 km-t egy töltéssel. Bár mint tudjunk, ez nagyban függ a használó súlyától és a terepviszonyoktól.

A nagyobb tesóhoz, a Megawheels S5-höz és a Kugoo S1-hez képest csak jóval kisebb súlyú sofőrt visz el, 120 helyett maximum 90 kilogrammos zsokéknak ajánlott, cserébe viszont az eszköz könnyebb – 7,5 kg – a versenytársakhoz képest, ezért egyszerűbb a szállítása. 57.000 forintba kerül, ráadásul német raktárból érkezik ingyenes szállítással, áfa- és vámmentesen, így akár már hónap végén használhatjátok is.

Ninebot One Z6 unicikli

Ha hajlandóak vagytok egy kicsit több időt betanulásra szánni – kb. 4 óra -, akkor a rollertől egy még komplexebb eszközt találhattok. Az unicikli sok mindenben veri a kétkerekű konkurenciát, amik leginkább a használat során derülnek ki. Mivel járt már nálunk sok roller, illetve az iroda fele minden nap Inmotion egykerekűvel jár be dolgozni, ezért vágjuk már a pro-kontra részt mindkét eszköz esetében. Mint említettem, az uniciklihez kell egy kis gyakorlás, de sem KGB-ügynök, sem artista előéletet nem igényel a megtanulása.

Ha ezt kipipáltátok, akkor jöhetnek az előnyök, úgymint a kisebb méretéből adódó könnyebb fordulás és kanyarodás, a minimum 20 kilométeres hatótáv, továbbá jóval egyszerűbb bemenni vele a boltba vagy levinni egy lépcsőn, mint egy rollert. Az utóbbi sajnos sokszor nehéz és nagy ahhoz, hogy a negyedik emeletre napi 2-4 alkalommal felcipeljétek, illetve a tegnapi nap folyamán kezdő rolleresként véletlenül leütöttem egy srácot a kézben cipelt, összecsukott rolleremmel, bár ez ellen kaptam azóta egy jó tippet, amit lentebb megosztok veletek.

És ha a gyakorlatiasság nem győzött meg titeket, akkor jöjjön a mindet elsöprő érv: menő és egyedi. 278.000 forintba kerül, ingyenes, áfa- és vámmentes szállítással, bár ha ennyit nem szeretnétek rákölteni, akkor vegyétek meg azt az Inmotion V5F-et 130.000 forintért, amit a kollégák nap-mint-nap használnak.

Mikor, ha nem most? 11

Gocomma vállpánt roller szállításához

A fent említett kellemetlen szituk elkerüléséhez nagy segítség ez a vállpánt, amit ha ráköttök a rolleretekre, akkor jóval kényelmesebben és egyszerűbben szállíthatjátok, illetve cipelhetitek le az emeletről. Egy gyakorlatiasabb márka – Inmotion – kétkerekűjénél gyári tartozék egy kis kar, amivel a rollert simán húzhatjátok-vonhatjátok anélkül, hogy fel kellene emelnetek, de ha a ti járműveteken nincs ilyen, akkor mindenképpen megéri rászánni ezt az 1.700 forintot.

Mikor, ha nem most? 12

IGPSPORT vezetéknélküli fedélzeti számítógép

Ha nincs kedvetek a telefonotokat kitenni a roller vagy a bicikli vázára, esetleg nem azt merítenétek feleslegesen GPS használattal és mérésekkel, akkor szerezzetek be egy ilyen fedélzeti számítógépet.

Bár a komolyabb rollereken van képernyő, de ha ez a tiétekről lemaradt, akkor érdemes pótolnotok, hiszen rengeteg fontos információt tudhattok meg. Az aktuális sebesség mellett méri a megtett távot, az időt, a hőmérsékletet, ráadásul beépített GPS is található benne, mindezt 10.000 forintért.

Ha kíváncsiak vagytok elektromos biciklikre, bukósisakokra vagy rollerre szerelhető csomagtartókra, akkor nézzétek meg a teljes kínálatot ezen az oldalon.

hirdetés