hirdetés

KTC monitorok az EU raktár fesztiválon

Majd az összes KTC monitor akciósan vihető

hír
KTC monitorok az EU raktár fesztiválon 1

Forrás: Geekbuying

írta: Atika
2022-12-08

A KTC egy feltörekvő márka, sokféle gamer monitort gyártanak, már teszteltünk is kettőt ezek közül. Most a H27T22 és a H27S17 mellett a 42 colos, 4K-s, OLED monitorjukhoz is hoztunk nektek kupont az EU raktár fesztivál idejére, így nagyon jó áron szerezhetitek be ezeket a megjelenítőket. Mind magyar raktárból érhető el, a szállítás ingyenes, és mivel már az országban vannak, így biztosan elkerültök mindenféle extra költséget.

Az iparági sztenderdeknek megfelelően ez a monitor is alacsony kékfény kibocsájtással rendelkezik, vibrációmentes a képe, 99%-ban lefedi az sRGB palettát, HDR10 támogatást kapott, szóval elég fullos, főleg, hogy a kávákat telerakták portokkal is. Van itt minden, mint a búcsúban, USB, HDMI 2.0, 2 darab display port és hangkimenet is. A monitor specialitása, hogy támogatja a vertikális képmegjelenítést, ami nem jelent mást, mint hogy az állványán 90 fokban elforgatható, és egy szenzor ezt érzékeli, és forgatja vele a képet is. Ez azért jó, mert egy csomó fejlesztő könnyebben kódol az ilyen monitorokon, mert több programsor fér ki a képernyőre, de például netezni is sokkal jobb egy ilyen megoldáson. Mindenkinek javaslom egy ilyen eszköz kipróbálását, a személyes tapasztalatom az, hogy nagyon megkönnyíti a munkát. A KTC H27T22-ért az NNNRendeljkinaitk22  kóddal 104 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, és magyar raktárból szállítják házhoz.

KTC H27S17 – A hajlított variáns

A KTC H27S17 nagyon hasonló a KTC H27T22-höz, az alapparaméterei ugyanazok – valamint ezt is teszteltük már –, ez is 27 colos 2560×1440 pixeles felbontású WQHD panel, 165 hertz frissítéssel, de az előző modellel ellentétben ez hajlított. A hajlítás rádiuszát egy számmal jelölik milliméterben, ez ebben az esetben 1500R, vagyis jobban körbeöleli a használóját, mint mondjuk egy 1800R sugarú. Az emberi szem ennél egyébként kisebb rádiuszt lát – 1000R körül –, akit a téma bővebben érdekel, az ezen a linken olvasgathat.

A lényeg az, hogy a hajlított kijelzők kihasználják a perifériás látást is, így ha ugyanezt a panelt kifejeznénk egy egyenes kijelzőméretben, nagyobb felületet kapnánk, vagyis többet láttok a képből, mint egyébként.

Természetesen a kor követelményeinek megfelelően ez a megjelenítő is támogatja a 8 bites színmélységet és a HDR10-et, képes 16,7 millió színt megjeleníteni – sRGB –, alacsony kékfény kibocsájtással rendelkezik, illetve támogatja a feljebb említett G-Syncet és FreeSyncet, vagyis itt sincs screen tearing, ha megfelelő grafikus vezérlő van a gépetekben. Kapott egy csomó előredefiniált profilt, amiket FPS, RTS és hasonló játékokra találtak ki. Portokban a H27T22-vel egyezik a felhozatala. A KTC H27S17 az NNNRendeljkinaitk17  kóddal 91 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül. Most a monitor mellé ajándékba adnak egy piros Tronsmart Trip hangszórót is, ami közel 8000 forintba kerül.

KTC G42P5 – A nagyágyú

A KTC G42P5 alapjai megegyeznek a már felsorolt 3 monitorral, de azért van néhány nagyon lényeges különbség közöttük. Egyrészt ez 42 colos képátmérővel rendelkezik, viszont csak 138 Hz-en frissít. Cserébe a felbontása 4K, vagyis 3840×2160 pixelt képes kirajzolni az OLED panel, aminek a technológiájából fakadóan brutálisak a betekintési szögei, és a fényereje és a kontraszt aránya is sokkal jobb, mint a fentebb bemutatott modellekének. A 10 bites – ami csak annyit jelent, hogy egy színcsatorna árnyalat terjedelmét hány biten tárolják le – színmélység támogatás miatt sokkal több árnyalatot láthattok, összességében szebbek a színek, jobb a képmegjelenítés. Ennek a monitornak – ahogy az összes korábban felsorolt KTC-nek is – nagyon jó a válaszideje, 0,1 milliszekundum GTG-re képes, vagyis ilyen gyorsan vált egy pixel két szín között. A szokásos alacsony kékfény kibocsájtás természetesen itt is adott.

A G42P5 beépített hangszórókkal is rendelkezik, 2 darab háromutas megoldással dolgozik, illetve VESA keret segítségével falra is szerelhető. A 4K monitor is megkapta az előredefiniált játékos beállításokat, ahogyan a kisebb társai. További extra, hogy adnak hozzá egy távirányítót is, így távolról is állítgathatjátok, ennek akkor van értelme, ha például tévéként is használjátok vagy a streaming szolgáltatók anyagait ezen nézitek. A KTC G42P5 monitorért az NNNRendeljkinaitkp5  kuponkóddal 532 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, amiben már benne van a hozzá tartozó talp is. A terméket magyar raktárból, ingyenesen szállítják ki.

hirdetés