hirdetés

Már megfizethető a Xiaomi AX3600-as AIoT routere

Klasszisokkal jobb, mint a hazai konkurencia

hír
Már megfizethető a Xiaomi AX3600-as AIoT routere 1
írta: SonkaMod
2021-06-10

A Xiaomi elképesztő routereket gyárt, már ami a sebességet és az előremutató technológiákat illeti. Az AX3600-as modelljük még mindig úgy él a fejünkben, hogy egy új kütyü, és mi is rácsodálkoztunk arra, hogy valójában már egy éves az eszköz. Persze attól még igaz rá, hogy bitang a hardvere és az is igaz, hogy a felhasználók 99,9%-ának ennél jóval fapadosabb kütyüjük van.

A lehetőségek tárháza igen széles az eszközzel, de párat érdemes megemlíteni. Ilyen a VPN, aminek a segítségével elrejthetjük a forgalmunkat. Össze tudja vonni a 2,4 és 5 GHz-es sávokat és automatikusan tud váltani arra, ami éppen az előnyösebb és ezekhez hasonlók. A tesztünk során kitértünk minden funkcióra, érdemes átböngészni a listát, hiszen elég impozáns. 248 darab eszközzel kapcsolódhatunk a routerre egyszerre, ami rengeteg, ennek valószínűleg csak a 10-20%-át fogjuk kihasználni, de nem tudhatjuk előre, hogy mit hoz a jövő. Egy hatmagos Qualcomm processzor dolgozik benne, ami mellé 512 MB memória is került.

A router piszok gyors, a benne lévő technológia előremutató és éppen ezért tartós, az átlag felhasználó mindebből pedig csak azt érzékeli, hogy stabil és gyors netet szolgáltat mind a felhasználónak, mind pedig az okoseszközöknek. Ha lepusztult routerünk van otthon, és gondolkodunk egy cserén, akkor ezzel a Xiaomival nem fogunk mellélőni. A kezdeti ára azért elég húzós volt, 40 000 forint körül kellett érte perkálni, de most a Banggoodon a BGN0693CZ kuponkóddal 27 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért meg lehet vásárolni, és ebben az a pláne, hogy EU raktárból küldik, így még az importköltségek sem okozhatnak fejtörést. Ennyiért ez egy igen jó befektetés a jövőbe.

hirdetés