hirdetés

Kávéfesztivál a Banggoodon

Konyhátokba illő ár/érték bajnok masinák

hír
Kávéfesztivál a Banggoodon 1
írta: Don Kartács
2021-10-26

A Banggood elindította a saját kávéfesztiválját, melynek keretén belül mindenféle, a kávézáshoz köthető terméket vásárolhattok meg. Szerencsére ezek nem az alsó polcról összeszedegetett, olcsó raktármaradékok, hanem van közöttük egy-két igencsak figyelemre méltó masina, amelyekből többet teszteltünk, így saját tapasztalatokkal is rendelkezünk. Természetesen a felhozatal annyira széles, hogy bármilyen elkészítési formát – legyen az kapszulás, “kotyogós”, filteres vagy egyéb – kedvelő felhasználó igényeit képesek ezek a konyhai kisgépek teljesíteni.

Aki pedig szereti az izgalmakat, azt meginvitáljuk egy kis játékra, a szerencsekerék megpörgetésével akár valamelyik kávégépet is megnyerhetitek.

BlitzWolf kávégépek – A minőség és az alacsony ár kéz a kézben jár

A BlitzWolf új szereplő a kávégépek piacán, a termékeiket a BW-CMM széria alatt kell keresni. Jelenleg három termékük érhető el, a CMM1, a CMM2 és a CMM5, de a kihagyott számozásból azért sejthető, hogy a palettán “tátongó” lyukakat újabb gépek piacra dobásával fogják betömködni. Mindegyik közös jellemzője, hogy modern dizájnt kaptak, az anyaghasználatuk kiváló, a kategóriát meghazudtoló minőségű felületekkel találkozhattok.

Kávéfesztivál a Banggoodon 3

BlitzWolf BW-CMM1 – Belépő kategória

A BW-CMM1 a klasszikus filteres megoldás, tipikus munkahelyi szerkezet, akkor használtok ilyet, amikor gyorsan akartok kávét lefőzni egy népesebb társaságnak. Ezt a CMM1 tökéletesen abszolválja, hiszen akár 12 embernek elég mennyiséget is képes egy körben előállítani. A már említett érintőképernyős megoldás miatt pofásan is néz ki, szóval aki nem akarja a kávézást túlgondolni, és nem egy szeánszként tekint rá, illetve nem szereti a kapszulás megoldásokat, annak a csöpögtetős módszer tökéletesen megfelelő. A pofás darabért 9 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, ha a BG973646 kupont is használjátok, vagyis egy Szarvasi kávégép áránál olcsóbban vihetitek haza az annál jobb minőségű terméket, ráadásul lengyel raktárból érkezik, így pár nap alatt megkapjátok a cuccot.

Kávéfesztivál a Banggoodon 4

BlitzWolf BW-CMM2 – Közepes mindenes

A BW-CMM2 a következő lépcső, ez már túlmutat a hagyományos kotyogós megoldásokon, inkább a középkategória képviselője a képzeletbeli kávé skálán. A kávéfőző gyakorlatilag a Gorenje ESCM15DBK kódnevű termékkel ekvivalens, vagyis szlovén vér csörgedezik az ereiben. Teszteltük is a terméket, a véleményünket ebben a cikkben olvashatjátok. Kifejezetten megkedveltük a szivattyús megoldással dolgozó CMM2-t, ez a készülék már normális nyomást képes előállítani – 15-20 bar közötti értékről van szó -, illetve képes a víz hőmérsékletét 92-95 fok között tartani, majd átpréselni a kávépogácsán.

Ez az olcsóbb megoldásoknál jobb aromamegtartást és összességében ízesebb kávét eredményez. Persze a kezelés és az esztétikum sem mellékes, és mindkettőben remekelt a CMM2. Egy dolgot viszont nem tud a modell, ledarálni a kávét, de ez alig több, mint 27 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért nem is várható el – az árat a BGCMM2CZEU kóddal érhetitek el –, sőt 50 rugó alatt nincsenek is ilyen gépek. Ellenben isteni cappuccinot lehet a gőzölő segítségével készíteni, a kávé krémje – a crema – kellemesen sötétbarnás, és tényleg ad némi pluszt a fogyasztás élményéhez. Mindenkinek bátran ajánlom a modellt, teljes mértékben el tudnám képzelni a saját konyhámban is annyira jó kis cucc ez, nyugodtan rendeljétek meg akár a lengyel, akár a cseh raktárból, pár nap után kézhez vehetitek a CMM2-t.

Kávéfesztivál a Banggoodon 25

BlitzWolf BW-CMM5 – Komoly technológia a konyhában

A BlitzWolf csúcs gépe egészen komoly darab, elég méretes, legalábbis egy kisebb konyhában gigantikusnak hat, ami csak kiemeli a komolyságát. Cserébe amit tud, az igazán megsüvegelendő, de mielőtt előre szaladnánk a képességei terén, érdemes tudni, hogy ezt a gépet nemcsak a BlitzWolfnak rakják össze gyakorlatilag egyen alkatrészekből, hanem sok más márkanév alatt is megvásárolható. Néhány “nagyon hasonló” gépet vehettek meg Cecotec, Royal Catering vagy éppen ETA néven, de az Ebayen pl. Breville néven forgalmazzák, csak éppen nem annyiért, amennyiért a BlitzWolf adja. Mennyi az annyi? 95 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., amit a BGCFCMM5 kuponkóddal érhettek el, és ami az összes korábban linkelt konkurensnél olcsóbb. De mit kaptok ennyiért?

Először is egy olyan gépet, ami a kávézás összes szertartásszerű lépésében jeleskedik, tehát a frissen felbontott tasakban lévő szemeket képes leőrölni, olyan finomságúra, amilyenre éppen szükségetek van. Mivel ez a kávézás egyik alap mozzanata – nem lehet sem túl darabos, sem túl finom -, ezért a mértéke természetesen állítható is. A másik fontos lépés a megfelelő víznyomás eltalálása, amit a CMM5 egy kijelzőn jelez vissza, és azt is megmutatja, hogy a főzés az ideális nyomástartományban történt-e meg. Természetesen mint minden komolyabb gép, ez is képes gőzölni a habosítás miatt, illetve forró vizet előállítani, ha hosszabban innátok a kávét. A víztartálya hatalmas, tehát aki szeretne egy teljes, 1,5 literes, csökkentett ásványianyag tartalmú ásványvizet beleönteni – pl. a Norda ilyen -, az ezt is megteheti.

Ahogyan az előbbi két modell, ennek az anyaghasználata is igencsak rendben van, és az esztétikum oltárán sem találhattok kivetnivalót. A pofás kávégép sötétben nyújtja a legjobb összhatást, ilyenkor a gombjai körüli LED-ek világítanak, megkönnyítve a használatot. Ellentétben az előző modellekkel, ez nem érintőpaneles, de olyan minőségi érzetet kelt a gombok és a tekerőkapcsoló használata, hogy ezt egyáltalán nem bántam. a berendezést már le is teszteltük, és kifejezetten jó összbenyomást tett ránk. Aki szeretné egy kicsit kiélni magát a kávékészítés komolyabbik felén, annak nem kérdés, hogy a CMM5-öt kell hazavinnie, ráadásul cseh raktárból érhető el, tehát a futárszolgálatok pikk-pakk kiszállítják a lakásotokhoz.

hirdetés