hirdetés

Még mindig a legjobb kínai sportóra az Amazfit Stratos 3

Az ára pedig zseniális

hír
Még mindig a legjobb kínai sportóra az Amazfit Stratos 3 1

Forrás: Aliexpress, amazfit Official Store

írta: SonkaMod
2022-09-28

Érdekes módon az Amazfit a Stratos 3 óta nem adott ki igazán frankó sportórát, hacsak nem vesszük esetleg figyelembe a T-rex 2-t, ami sok dologban jobb, de nem egyértelműen nyeri meg a kettejük közötti csatát, főleg, hogy sokkal drágább. A Stratos 3 viszont a mai napig egy nagyon jó konstrukció, felveszi a versenyt a középkategóriás Garminokkal is, az ára pedig mostanra már több, mint megfizethető.

Csúnyán ráver a konkurenciára üzemidő téren, hiszen energiatakarékos módban 14 napot bír egy töltéssel, de folyamatos GPS használattal is teljesíti a 70 órát, ami kegyetlen jó érték, még a fele is kielégítené minden igényünket. Az igazsághoz hozzátartozik, hogyha mindent bekapcsolunk rajta, és folyamatosan sportolunk a GPS kapcsolattal, akkor 35 óra az üzemidő, de az is három napnyi, egész napos aktivitást jelent.

Gondolt a gyártó azokra is, akik zenét hallgatnak sportolás közben, mert az eszköz beépített 2 GB-os háttértárral rendelkezik, amire tölthetünk fel zenéket, és ezeket le is tudja játszani egy Bluetooth-os füles segítségével. Ezernyi funkciója van még, de mindent hosszú lenne felsorolni, ám még nagyon fontos a GPX nyomtáv követés, tehát feltölthetünk rá útvonalakat, amit aztán követhetünk egy túra vagy futás során.

Magától értetődik, hogy okosóraként is funkcionál, tehát vezérelhetjük a zenelejátszót, mutatja az időjárást, kezeli az értesítéseket, menedzselhetjük a hívásokat és ehhez hasonlók, de mégis az elsődleges funkciója az aktivitások monitorozása.

Vízálló, tehát lehet vele úszni, és zuhanyozni is.

Az Amazfit kütyük hagyományosan a Zepp alkalmazásba szinkronizálnak, ez a Stratos 3-ra is igaz, és ott részletesen visszakapjuk az edzési adatainkat. Természetesen összeköthető egyéb fitnesz alkalmazásokkal, mint amilyen például a Strava és lehet automatikusan szinkronizálni vele.

Kegyetlenül sok dolgot tud ez az óra, nagyjából a Garmin Vivoactive 4 szintjét hozza, csak míg az 100 000 forint, vagy még több, addig az Amazfit Stratos 3 olcsóbb. Még a hazai webshopokban is 70 000 Ft környékén mozog, de Aliexpressről, EU raktárból most megvásárolhatjuk mindössze 43 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért egy 12$-os store kuponnal és a 9SEPT9  kuponkóddal. Az áfa benne van az árban, így külön azt sem kell rá megfizetni. Ennyiért eszméletlenül jó vétel és a hobbisportolók imádják, az biztos. Régebben készítettünk róla részletes tesztet, azt mindenképp érdemes róla elolvasni.

hirdetés