hirdetés

Három Imilab kamera típus is jó áron

Besegít a mesterséges intelligencia

hír
Három Imilab kamera típus is jó áron 1
írta: Don Kartács
2021-11-25

Rengetegszer számoltunk be már nektek az Imilab biztonsági kameráiról. A legnépszerűbb modelljük az Imilab EC2 modell volt, míg az EC3-at mi is teszteltük, érdemes elolvasni az cikket, mert remek egy eszközről van szó. A Black Friday keretein belül a Banggood három termékre – EC2, EC4 és C20 – is ad kuponokat, amelyek jelentősen csökkentik az árazásukat, 2 ráadásul EU raktárból érkezik, illetve a webáruház fizeti a kiküldött csomagok után az áfát is.

Imilab EC2 – A slágertermék

Az Imilab EC2 egy kültéri biztonsági kamera, ami képes vezeték nélküli adatátvitelre is, ehhez azonban be kell üzemelnetek a készülékhez járó gatewayt is, amelyre egyszerre akár több kamerát is ráköthettek. A csomag tartalmaz 1 db kamerát és a hozzá tartozó átjárót is. Az EC2 a Mi Home applikációba integrálható, itt tudjátok elvégezni a szükséges beállításokat, illetve visszanézni a felvételeket, sőt, díjmentes felhőszolgáltatást is kaptok, így a világ bármely pontján megnézhetitek a rögzített videókat. A készülék mesterséges intelligencia segítségével meg tudja különböztetni az embereket az állatoktól, így a házi kedvencek nem fognak fals riasztást adni.

Mivel elsősorban kültéri használatra tervezték, bírni fogja az időjárás viszontagságait. Természetesen az éjszaka sem okoz neki problémát, mivel infrás éjjellátóval is felszerelték az 1080p felbontású kamerát. A felszerelése gyerekjáték, bármilyen sík felületre felfúrhatjátok, de fúrógép nélkül is rögzíthetitek a mellékelt 3M ragasztó segítségével.

A kütyü a Black Friday keretein belül ismét jó áron kapható. Használjátok a BGUbf10 kódot 23 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os ár eléréséhez. A kamerát cseh raktárból küldik, a futár díjmentesen viszi el a címetekre.

Imilab EC4 – A nagyobb testvér

Ez is szintén az EC szériába tartozó kamera, és az EC2-vel nagyon sok paraméterében megegyezik. Szintén kültérre szánják, IP66-os szabvány szerint áll ellen a behatásoknak, ez is WiFi-s, viszont a csomagban nincs benne a gateway, ami az internet eléréséhez szükséges. Természetesen, ahogy az Imilab kamerák többsége, ez is rendelkezik éjjellátó funkcióval, vagyis infravörös szenzorok segítségével képes képet alkotni a sötétben is.

A két kamera akkumulátorkapacitása gyakorlatilag megegyezik, 5200 mAh-val büszkélkedhet az EC4, ami kb. 100 nap üzemidőt tesz lehetővé. Természetesen ennek a képét is lehet nézegetni távolról, az Imilab eszközökhöz hasonlóan ezt is a Mi Home alkalmazásból lehet vezérelni.

A nagy truváj persze a pixelszámnál keresendő, az EC4 már 2K-s – 2560*1440 pixel maximális felbontásra képes a 4 megapixeles a szenzor -, és olyan extra funkciókat is felvonultat, mint a zajszűréssel megtámogatott walkie-talkie funkció – gyakorlatilag ráordíthattok a betörőkre, ők meg nektek vissza – vagy az adott képterület kizárása az érzékelés alól. Természetesen ez a berendezés is képes felhőtárhelyre menteni az anyagokat – AWS alapú a rendszer -, illetve a készülék mesterséges intelligencia segítségével meg tudja különböztetni az embereket az állatoktól, így a szomszéd macskája nem fogja felkelteni éjszaka a családot.

A fejlesztett modellért a BGUbf12 kóddal 27 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek – erre rakódik még rá a 750 Ft-os szállítás -, ami nem tűnik soknak az EC2-höz képest sem, de ebben az árban nincs benne a gateway, ha erre is szükségetek van, akkor a pakk 33 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül. Aki pedig nem akar babrálni az akku töltögetésével az egy napelemes kiegészítőt is beszerezhet a kamerához. Az áfával nem kell foglalkoznotok, ezt a Banggood fizeti a termékei után.

Imilab C20 – Belterek őre

Ellentétben a korábban felsorolt modellekkel, a C20 egy beltérbe szánt megfigyelő eszköz, de az alaplogikája megegyezik az EC2 és EC4 modellekkel. A felbontása 1080p, ez is képes a Mi Home alkalmazásba integrálódni, és a történésekről riasztásokat küldeni a telefonotokra. Ilyen lehet például a mozgásérzékelés, de a szokásos mintától eltérő hangokat is képes felismerni mesterséges intelligencia segítségével, tipikusan ilyenek a gyereksírás vagy a tárgyak, például az ablak be- vagy összetörése.

Mivel a kamera forgatható 360 fokban, ezért akár távolról is körbenézhettek a lakásban, és szinte már említenem sem kellene, de a C20 is képes éjszakai felvételek készítésére. Az elmaradhatatlan felhő alapú tárhely itt is adott, de helyben is képes rögzíteni a videókat micro SD kártyára, amiből egy maximum 64 GB-os méretűt kezel. Bár hazánkban ez a funkció talán nem annyira népszerű, de az eszköz vezérelhető Amazon Alexa és Google hangasszisztensekkel is.

A beltéri okosságért a 10 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGUbf11 kóddal, ami azt is figyelembe véve, hogy ez egy Xiaomi termék, kiváló minőséggel, a szállítása ingyenes és cseh raktárból küldik, szerintem bomba vétel.

hirdetés