hirdetés

Fatbike-ok a hazai árnál jóval olcsóbban

ENGWE elektromos bringák minden mennyiségben

hír
Fatbike-ok a hazai árnál jóval olcsóbban 1

Forrás: Geekbuying.com

írta: Don Kartács
2022-08-16

AZ ENGWE egy feltörekvő márka, amelyik gyakorlatilag a teljes elektromos bicikli spektrumot lefedi. Vannak nagyon menő fatbike-jaik, összecsukható kétszemélyes, városi utazós bringáik, meg közepes, „naked vázas” megoldásaik is, amivel a Himo egyik modelljével versenyeznek. A Geekbuying jó szokásához híven európai raktárból küldi a cuccokat, ingyenes szállítás mellett, egy általános kuponnal – EDM50OFF  -, ami mindegyik lenti modellre alkalmazható. Nézzük a legnépszerűbb ENGWE bringákat.

Ha esetleg az EP-2 nem lenne elég, itt az ENGINE Pro, ami hasonló alapokra építkezik, de azért van néhány különbség. A motor – 750 W, 800-900 W csúcsteljesítménnyel – és az alap felépítés ugyanaz, de ellentétben az EP-2-vel, nemcsak elöl, hanem hátul is van lengéscsillapítás. Ráadásul méretesebb, 16 Ah-s akkumulátort kapott, amivel azért nyerhető néhány plusz kilométernyi hatótáv. Itt is tárcsafékek lassítanak, de ellentétben a másik modellel, már hidraulikusak, ami még jobb fékhatást eredményez. A váltó nyolcsebességes, ami lehetővé teszi, hogy nagyobb tartományban segítsen rá a motor, így 32 km/óráig ezzel nincs is gond, míg teljesen elektromos módban akár a 45 km/óra is összejöhet.

Szumma szummárum, mindkét fatbike kompakt kis egésznek néz ki. Az EP-2-ért az EDM50OFF  kuponnal 384 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, míg az ENGINE Pro ára 558 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., amit szintén az EDM50OFF  kóddal lehet elérni. Mindkettő EU raktárból érkezik, ingyenes szállítás mellett.

Fatbike-ok a hazai árnál jóval olcsóbban 12

Forrás: Geekbuying.com

ENGWE C20 Pro – Himo Z20 nyomában

A C20 Pro egy városi cirkáló, a technikájához képest viszonylag könnyű, összecsukható vázzal – és így kivehető akkuval – és 20 colos kerekekkel szerelt bringa. 250 W-os motor mozgatja, vagyis még belefér az elektromos kerékpárok hazai kritériumrendszerébe ebben a tekintetben. Az akkuja igazán böszme, 19,2 amperórás, a korábban tesztelt Himo Z20-nak csak 10 Ah volt, ez majdnem kétszer akkora. Ott 35 kilométer körül alakult a hatótáv maximum rásegítés mellett, szóval itt a 70 sem lehetetlen, ami már tiszteletet parancsoló adat.

Jó hír, hogy a megállásról elöl-hátul tárcsafék gondoskodik, a kijelző pedig nagyon hasonlít az EP-2 4 colos darabjára. A kormány és az ülés magassága is állítható, így akár a család többi tagja is használhatja a 7 sebességes Shimano váltóval szerelt kétkerekűt. A C20 Próért a fentebb már írt EDM50OFF  kuponkóddal 345 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek. EU raktár, ingyenes szállítás itt is játszik.

ENGWE T14 – C20 Pro szülői változata

AZ ENGWE T14 nevében benne van a lényeg, ez egy 14 colos kerekekkel szerelt, összecsukható városi szaladgálós bringa. A motorja 350 W, az akkuja 10 amperóra, de a 48 V-os rendszerből, így akár 35 kilométer is kijöhet teljesen elektromos, és 80 rásegítéses módban. Eddig túl sok érdekeset nem mondtam el a T14-ről, pedig ez nem egy átlagos elektromos bringa.

A hátsó részen ugyanis van még egy ülés,

a pedálok mögött pedig szerintem egy lábtartó, vagyis két személy is képes utazni vele, aminek mondjuk ellentmond a 100 kg-os terhelhetőség, de egy felnőttel és egy gyerekkel még így is simán elmehet A-ból B-be. Ezt ráadásul 3 darab lengéscsillapító támogatja, egy van a hátsó ülés alatt, egy a váz közepén a „sofőr” előtt, egy pár pedig az első villákon. Valószínűleg így a haladás is kényelmesebb, a kis kerékméretet részben kompenzálhatja a rengeteg teleszkóp. A megállásról itt is dupla tárcsafék gondoskodik, ami teljesen indokolt két személy esetén. Az érdekes bringáért a EDM50OFF  kóddal nem is kérnek vészesen sokat, 222 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért lehet hazavinni, EU raktárból, ingyenes szállítás mellett.

hirdetés