hirdetés

Megjelent az első Bmax tablet

Az alsó-középkategóriában indul

hír
Megjelent az első Bmax tablet 1
írta: SonkaMod
2021-01-25

Eddig a Bmax a laptopokról és mini PC-kről volt ismert, de íme, ráléptek a tabletgyártás rögös ösvényére is, ami elég kézenfekvő ebben az iparágban. A kínaiak töretlenül hisznek abban, hogy a tablet, mint műfaj, nem leírandó, hanem igenis vannak benne még piaci lehetőségek. Ennek ékes példája, hogy a Chuwi, Teclast és az Alldocube is sorra mutatja be az újabbnál újabb táblagépeket. Nagy bánatunkra a Xiaomi a Mi Pad 4 óta teljesen feladta a harcot a szegmensben, de örömmel látjuk, hogy vannak új belépők is, mint például jelen esetben a Bmax. Egyelőre szerény a debütálás, de ebből még bármi kisülhet.

A legelső táblagépük a MaxPad I10, mely Unisoc T610-es processzorral szerelt, ami körülbelül egy éve jelent meg. Eddig nem sok tabletbe került ez a chip, de többek között a Hisense Q5 és E22 modelleket ilyen hajtja. Ehhez 4 GB rendszermemóriát kapunk és 64 GB háttértárat, ami ráadásul bővíthető SD kártyával. A tablet 550 grammot nyom, 9 milliméter vastag, és egy 10,1 inches, FHD felbontású kijelzőt kapott. Két SIM kártyát lehet beletenni, ismeri a 4G hálózatokat, de netezni 2,4 GHz-es és 5 GHz-es WiFi-n is tudunk. Bluetooth chipből 5.0-s verzió került bele, és van rajta jack csatlakozó is. 6000 mAh-s akkumulátorával körülbelül 6 órás üzemidőre képes. Type-C porton keresztül tölthetjük, de a sajtóanyag nem említi, hogy valamely gyorstöltési protokollt ismerné. A szoftveres környezet Android 10, ez nem is meglepő, a kérdés az, hogy valami gyártói UI van-e rajta, illetve, hogy az mit fed a valóságban.

A teljesen fémházas tablet nem mutat fel különösképpen semmi olyat, amitől le kéne esnie az állunknak. De naivitás lenne azt gondolni, hogy ilyet akart volna egyáltalán a gyártó.

Ez egy mainstream közép-alsókategóriás tablet, teljesen korrekt hardverrel és nagyon jó árral. Se több, sem kevesebb.

Ezzel is vélhetően jól lehet a multimédiás tartalmakat fogyasztani, Youtube-ozni, Netflixet nézegetni, böngészni a híroldalak között. Ha játékra vagy egyéb okokból erős hardvert keresünk, akkor nem ez lesz a jó választás az biztos, de nem is fog ennyibe kerülni a győztesünk. A Bmax MaxPad I10 egyelőre előrendelési akcióban elérhető, így kerül 42 300 forintba, ez pedig teljesen megfelelő ár érte. Ebben benne van az áfa- és vámmentes szállítás költsége is, tehát erre már nem kell semmit sem ráfizetni. Reméljük, hogy a jövőben a Bmax további modellekkel is megörvendeztet minket.

hirdetés