hirdetés

Intel Core i9 processzoros mini PC-k 200 000 forint körül

Sőt, van 200 alatt is

hír
Intel Core i9 processzoros mini PC-k 200 000 forint körül 1
írta: SonkaMod
2021-02-09

Az Intel legmenőbb, legerősebb, legdrágább processzorai az i9-ek (ha nem számoljuk a szerver processzorokat), és lefogadom, hogy sokan nem is gondolnák, hogy a kínaiak ilyen chipre épülő noname mini PC-ket is gyártanak. Pedig nem is egy elérhető belőlük a piacon, és olyan bődületesen alacsony áron adják őket, hogy legalább egy pillantásra érdemes őket megvizsgálni. Még szerencse, hogy a neten ezekről elég sok review olvasható és nézhető, így nem kell vakon beleugrani egy vásárlásba.

Az olcsóbbik modell (256 GB SSD) már 196 000 forintért rendelhető, míg a drágábbik, nagyobb tárhellyel rendelkező 207 000 forintért vásárolható meg. Ezekhez az árakhoz fel kell használni a BGTOUS2 kuponkódot. Ezen összegek nagyon alacsonyak, ha itthon szeretnénk hasonló konfigurációt vásárolni, akkor körülbelül ennek a négyszeresét kéne fizetni. Például az ekkora tudású laptopok jellemzően egymillió forint feletti árcímkével rendelkeznek.

NVISEN Y-GX01 Mini PC

Ez egy nagyon hasonló konfig, mint az előző. Alig tér el valamiben, mégis van azért lényegi különbség a kettő között. Nem a konkrét típusról, de egy másik modellről a TechTablets Youtube csatorna csinált is egy videót. Ebben egy Intel Core i9-9880H processzor van, ami annyiban különbözik a HK variánstól, hogy leheletnyivel alacsonyabb órajelen működik. Ebből maximum (turbo mód) 4,80 GHz préselhető ki, tehát két tizeddel kevesebb, mint a fenti modellből. A 16 GB memória itt is adott, de ebbe is két DDR4-es modul pakolható bele. 512 GB-os M.2 SSD jár a gépbe, további meghajtókat pedig 3 darab 2,5”-es SATA helyre lehet tenni. Bluetooth 4.0 és dual WiFi is van benne, tehát eddig nem sokban különbözik a Hystou géptől. Viszont amiben más, hogy ez egy nagyobb méretű (de azért mini) PC, így belefért egy dedikált videókártya is. Ami pedig nem más, mint az Nvidia GTX 1650-ese. Ez nem csúcshardver, de azért nem is rossz, a játékok pedig abszolút meghálálják ezt a vasat. Ezzel a konfigurációval azért már a komolyabb játékok is bőven elfutnak.

A csatlakozók esetében sem nagyon tér el a Hystou PC-jétől, itt is kapunk 4 darab USB 3.0 csatit, kettő USB 2.0-t, egy-egy HDMI és display portot, egy Type-C csatlakozót és egy gigabites LAN bemenetet. Bár előre telepített Windows nincs rajta, ez a filléres szoftverkulcsok világában már nem igazán tétel. Ez a konfiguráció a BG80HGX kuponkóddal lesz nagyon olcsó, mindössze 230 000 forint. Ezt feljebb már ecseteltem, hogy milyen kevés pénz egy ilyen konfigért, ami nyilvánvalóan azért ennyi, mert ezek noname cuccok.

hirdetés