hirdetés

Három megfizethető autós kamera a Xiaomitól

DDPAI Mini 3, N3, A2

hír
Három megfizethető autós kamera a Xiaomitól 1
írta: Don Kartács
2020-11-11

A DDPAI kamerák  viszonylag ismertek, hiszen a Xiaomi ökoszisztéma részei. A termékeik meglehetősen olcsók mondjuk egy Viofo-hoz képest, viszont a minőségük rendben van, és nem is terhelik a pénztárcátokat különösebben. Három modellről lesz szó, a DDPAI Mini 3, a Mola N3 és az A2 harcol a kegyeitekért. 17 200, 11 500 és 8500 Ft-ért szerezhetők be EU raktárból, de az árazásuk nyilván nem mérhető ahhoz a költséghez, amit az autó javítása tenne ki.

A legolcsóbb, 8500 Ft-os modell a Mola A2, ami 24 órán keresztül képes monitorozni a területet, amit belát. 1080p 30 FPS felbontással rögzít, illetve baleset esetén zárolja a felvételt a kártyán. A DDPAI applikáció segítségével pedig WiFi-n csatlakozhattok a kamerához, ami egyrészt távoli megfigyelést tesz lehetővé, másrészt így a felvételek is lementhetők, de akár meg is oszthatók. Igazi „basic” kamera, ha nem akartok sokat költeni, akkor a Mola A2 lesz a ti modelletek. Még ez a termék is megkapta a DDPAI általános, 2 éves garanciáját, kevés olyan kínai cég van, aki ilyesmit nyújt, hirtelen csak a Oneodio jut eszembe.

A következő modell a Mola N3, ami már GPS modult is tartalmaz, gondolom nem kell annak fontosságát ecsetelnem, hogy milyen fontos, hogy a képen szerepeljen a hely pontos koordinátája és egy időbélyeg, ahol a baleset történt. Ez már szuper kapacitoros kamera, és a felbontása is 1600p-re nőtt, ami a belenagyítások miatt lehet fontos. Ez is tudja a 24 órás megfigyelést, és kínál ADAS szoftveres funkciókat is, de ezek az elektronikus segédletek – sávtartó, parkolás segítő stb. – annyira nem szoktak jól működni. Viszont ár/érték arányban talán ez a legjobb kamera, párját ritkítja, hogy 11 500 Ft-ért ilyesmit lehet kapni, viszont sajnos a GPS modul feláras történet.

A legdrágább modell a 17 200 Ft-ba kerülő Mini 3. A kamera specialitása, hogy körbeforgatható, de persze nem ez benne a truváj, hanem a beépített 32 GB-os eMMC tároló. Így nem lesznek kártyahibák, nem tudják kilopni belőle a tárolót, 5-10-szer gyorsabban lehet leírni rá és olvasni róla a  felvételeket, mint egy sima micro SD-re. A kamerát felvértezték a Sense Reality 2.0 technológiával, aminek lényege, hogy gyorsulásmérők és giroszkópok segítségével képes a menetteljesítményeket – oldalgyorsulás, sebesség, lejtő szöge stb. – mérni, és ezeket megjeleníteni a hozzá tartozó alkalmazásban. Eléggé érdekes funkció, biztos lesz akinek ez nagyon bejön, mások meg majd furcsálják a létjogosultságát. A kamera vehető „hardwire kit”-tel is, amivel direktbe lehet kötni a tápellátást.

Bármelyik kamerára is esik a választásotok, mindegyik EU raktárból – Lengyelországból – érhető el ingyenes szállítás mellett, így többletköltségekre nem kell számítanotok. A store kuponokat pedig ne felejtsétek el használni!

hirdetés