hirdetés

Mensela PW-W1 magasnyomású mosó

Olcsón odaverhettek a kosznak

hír
Mensela PW-W1 magasnyomású mosó 1

Forrás: Banggood

írta: Don Kartács
2022-03-16

Több hordozható mosót is teszteltünk már, egyet a Jimmy, egy másikat pedig a Baseus műhelyéből, és alapvetően tetszettek ezek a megoldások, de ha már a kertben veretem le a cuccot a bringáról, a kocsiról vagy bármiről, akkor úgyis rendelkezésre áll áram. Akkor miért ne használnék egy nagyobb teljesítményű berendezést, mint amilyen a Mensela PW-W1 is? Itthon számtalan magasnyomású mosó kapható, de óriási a kavarodás a műszaki paraméterek között, ezt is ki fogom bogozni. A Mensela PW-W1-ért 38 000 Ft-ot kérnek a RendKinai131 kuponkóddal, ingyenes szállítás mellett, EU raktárból.

Az alábbi paramétereket érdemes megnézni:

  • teljesítmény (ami önmagában nem sokat jelent)
  • generált nyomás, barban (ebből szokott lenni maximum és működési nyomás is)
  • átfolyó víz mennyisége, amit percben vagy órában adnak meg

Ezek alapján a Mensela PW-W1 egy közepes teljesítményű eszköz,

2100 W-os motorral rendelkezik, maximum 165 bar nyomást állít elő, és percenként maximum 7,5 litert – átszámolva órára 450 litert – képes átlapátolni magán. Ami a saját mosási tapasztalataim alapján észrevettem, fontos, hogy legyen egy habosító tartály, amit rá lehet nyomni a fejre. Mert először úgyis levizezed a kocsit, majd jön az aktív hab, ami elrágcsálja a 130-cal a fényezésre felkenődő bogarakat, majd lemosod a kocsit kefével, aztán lecsapatod a maradék dzsuvát. Ez utóbbihoz kell egy állítható fej – és nem 4, mint egyes termékek esetében, amit macerás cserélgetni -, meg egy habosító tartály. Érdemes egyébként a szúrósugarat beküldeni pl. az üveg és a gumikéder közé, brutális, mi tud kijönni belőle.

Mensela PW-W1 magasnyomású mosó 12 Balra: Mensela, jobbra: Blaupunkt

Forrás: Banggood, Árukereső

Vannak még további érdemei is a PW-W1-nek, feltekerhető rá a kerti slag, vagy az, hogy kerekeken gurul,

szóval egy elég komplett kis egészről van szó. Nézzük akkor a fentiek tükrében, mit lehet kapni itthon és mennyiért, hívjuk elő a dzsinnt a palackból, az Árukereső személyében. HECT 320 a legközelebbi ajánlat, ez viszont csak 330 liter vizet forgat át óránként, 40 000-ért. A következő lépés a Blaupunkt PW 7000, ami mit ad isten, tökre ugyanazt tudja, mint a Mensela PW-W1, csak éppen 73 670 forintba kerül. Következő, műszakilag azonos termék a Güde GHD 165, 93 500 Ft-ért. Aztán ott vannak a Kärcherek, amik nyilván sokkal nevesebbek, de drágábbak is, nem is akarom összehasonlítani a Mensela termékével.

Ezek alapján a Mensela PW-W1 ára egyáltalán nem vészes, 37 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a RendKinai131 kuponkóddal, ingyenes szállítás mellett, Csehországból.

hirdetés