hirdetés

Baseus akkumulátoros magasnyomású mosó teszt

Tökéletes termék egy nem is olyan szűk rétegnek

teszt
Baseus akkumulátoros magasnyomású mosó teszt 1
írta: Don Kartács
2021-09-08

A Baseus magasnyomású mosóról még szerintem senki nem írt itthon tesztet, pedig egy kifejezetten izgalmas termék. Vezeték nélkül, akkumulátorról üzemel és teljes mértékben hordozható, még egy kis összecsukható vödröt is adnak a 3 locsolófej és az autómosó tartály mellé. Az ára sem vészes, 26 200 Ft-ot kérnek érte a BGec8845 kuponkóddal, az áfa- és vámmentes szállítás 600 Ft-ba kerül.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Van viszont egy csomó minden más, amivel dolgozni lehet:

 • maga az akkumulátoros mosó
 • egy kb. 3 méter hosszú, szűrővel ellátott cső, amit a vízbe lehet lógatni
 • egy fokozatmentes lándzsa nagy nyomáshoz
 • egy öt fokozatban állítható fej
 • egy mosóhab fogadására való tartály spricnis fejjel
 • egy összecsukható lágyfalú vödör

És persze némi öntömjénező sajtóanyag, meg a leírás, de ezeknek nincs jelentőségük. Ami nagyon tetszett, hogy a hátulra becsavarható akkumulátor USB Type-C-ről tölthető, tehát bármilyen hagyományos telefontöltőről megtápolhatjátok, de akár az autóban, menet közben is átterelhetitek rá az elektronokat. Az üzemidejére a gyár 30 percet ad meg, ami nekem nagyon nem jött össze, hanem…dobpergés, sokkal több lett, mint a leírásban szereplő érték. Ez azért furcsa, mert miután lemostam az autót és egy biciklit, ami tuti hogy legalább ennyi időt vett igénybe, még a töltöttséget jelző 4 LED-ből kettő világított. Nem mondom, hogy ez fél töltöttséget jelent és hogy még ugyanennyit elműködik, de szerintem hosszabb az üzemidő 30 percnél.

Nyilván ez a folyamatos spriccelésre értendő, és egy autómosás általában nem ebből, hanem különböző fázisokból – nedvesítés, aktív hab, kefe használat, lemosás stb. – áll,

emiatt a használat sokkal töredezettebb módon megy végbe, nem pedig egy véget nem érő spriccelés. Az első kézbevételkor feltűnt, hogy nem egy nehéz szerkezetről van szó, ráadásul két kézzel is lehet tartani, így hosszabb távon sem fárasztó vele a takarítás. Az anyaghasználat rendben van, masszív jól összerakott cucc, de a külseje a nem túl lelkesítő egyen szürke színben pompázik. De ez teljesen mindegy, hiszen ez egy célszerszám, nem az operabálban fogtok vele villogni.

Eleinte kicsit tartottam attól, hogy a hagyományos, „220-as” mosókhoz képest gyenge lesz a cucc, de szerencsére tévedtem. Egyrészt van olyan módja, amikor tűszerűen lövelli ki a sugarat és az elég erős, másrészt pedig tudja a vizet teríteni is, illetve vannak még különböző szűkítőállások, amivel jól lehet dolgozni. Azért van olyan kosz, amit nem hoz le, igaz, azt a hagyományos slagos megoldás sem, ez pedig a felnire rakódott fékpor. Azt csak a mechanikus dörgölés és egy jó autómosó kefe tűnteti el, illetve a nap által odaégetett bogárnyomokkal is lehet küzdeni, de ha kellően közel mentek hozzájuk, akkor azért lekapja őket a Baseus mosója. Van porlasztó mód is, ezzel pedig istenien tudtam a párakaput szimulálni a délutáni 27 fokban, nagyon kellemesen hűsít, akár a háziállatokat is le lehet vele spriccelni.

Kipróbáltam az autós mosószeradagoló fejet is, ez is teljesen jól terít,

bár szerintem a tartály egy picit kicsi. Talán habosíthatna jobban is, de azért ez is bőven a használható kategóriába esik. A szerkezet annyira tetszett mindenkinek, hogy a végén már 4-en mostuk a kocsit, szóval közmegegyezés tárgya lett, hogy azért ez egy igencsak jópofa műszaki cucc. Volt pár dolog, ami viszont nem annyira jött be, az egyik, az összecsukható vödör mérete. A mosás kezdetétől számoltam, mennyi vízre lesz szükség, és végül 4 kicsi és 4 nagy vödör – ez a hagyományos felmosáshoz használt 20 literes – ürült ki. Ha ezt a Baseus víztartójával csináltam volna, akkor vagy tizenhatszor kellett volna újratöltenem, tehát kimondhatjuk, hogy bizony kicsi.

A másik, hogy a cső végén lévő vízszűrő folyamatosan felúszott a víz felszínén. Simán le lehetne súlyozni, mert így elég sokáig kell várni, míg megjön a víznyomás, illetve sokat “harákol” a szűrő, ha már kevés a víz a vödör alján. Vagyis, itt látok némi fejlesztési potenciálra teret, de ezt leszámítva ez egy remek cucc, értelmes áron. Az egy másik kérdés, hogy szerintem viszonylag szűk az a réteg, aki erre a termékre vágyna. Egy kertesházban simán lemossa az ember a csapról az autót, ott a vezetékes víz, egy panelban lakó meg nem fog a tömegparkolóban autót mosni, meg tízszer fordulni a vödör megtöltése miatt.

Egy dologra viszont remek: kerékpárt takarítani.

Azt bárhol lehet, kevés víz kell hozzá, a nyomás is elég, szóval a downhill bicklis szcéna szerintem imádni fogja, de a robogósoknak is remek választás. Családtagjaim szerint pedig a kerti rattan hatású bútorokat is remekül le lehet vele csapatni, szóval egy kis gondolkodás után arra jutottam, hogy nem is annyira szűk a felhasználás köre.

Összegzés

A Baseus vezeték nélküli magasnyomású mosója egy majdnem hibátlan termék. Egy sirámom volt a használat során, hogy a vízszűrő felúszik a folyadék felszínére, ha kevés a vödörben a tartalom, emiatt sokat kell igazgatni, de ennyi. A mosó által produkált nyomás kellően nagy, sokféle módban használható, decens az üzemideje, könnyű tartani, és az anyaghasználatra sem lehet panasz. Így a BGec8845 kuponkóddal elérhető 26 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os ár eléggé alacsonynak tűnik, kevés dolgot lehet ennyiért kapni, ami ilyen minőséget és színvonalat nyújt. Az áfa és vámmentes Banggood Express szállításért további 600 Ft-ot kell leszurkolni, ami egy ekkora doboz esetében igencsak jutányosnak mondható.

Pro

 • Jó minőség
 • Hosszú üzemidő
 • Jól variálható működési módok
 • USB Type-C-ről tölthető

Kontra

 • A szűrője felúszik a vízen, emiatt ha fogy a folyadék, akkor harákolni kezd a gép
 • A vödre lehetne nagyobb

hirdetés